4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 14 / 0
Pobozny user pisze:
Czy jakieś naczynka byłby pomocne przy syntezie Metkatynonu?? :-)
Nie wiem, może w niektórych się lepiej miesza??, może są jakieś którymi się lepiej wyjmuje/przelewa roztwory?? :-) Możecie coś poradzić, gdyż jej oficjalnie nie chcę mówić po co mi te "przyrządy" ;-)
zlewka z "dzióbkiem", próbówka, kolba płaskodenna, stojak do probówek, lejek, sączki laboratoryjne, moździerz
Możesz też spojrzeć na syntezę soli z propiofenonu, albo krystalizacji metkatynonu, a wtedy potrzebujesz więcej. Jeżeli chcesz bawić się z H2O2 to porządny termometr też by się przydać mógł.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 122 / 8
zapomniałeś o bagietce do mieszania i pipecie do wkraplania kwasu solnego, a jak już mamy chlorowodorek to najlepiej przedestylować dla pewności, więc zestaw do destylacji też w cenie.

pobozny, przyda Ci się wszystko co ona zechce Ci dać za darmo ;) a jak nie to chętnie odkupię za pół ceny jak dasz do działu ogłoszenia %-D
  • 2814 / 14 / 0
@Czesław: Nie wymieniłem szkła do krystalizacji metkatynonu, a tylko zaznaczyłem, że jeżeli zamierza to wykonywać to przydatne będzie jeszcze więcej szkła.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 122 / 8
Przecie ja nie piszę o krystalizacji, tylko podstawowym wyposażeniu do samej syntezy
  • 655 / 3 / 0
blofeld pisze:
Na lejek kładę zwilżoną bibułę (tudzież inny materiał filtrujący)
Wyciągam z lodówki naszą zlewkę z rozdzielonymi już substancjami (jeśli się nie rozdzieliły to wystarczy że postoi trochę w temp. pokojowej.
wlewam zawartość zlewki na nasz wcześniej przygotowany filtr
A jakbyś coś więcej o tym filtrze napisał albo na PW albo na forum, bo jebanie się przez strzykawkę czasem bywa nudne i pracochłonne (dociskanie tłoczka) a tu wydaje się robić to samoistnie co by mi pozwoliło zaoszczędzić sporo czasu :-)

PS. Zwilżona bibuła na lejek nie jest za cienka?? Ja w pompce 10ml używam potarganych (także zwilżonych) ręczników dwustronnych kuchennych na wysokości około 1,5-2ml
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 225 / 1 / 0
Heh to proste, robisz dokładnie tak samo jak przy ekstrakcji kody z Antidolu.
Użyłem bibuły (złożonej na kilka razy, chyba 4, zapomniałem o tym wspomnieć, zaraz zaktualizuję note) aby było bardziej profesjonalnie, może być nawet chusteczka higieniczna, ręczniki papierowe też będą dobre (byle nie perfumowane dziadostwo)
Co do pompki, raz tylko tak filtrowałem, pierwszy raz i nie miałem nerwów aby to przeciskać więc wyjebałem wszystko na lejek z filtrem i poszło gładko.
Porycia mistyczne
  • 880 / 23 / 0
Potrzebuje szybkie odp. Czy metkat uda sie bez octu? Szybciutko bo już sie pseudo ekstrachuje xD
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 983 / 16 / 0
Nawet lepszy wyjdzie tylko dobrze schłodzony, lodem z solą obłóż.
Reakcja trwa dłużej.
Na końcu zakwaszasz kwaskiem cytrynowym. (octu nie masz to solnego tym bardziej ;) ).
  • 2466 / 15 / 0
1. Mam sudafed w wersji na jednym blistrze, trzy rzędy po 4 tabletki, nada się ??
2. Kupiłem nadmanganian nie w tabletkach tylko w saszetce 5g. Jak wsypie trochę więcej niż w przepisie to coś się stanie ??
3. Zamierzam podać doustnie powstały roztwór. Czy wystarczy że przefiltruje(przez chustkę jak kode) i rozpuszczę w jakimś napoju??
4. Skoro zamierzam to wypić to czy muszę ekstraktować pefke czy mogę pokruszyć tabletki i zalać ??
Ostatnio zmieniony 02 marca 2012 przez White_Power, łącznie zmieniany 3 razy.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 655 / 3 / 0
White_Power pisze:
2. Kupiłem nadmanganian nie w tabletkach tylko w saszetce 5g. Jak wsypie trochę więcej niż w przepisie to coś się stanie ??
http://talk.hyperreal.info/metkatynon-s ... ml#p704969 Manganizm
White_Power pisze:
3. Zamierzam podać doustnie powstały roztwór. Czy wystarczy że przefiltruje(przez chustkę jak kode) i rozpuszczę w jakimś napoju??
Po co rozpuszczać w napoju?? Waciki do demakijażu są spoko do filtru.
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
ODPOWIEDZ
Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.