Reez pisze: Szkoda, że pewien sklep nie ma już swoich kryształków. Były wyjebiste w działaniu. Praktycznie nie spidowały, tylko ostro wjeżdżały euforycznie. Żałuję, że wcześniej nie wiedziałem o stopniu czystości ich 4-MMC. Cóż, 4-EMC i tak wymiata w porównaniu do dziadka w wersji metylo ;)
Pandemonium pisze: Tak śpiący, lepiej ode mnie wiesz, co miałem na myśli. Dla mnie główne działanie mefedronu to euforia. Zgadnij co miałem na myśli, mówiąc, że kryształ działa mocniej.
yo, ninja, go !
Od jutra rzucam.
Ja obecnie po kilku gramach kryształu na przestrzeni ostatnich 5 miesiecy, spróbowałem pierwszy puder, który nie przypadł mi do gustu i bardzo kiepsko sie go wciąga (a kryształ wciągać lubię).
fouc pisze: wygląda na to, że albo sprawa jest bardzo indywidualna, albo rację ma murti- czyli nie ma żadnej różnicy, a różnić się mogą tylko kolejne sorty, które bierzemy i przekładamy opinię na sztuczną parę puder-kryształ.
Zgadzam sie generalnie z powyzszym gdyz puder mnie nieraz ladnie zrobil. Chociaz w sumie krysztal zawsze o wiele mocniej, ale mysle, ze to wlasnie przez to, ze puder jest zanieczyszczany. Krysztal trudniej rozrobic wiec mocniejszy jest. No i krysztal zawsze mozna skruszyc i wtedy powinien dzialac jak (czysty) puder.
No, ale realia sa takie jakie sa, przynajmniej w Warszawie, ze puder jest 'rozcienczany' wiec wole krysztalki.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.