Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 14 / 0
Oliwa do ognia przez wniosek o udostępnienie informacji publicznej? To jest normalny wniosek, powszechny i sposób na uzyskanie wiarygodnej informacji. Jako zatroskany obywatel chcesz przyglądać się procesowi stanowienia prawa, ale nie zobowiązuje on do podjęcia żadnych działań. Skrobnę coś.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 418 / / 0
Chodzi mi o to, ze jak ludzie zaczną sie pytać, kiedy w końcu zdelegalizują te dopalacze i które zdelegalizują, to może się w końcu wezmą do pracy i na prawdę to zrobią, albo chociaż przyspieszą.
Ω
  • 198 / 7 / 0
A ja napisałem ładną prośbę o listę substancji, które mają zostać objęte kontrolą.. Zobaczymy czy odpowiedź dostanę. Pozdrawiam serdecznie.
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
  • 3362 / 350 / 0
Na razie jest zamieszanie z tym calym Amber Gold, watpliwe, ze zajma sie tymi smiercionosnymi dopalaczami w tym roku.
  • 1472 / 26 / 0
thcmenel pisze:
A ja napisałem ładną prośbę o listę substancji, które mają zostać objęte kontrolą.. Zobaczymy czy odpowiedź dostanę. Pozdrawiam serdecznie.
Kolega ja też do nich napisałem i odpowiedzili mi po paru dniach ,że wymagane są dane osobowe ,więc bez tego żadnej odpowiedzi nic nie uzyskasz

Jest kontakt telefoniczny ,ale opisałem już wszystko czego sie dowiedizałem ,przez telefon najpierw ,że to już za parę dni będzie projekt i tyle to już można poczekać ,dzis po dłuższej rozmowie ,że aby mieć nadzieje ,ze uzyskam wiecej infomacje to muszę napsiać maila

Jeszcze jest 3 opcja jak ktoś mieszka w Warszawie to może iść tam osobiście do Ministerstwa zdrowia ,na pewno można więcej zdziałać niz przez telefon a ja wolałbym taką opcje niz mail jakbym miał wybierać

PcP pisze:
Skrobnę coś.
wiedziałem ,że na Ciebie mozna liczyć :-) ,daj znać jak będzie odpowiedz
  • 2814 / 14 / 0
Emce pisze:
Kolega ja też do nich napisałem i odpowiedzili mi po paru dniach ,że wymagane są dane osobowe ,więc bez tego żadnej odpowiedzi nic nie uzyskasz
Piszesz dane:
Kubuś Puchatek
ul. Majowa 5
12-123 Bajkowy las
Wniosek zawierający takie dane podlega rozpatrzeniu. Jeżeli piszesz w trybie ustawy o dostępie do informacji publicznej i art.61 Konstytucji to na podstawie art.14 ustawy o dostępie do informacji publicznej wybierasz dowolny sposób i formę udzielenia informacji np.e-mail. Ponadto na podstawie art.13 ustawy w.w.czas odpowiedzi jest skrócony do 14 dni. Problem będziesz mieć z decyzją odmowną - dostarczona jest listownie, a bez treści nie napiszesz odwołania/skargi. Niby można by składać wniosek o udostępnienie informacji publicznej - decyzji odmownej, albo grzecznie poprosić (skutecznie uzyskiwałem po prośbie, albo nawet po zwrocie "Adresat nie mieszka" urząd sam wychodził z inicjatywą) i prowadzić dalej polemikę, ale ... W przypadku braku odpowiedzi jeżeli podałbyś prawidłowe dane to po 14 dniach masz prawo złożyć skargę do WSA, a wszelkie odpowiedzi późniejsze są praktycznie niebyłe dla Sądu.
Nie musisz posiadać profilu w ePUAP, nie musisz korzystać z ePUAP, nie musisz mieć potwierdzania notariusza, bo akurat to jest uproszczone, "odbiurokratyzowane" w wyniku wielu orzeczeń NSA, WSA.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 198 / 7 / 0
Podałem im dane osobowe, niech się strusie cieszą. W sumie mógłbym w poniedziałek podejść osobiście jak znajdę chwile czasu. Tylko pewnie zostanie odprawiony z kwitkiem :old:
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
  • 1472 / 26 / 0
Ja pisałem maila do róznych serwisów infromacyjnych skoro więdzą ,że zostaną zdelegalizowane kannaboidy, Pentedrone,Etylofenitad...

to całkiem mozliwe ,że znają całą listę

Jak narazie to odpisało tylko wp ,że wszystkie informacje to przedruk PAP i aby się z nimi kontaktować ,może coś odpiszą ciekawego zobaczymy

Jakbyśbył na tyle dobry i bys podszedł to by było super :-) ja też bym podbił gdyby nie setki kilometrów mnie dzielących od ministerstwa ,jednak maila z danymi do nich nie napiszę,zawsze inaczej jest osobiście coś załątwiać niż drogą mailową,ale i tak dla Ciebie plus ,że napsiałeś maila jak należy

@Pcp i @fajnieJest

co wam odpisali bo już po takim czasie powinni odpisać

@fajnieJest byłeś lub będziesz w MZ osobiście ?

Scalono - K.P.
  • 3362 / 350 / 0
Chyba mnie z kims pomyliles. :)
  • 1472 / 26 / 0
ohh przepraszam Cię najmocniej pomyliłem Cię z @THCmenel :-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.