Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 110 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: luzik1980 »
ok, trochę o tym czytałem i było że należy pociąć materiał (jaki suchy czy świeży i ile ?) drobno , dać do wody (jaka ilość ?) podgotować i potem odcedzić i i dodać wodnego roztworu chlorku żelaza III a mam jeszcze pytanie czy nasiona maku zebrane w jesieni będą miały siłę wykiełkować na wiosnę ?
luzik
  • 2013 / 84 / 0
Nieprzeczytany post autor: p4g4y0zzz(X) »
Nasiona sa raczej trwale do kilku lat.
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 70 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: słaby.84 »
koledzy poradźcie czy to M.Wysomorf. czy nie?? . Chce zrobić makiware 2 raz w życiu,pierwsza w czewrcu ale słabo klepła i możeza mało maku dałem, teraz wiem już więcej na ten temat, tylko upewnić co to za mak

[ external image ]

a jest tego tyle, na jedną zupę wystarczy???

[ external image ]

[ external image ]

z góry dzięki
Uwaga! Użytkownik słaby.84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 474 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: burek123 »
mak dobry. na zupe mysle ze styknie ale gotuj z te 40 minut yo.!
Maisssterrr qrwy
  • 442 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: titi »
I kwasku dodaj.
Może to zbieg okoliczności, ale myślę, że kwasek ma znaczenie :) No i nie warto się jebać z gotowaniem... jak masz termos, to zalej wrzątkiem, zakręć, zostaw na godzinę, dwie; wypij, powtórz operację i wypij. I jeszcze raz można, potem już chyba nie ma sensu.
Ale 12 słodkich godzin - gwarantowane.
  • 110 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: luzik1980 »
hm...dla upewnienia się można zastosować niektóre substancje reagujące odpowiednio z alkaloidami np. chlorek żelaza III dość łatwo go dostać bo używany w elektronice do wytrawiania płytek PCB, barwi on roztwór alkaloidów makowca na niebiesko wada jest to że reaguje takim samym kolorem z kodeina morfiną i paroma innymi jednak jak chcesz poczytać dokładniej to zapraszam do działu Wiedza request!
luzik
  • 124 / / 0
titi pisze:
I kwasku dodaj.
Może to zbieg okoliczności, ale myślę, że kwasek ma znaczenie :) No i nie warto się jebać z gotowaniem... jak masz termos, to zalej wrzątkiem, zakręć, zostaw na godzinę, dwie; wypij, powtórz operację i wypij. I jeszcze raz można, potem już chyba nie ma sensu.
Ale 12 słodkich godzin - gwarantowane.
Zalane wrzątkiem w termosku normalnie będzie działać ? ;]

edit

@down
Kurwa wiem ;)
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2010 przez Purple Haze, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 762 / 35 / 0
Nie, działa o 1,5h krócej i wolniej kapcie z witek spadają.
Ty wiesz co to jest kurwa wywar tudzież napar?

I jak już przy tym jesteśmy, to jak ktoś mi coś wyjaśni to będę wdzięczny. Jak piznę kuchenkę powiedzmy na 4/5 gwizdka i woda w garnku mi zacznie wrzeć a ja tego nie zmniejszę, to kurwa temperatura cały czas rośnie czy nie? Bo jak wynika z recently news from oxan, 105-106 stopni to ta magiczna bariera IIRC.
  • 989 / 35 / 0
burek123 pisze:
mak dobry. na zupe mysle ze styknie ale gotuj z te 40 minut yo.!
titi pisze:
I kwasku dodaj.
Gotuj 10-15 min. Kwasek niepotrzebny. Tą samą porcje możesz jeszcze 2x wygotować. 2 i 3 gotowanie zlej razem i odparuj nadmiar wody - będzie to miało moc makiwary z pierwszego gotowania. Na makiwarę dajemy 4 garści rozdrobnionej słomy. Nasion nie gotujemy, one nie mają interesujących nas alkaloidów.
  • 762 / 35 / 0
A dlaczego tak?
ODPOWIEDZ
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.