Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 449 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ahael »
siemka... co do lufy polecam jednak zainwestować w lepsza (np. w skateshopach popatrzeć) ale żeby cybuch był duży a przelot mały hehe jest tez metoda palenia szałwi z wiadra (chyba wiadomo jak :-D ) ja w połowie spuszczania wiadra (x5) myslałem że spadam wodospadem hehe i wiadro z reki pach i ni ma buch zmarnowany hehe. a co do benzyny e. niewiem, wiem że w wielu innych jest przydatna ale tu nie jestem pewien, radze popytać jeszce albo spirol ja mam blisko czech wiec za 2dychy mam litr hehe
pozdrawiam
nie ma było
nie ma będzie
istnieje tylko teraz
  • 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Smile »
benzyna ekstrakcyjna?!
nie wiem jak to by sie spraowało ale juz lepiej kup ten aceton
a szpiryt jak najbardziej :)
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: RASTAa »
aceton mowisz?no ok zainwestuje. Szkada ze ta benzyna jest nieprzydatna. A gdzie moge ten aceton zakupic??;) pozdro
Uwaga! Użytkownik RASTAa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ciazzz »
zle sformulowałem pytanie :>. Czy mozna użyć spirytusu w innej metodzie niz tej co podanej przez Sterylnego Marcina? Albo czy mozna zastapić w ktorej metodzie dany rozpuszczalnik spirytem ?
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2006 przez ciazzz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vengo »
chciałem spróbowac SD. Gdzie to można dostac i w jaki sposób najlepiej przyżądzic i spożyc? :-D
Uwaga! Użytkownik vengo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 449 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ahael »
troche wysiłku...
poczytaj poszukaj a sam znajdziesz...
adresu stron ci nie podam bo nie
a od pytan to jest faq jakbyś nie wiedzial
pozdrawiam
nie ma było
nie ma będzie
istnieje tylko teraz
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Grzesztof »
Mam dwa problemy z ekstrakcją szałwi... (używam spirytusu)

1. Jeśli na 1ml spirytusu przypadają prawie 3g suszu to jakim cudem mam to zrobić? Suszu wychodzi parę razy więcej niż spirytu wtedy, zwłaszcza że robię ekstrakt z 30g. :\ A jeśli robić to partiami to mam problem z...(czytaj 2)

2. Przy przelewaniu spirytusu spora jego część zostaje w tym suszu który został już zużyty. No i co? Dupa.. Strata spirytu i salvinorinu. :/ Jak można temu zaradzić? Przeciż nie mogę czekać aż odcieknie bo on prędzej wyparuje niż odcieknie. :-(

Proszę o pomoc. :-) Z góry thx. I proszę o szybką odpowiedź bo mam to w słoiku i chuja wafla wiem co z tym zrobić teraz. :p
Jestem BOGIEM,
Uświadom to sobie!
Ty też jesteś BOGIEM,
Tylko wyobraź to sobie!
  • 23 / / 0
chyba odwrotnie :P 2-3 ml na gram
co wcale nie przeszkadza zeby uzywać wiekszej ilości rozpuszczalnika

co do twojego problemu... moze spróbuj tak:
zalej te 30g spirytem (czy co tam masz) tak zeby przykryło susz
poczekaj pare godzin aż sie wyklaruje i osad opadnie na dno, potem zlej ciecz do innego pojemnika i to co zostało zalej ponownie rozpuszczalnikiem
nie pamietam dobrze ale ten krok chyba nalezy powtórzyć 2 albo 3 razy
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Grzesztof »
Tak tak, napisałem odwrotnie. :p Ale w praktyce zrobiłem dobrze. ;-)

Ale to jest spirytus! To się pije. :-( A w takim układzie zmarnuje się tego tyle, że woła to o pomstę do nieba. :p A może wziąć po prostu ten przesiąknięty spirytem susz w ręce i łopatologicznym sposobem najzwyczajniej w świecie wycisnąć nad miską? :d
Jestem BOGIEM,
Uświadom to sobie!
Ty też jesteś BOGIEM,
Tylko wyobraź to sobie!
  • 23 / / 0
nie wiem... mozesz skombinować lejek szklany + bibułe filtracyjną i docisnąć papke o ścianek np łyżką
aale to czyste spekulacje :)
no i co z tego że spiryt? dopuki nie używa sie go do czyszczenia jest ok :P a może pokusisz sie o zrobienie tynktury, hmm?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.