Wpierw rekreacyjnie:
Instant działał kiedyś w dawce 30-40mg (oralnie lub sniff - chyba bez różnicy) euforycznie, ale przy obecnej wersji CR - nie bardzo. Do euforii, by się doprowadzić to trzeba kilku takich kapsuł i to z rozgryzaniem tych "kuleczek). Są dwie opcje: albo tolerka albo wersja CR (raczej to pierwsze, bo jako stymulant CR i w ogóle MPH jest całkiem silna nadal, bo to głównie stymulant (i jego potęgi stymulującej nie należy ignorować przy takich dawkach), a nie euforyk. Możliwe, że obie "wersje" są prawdziwe, szczególnie, że brałem też uliczne stymulanty/euforianty w ostatnich miesiącach). Z wersją 10mg instant natomiast jest ten problem, że dużo trudniej przestać połykać/rozgryzać/wciągać kolejne, co nie dziwi, zważywszy, że 10mg instant to krótko działający (góra 4h?) stymulant-euforyk. CR łatwiej kontrolować, głównie dlatego, że dłużej działa.
Wczoraj zjadłem łącznie (od około południa do 5 rano) 8 kapsułek MPH CR (240mg) +17 tab. zolpidemu (170mg) +8mg klona (4 tab.) i 75mg baklo(3 tab.), to było fajno, nie powiem. To jest najprzyjemniejszy miks leków psychotropowych, jaki znam, ale zaznaczam z całą mocą, że ja na te substancje mam potężną tolerancję. Dla świeżaka złączenie samego 170mg zolpidemu i 8mg klona skończyłoby się najpewniej w rowie z dobowym spaniem lub gorzej jak np. wpadnięciem pod auto (choć MPH mógłby jednak wybudzić, bo jak pisałem - stymulant to silny, ale przed starciem z autem raczej nie uchroni). Zastanawiałem się w ogóle czy podawać dawki, bo dla świeżaka - są absolutnie "kosmiczne", a nie chce, by ktoś sobie krzywdę wyrządził (szczególnie ogromną tolerkę mam na zolpidem, bo na klony idzie powoli, od lat, a na baklo można nawet cofnąć/zejść samemu, choć to nie takie łatwe).
Tak więc rekreacyjnie taki miks: klony + zolpi + MPH (nie wiem czy baklo jest tu potrzebne, biorę je po prostu codziennie) - bardzo przyjemny, ALE
Przy takiej tolerancji na zolpidem, jaką posiadam i tak ogromnej trudności w zdobyciu MPH (i jego cenie) - jest to zabawa bardzo "kosztowna" tj. opróżniająca bardzo cenne zapasy. zolpidem skądinąd też nie jest łatwy do zdobycia, a w moim przekonaniu - dużo bardziej "narkotyczny" niż MPH, bo dużo bardziej euforyczny (połączenie ogromnej pewności siebie z kompletnym zidioceniem umysłowym, co sprawia, iż moim zdaniem - jest znacznie bardziej niebezpieczny niż MPH, trzymane w aptecznym sejfie i najbardziej narkotycznym lekiem psychotropowym w ogóle[nie liczę opioidów, bo to leki przeciwbólowe, i których poza szpitalami nie przyjmowałem nigdy i nie planuje]).
Leczniczo:
Może i poprawia lekko koncentracje, ale moim głównym (leczniczym) celem jest dławienie lęków i prosocjalność. Tutaj nie pomaga, chyba, że w dużych dawkach i miksach, a na to z wielu (wymienianych już wyżej względów - nie mogę sobie pozwolić). Dodam kolejny - nawet gdyby było mnie stać na kupowanie dużych ilości MPH i znalazłby się ktoś chętny mi to przepisywać, to znam już choćby na przykładzie beta-ketonów czym jest tolerancja na stymulanty i wiążące się z tymi substancjami uzależnienie psychiczne. Koniec końców - i tak przestałoby dawać pożądany efekt i bardzo prędko. Po niektórych beta ketonach czułem się półbogiem. Dzisiaj - strata pieniędzy.
Najkrócej: w dawkach leczniczych - prosocjalności nie ma co się spodziewać, w dawkach "dużych" - doszłoby do bardzo szybkiego zaniku efektu (o ile w ogóle byłby zadowalający bez miksowania z depresantami).
Do czego mi się przyda/je:
1) Wspomniane miksy rekreacyjne, ale one muszą być rzadkie lub bardzo rzadkie.
