"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
Byłem w czynnym nałogu, a raczej politoksykomanii co najmniej 10 lat. Przeleciałem w życiu wszystko oprócz opio. Pzez dragi, desperację i ciężką depresję dorobiłem się długów na 300k PLN w ciągu jednego roku parę lat temu i do dzisiaj odbija mi się to czkawką. Jestem pół sierotą i wychowywała mnie mama w czynnym nałogu alkoholowym. Jestem DDA i w życiu dorobiłem się też silnej fobii społecznej i zaburzeń lękowych różnego rodzaju.
Ty będziesz mówił, że ja nie wiem nic o uzależnieniach xD Ty za to jesteś ekspert, szkoda tylko że pewnie dalej ćpasz.
A te Wasze ataki w kierunku leków czy nootropów mnie zawsze będą rozbrajać xD Macie taką obsesję na punkcie zmiany świadomości, że nawet chorym wypominacie to, że na swoje przypadłości przyjmują leki, bo chcą wyzdrowieć.
Nootropy odstawiłem BTW gdzieś w maju, bo naprawiłem to, co chciałem. Funkcje kognitywne wróciły i znowu cieszę się dobrą pamięcią i koncentracją.
I tak się leci kolego do przodu, a nie pierdoli, jak to narkomani mają źle, a każdy kto wykaże więcej inicjatywy to pewnie raz maryśkę palił xD to jest jeden z Waszych głównych problemów, narkomani - uzalacie się nad sobą.
Nie pierdol bo mało osób ma szczęścia tyle co Ty. Z tego co tu czytam to ludzie w żyłę dają i chcą się jakoś ratować. Też znam alkoholika który w moim wieku, trochę młodziej znalazł siłę i jest teraz terapeutą.
Kurwa nie tak się mówi do osób ciężko wjebanych że 28 dni im wystarczy. Że ty miałeś takie szczęście i jesteś trzeźwy to Szacun nawet jeśli bierzesz psychotropy.
Co Ci więcej napisać, szczęścia dużo w życiu ! I oby jutro cię samochód nie pierdolnol na pasach bo i tak niewinni ludzie giną ! Trzymaj sie
" Wujek Samo Zło "
w każdym ośrodku mówią, że uczciwość jest największą z cnót a 99% społeczności i tak leci w chuja, bo do tego skłania ich ośrodkowy system zasad oraz niedoskonała natura ludzka
ja byłem na długoterminowej terapii raz, 8 miechów w Toruniu na Tramwajowej. Fajny epizod z życia, trafiłem na świetnych ludzi i zajebistego, otwartego terapeutę, wspominam ten czas bardzo miło. Ale idąc tam nigdy nie zamierzałem zakładać pasa cnoty trzeźwości, tylko zrewidować podejście do substancji i przestać uprawiać auto-destrukcję. Co się udało, nadal pije i zażywam trochę wiecej niż bym chciał (bo wiecie te inne tematy z góry lodowej pod powierzchnią wody), ale pewnie ośrodek uratował mi życie, dał szersze spojrzenie i większy wgląd w siebie.
ale drugi raz do takiego ośrodka bym nie poszedł, bo to oznacza że jest się jełopem który nie uczy się na błędach, zostają psychodeliki i głębokie nurkowanie poza granice ego (słyszałem historie o tym jak doświadczenie 5-MeO-DMT wyciągało z gówna zaawansowanych heroinistów)
Tramwajowa jest super miejscem! 9 miesięcy ? Toruń ? Wyszłaś z tego ? Mi na TVP info puszczają teraz że jakis niedzwic rozsrpal czloekia. Moze pojae
14 listopada 2023GermanskiOprawca pisze: @tosieniedzieje
Byłem w czynnym nałogu, a raczej politoksykomanii co najmniej 10 lat. Przeleciałem w życiu wszystko oprócz opio. Pzez dragi, desperację i ciężką depresję dorobiłem się długów na 300k PLN w ciągu jednego roku parę lat temu i do dzisiaj odbija mi się to czkawką. Jestem pół sierotą i wychowywała mnie mama w czynnym nałogu alkoholowym. Jestem DDA i w życiu dorobiłem się też silnej fobii społecznej i zaburzeń lękowych różnego rodzaju.
Ty będziesz mówił, że ja nie wiem nic o uzależnieniach xD Ty za to jesteś ekspert, szkoda tylko że pewnie dalej ćpasz.
A te Wasze ataki w kierunku leków czy nootropów mnie zawsze będą rozbrajać xD Macie taką obsesję na punkcie zmiany świadomości, że nawet chorym wypominacie to, że na swoje przypadłości przyjmują leki, bo chcą wyzdrowieć.
Nootropy odstawiłem BTW gdzieś w maju, bo naprawiłem to, co chciałem. Funkcje kognitywne wróciły i znowu cieszę się dobrą pamięcią i koncentracją.
I tak się leci kolego do przodu, a nie pierdoli, jak to narkomani mają źle, a każdy kto wykaże więcej inicjatywy to pewnie raz maryśkę palił xD to jest jeden z Waszych głównych problemów, narkomani - uzalacie się nad sobą.
a kluczem jesteś Ty - na ile umiesz byc konsekwentny i stanowczy to raz, a dwa zdekonstruować demony, które wiszą nad tobą pewnie od 3 roku zycia,stanąć im czoła i obalić. Ale boję się, że sama terapia to za mało, serio wierzę w psychodeliki jako groundbreaking experience. Ofc nie chodzi o walenie kwasa i podziwianie kolorków, tylko zabijanie ego i odradzanie się na nowo ze zmienioną perspektywą
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/emblemat-kpp-gniezno.jpg)
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze
Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/narkotestypolicja_0.jpg)
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?
Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/68447774_605.jpg)
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi
Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.