Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 1223 / 487 / 0
Mając pregabaline, odstawka baklo nie stanowi problemu, obojętnie jaką metodą, redukcja, czy zimny indyk, choć ja tak jak użytkownik wyżej zalecał bym redukcję.
  • 105 / 26 / 0
Dobra dzięki za rady, decyzje podejmę za parę dni i dam znać jak było. Btw też tak macie bardzo mocno sine stopy podczas baklo? xD Bardzo specyficzne, autentycznie czasami to przerażająco wygląda, choć ćwiczę codziennie rower więc raczej wykluczam brak ruchu jako przyczynę choć co ja tam wiem
  • 62 / 6 / 0
Na co dostajecie baklofen od lekarza? Czytam posty i czytam ale żadnych informacji wyczytać nie moge 😩
  • 105 / 26 / 0
Ból mięśni po wypadku np i tym podobne, ogólnie powodów można wynaleźć pełno nawet takich których nikt nie będzie badał tj. tylko twoje słowa się liczą. Gorzej żeby znaleźć gościa co będzie ci wypisywał 25mg w hurtowych ilościach. 4 dziennie tableteczki dające szczęście jednak szybko opróźniają 50 tabletkowe opakowanie
  • 62 / 6 / 0
W moim przypadku zostaje tylko prośba o zapisanie środka w walce z nałogiem alkoholowym. Lekarz wie, że byłem w ośrodku, wie że mam rodzinę i ile mam chceci żeby się z tego wyrwać. Pytanie do osób które to właśnie z podobnego powodu dostały baklofen i jak lekarze podchodzą do tego, gdyz tak jak selegilina w Polsce nie jest zarejestrowana do leczenia depresji i można offlabel tak czytam że podobnie jest z baklofenem. Za kilka dni mam rozmowę i chciałbym się trochę przygotować. Z góry dzięki za pomoc. Miłego wieczorku!
  • 1926 / 312 / 0
Jakie odstępy czasowe, żeby taka sama dawka tak samo poklepała? Ostatnio 80 mg zjadłem 3 dni temu (dawka jaką lubię, po której mam mocno). Mam jeszcze 2 albo 3 dawki na takie tripy w słoiku 10-tek i nie chciałbym zmarnować. Zaliczyłem 2 tripy przy czym 1 tygodniowy odstęp w zupełności wystarczył.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 1974 / 524 / 0
tolerko, tolerko Ty stara ziomerko

po 3 dniach przerwy, do 300mg pregaby poleciało 100mg baklo i 3 piwa + wdech :liść:

jest normalnie
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 105 / 26 / 0
03 czerwca 2021IamYourFather pisze:
Jakie odstępy czasowe, żeby taka sama dawka tak samo poklepała? Ostatnio 80 mg zjadłem 3 dni temu (dawka jaką lubię, po której mam mocno). Mam jeszcze 2 albo 3 dawki na takie tripy w słoiku 10-tek i nie chciałbym zmarnować. Zaliczyłem 2 tripy przy czym 1 tygodniowy odstęp w zupełności wystarczył.
Czytałem o wariatach którzy żeby zbić tolerkę na 75mg schodzili po prostu na tydzień na 50mg żeby potem zarzucić na nowo 75 i potwierdzam to podejście, moim zdaniem na baclo tolerka schodzi strasznie szybko i tydzień poważnie starczy nie dość żeby tolerki nie podbić, to nawet potrafi ją zmniejszyć. Zarzucając co tydzień powinieneś być absolutnie spokojny jeśli chodzi o moc fazy
  • 402 / 69 / 0
Także potwierdzam. Tydzień przerwy albo na niższej dawce i poprzednia poklepie jak należy albo nawet jeszcze lepiej.
  • 102 / 17 / 0
Jak jest z recką, idzie to normalnie dostać np. poprzez stronę e-recepty ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.