2) Efekt stymulujący - zawsze byłem człowiekiem zaspanym, a dodać do tego klony i baklo... - MPH niweluje senność całkowicie. Kawę (która i tak niewiele pomaga) można odstawić całkowicie. W racjonalnych dawkach (powiedzmy ta jedna kapsułka dziennie) - można zapomnieć o senności a i kognicja lepsza.
3) Piszę to wstępnie, ale MPH według Chat GPT: "metylofenidat działa przede wszystkim w obszarach czołowych mózgu, w tym w korze przedczołowej. Ten obszar mózgu jest związany z funkcjami wykonawczymi, takimi jak planowanie, kontrola impulsów, koncentracja i uwaga." - Tutaj mam ogromne deficyty. I wstępnie zgadzam się z tą... opinią. Wydaje mi się, że podobny efekt dawał bupropion, który zawsze... rozgryzałem i wypluwałem jakiś worek, bo dopiero jak to rozgryzłem to czułem szybki przypływ energii i samokontroli, aczkolwiek przedawkowanie bupropionu lękotwórcze, nieprzyjemne. No i również zbyt drogi, by co chwilę przegryzać kolejną tabletkę, a wciąga.
28 października 2023nCuX pisze: A amfetamina recamiczna ma się jak pies do kota w porównaniu do MPH.
20mg amfy też jest "lecznicze", leczy wszystkie problemy kurfa z adhd dd i dvd
oczywiscie amfa silniejsza mimo wszystko
chodzilo o podobienstwa a nie porownanie, tak ja zrozumiałem
Wale do 40 mg max zazwyczaj 25mg dziennie dextro aptecznego i nie mam zjazdów. Tak jak to próbowałeś wyjaśnić koledze wyjaśnić koledze AMP w tej dawce nie ma potencjału rekreacyjnego.
MPH przyjmuje zamiennie 2tyg AMP 2 tyg MPH.
metylofenidat jest kapryśny przesadzisz z węglowodanami wlatuje chujowe samopoczucie masz zaburzoną gospodarkę elektrolitową to samo. Problemy tarczycą też. I przy MPH musisz mieć ułożony plan pracy żeby efektywnie wykorzystać jego potencjał.
Po co mam walić 200mg MPH na strzala przecież to nic przyjemnego lol
Na 200mg speed z przewagą dextroamfetaminy od swojego dostawcy lece bez snu 48h i ekscesów
Ps
Zanim zaczniesz komuś doradzać radzę się zapoznać z tematem .
Jak działa amfetamina pamiętaj że składa się z dwóch enancjomerów L i D każdy działa inaczej.
Porównywanie MPH i amfetaminy racemicznej jest porostu głupie bo wątpię żeby kolega któremu odpowiadałeś miał dostęp dextro.
W pn mogę wysłać ci publikację naukowe na temat obydwu substancji jeśli chcesz i sam zobaczysz i ocenisz jakie jest tam podobieństwo.
Ps2
Ten user dzisiaj założył konto to jest kolejny alter jadzi
Pozdrawiam
NCUX
Porównywanie MPH i amfetaminy racemicznej jest porostu głupie
głupie to jest branie stymulantów w celach leczniczych
przestaniecie brac i będzie jeszcze gorzej niż było tyle sie wyleczycie wszyscy a lekarze i apteki (ile to kosztuje ponad stówę?
przyczyna jest gdzie indziej
- 5x medikinet IR 30x5mg z dawkowaniem 3x1 oraz:
-5x medikinetu IR 30x 10mg z dawkowaniem 3x1,
To w pewnym momencie mogą mi przestać wydawać lek w aptece ? Dostaje takie recepty od 7 miesięcy i puki co nie ma problemu dlatego pytam profilaktycznie ponieważ psychistra wypisuje mi tak naprawdę 1750mg metylofenidatu miesięcznie, a powinienem zużywać maksymalnie 1350mg (30 x 45mg)
Nigdy problemow z sercem nie mialem, może ze dwa pojedyncze przypadki przy kontakcie z innymi stymulantami. Mial już ktoś coś podobnego?
+MPH przyjmuje juz ponad rok z przerwami weekendowymi 30-40mg dziennie
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/7/7be4aa44-20c8-499d-b97d-1bf945a75458/mcdonalds.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250808%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250808T011802Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=d91941955ba791d303d12fc43d970cf160aa395bb2128b9a398473ec30c307d6)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/76-25649_g.jpg)
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu
Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/naslasku.jpg)
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy
Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/paczkomatdomeyki.jpg)
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"
Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.