Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1959 / 58 / 0
Ktoś widział gdzieś w PL strzykawki ze zintegrowaną igłą?
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 677 / 13 / 0
Tylko taką w jednym opakowaniu :*) Insulinówki
  • 1959 / 58 / 0
- http://www.bd.com/hypodermic/pdf/BD_Hypo_Catalog.pdf
Czemu nie ma tego w wszystkiego w Polsce?

Jeśli chodzi o insulinówki to najlepsze jakie mam to te:
- http://www.doz.pl/apteka/p13429-Strzyka ... x_13_1_szt

Są jeszcze igły BD z filrem 5 mikronów, też fajna sprawa, szkoda, że niedostępne w pl...
  • 677 / 13 / 0
Hehe widzę że produkują nawet pompki z plastikowymi zatyczkami (ćpuny je robią opalając igłę i wyjmując ją). Ciekawe kto kogo zainspirował?;-)
  • 397 / 3 / 0
Nie zwracałem na to nigdy uwagi, ale czasami, rzeczywiście było takie gówno, które się zacinało a człowiek się wkurwiał. Ostatnio natomiast wszedłem pięknie jak w masło, bez problemów i bez bólu. Sprawdziłem przed chwilą sprzęt, bo kupiłem wtedy dwie sztuki i okazało się, że jest to Terumo 0,45. Czyli jednak jest różnica.

Teraz jestem świadomy czego chcę. I co mam powiedzieć?

"Poproszę strzykawkę do iniekcji podskórnych firmy Terumo" ...

? Jakoś mi tak głupio. Jak powie, że nie ma, to i tak wezmę cokolwiek. Ale z drugiej strony... kupowanie strzykawek nie jest karalne.

A właśnie, jeśli nie mówicie, że chcecie "insulinówkę" tylko jak ja powyżej napisałem, to nie patrzą na was jak na ćpuna. Pani w aptece mnie kiedyś oświeciła :)
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2010 przez doppelganger, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1959 / 58 / 0
Jeszcze nie widziałem insulinówek Terumo, ale sprawdziłem i są - takie czerwone?
- "Poproszę insulinówkę Terumo" i tyle.

Najlepiej sobie zrób zapas za 25zł - 100 igieł i 100 strzykawek. Problem z głowy.
  • 1718 / 9 / 0
Jesli juz robic zapas, to najlepiej przez neta, bez wychodzenia z domu, ewentualnie odbior w DOZie.
  • 1959 / 58 / 0
Dokładnie tak jak mówisz ;). Zresztą w większości aptek nie ma nic oprócz BD 5tek i jakiś igieł z tesco...
  • 397 / 3 / 0
grzechotnik pisze:
Jeszcze nie widziałem insulinówek Terumo, ale sprawdziłem i są - takie czerwone?
- "Poproszę insulinówkę Terumo" i tyle.

Najlepiej sobie zrób zapas za 25zł - 100 igieł i 100 strzykawek. Problem z głowy.
Nie wiem czy czerwona. Napisy z tyłu niby są takie wiśniowe, ale to chyba nie o to chodzi. Mam tu napisane w milionie języków, że jest to "strzykawka z iglą" Terumo 1ml 0.45 x 12mm

----

A już wiem o co Ci chodziło, znalazłem fotkę. To ja mam nie czerwone, tylko które widać obok. Bez koloru i z pomarańczowym plastikiem od igły. Aha... i to sprzedają w komplecie, w jednym opakowaniu igła + strzykawka.

[ external image ]
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2010 przez doppelganger, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 397 / 3 / 0
grzechotnik pisze:
Ktoś widział gdzieś w PL strzykawki ze zintegrowaną igłą?
Widziałem, a nawet kupiłem. Nie pamiętam firmy ale czerwony nadruk, igła 0,3. 3,60 za 10 sztuk. Kupione w Wawie na Gagarina bodajże, albo gdzieś tak koło Czerniakowskiej, nie kumam tych ulic. Jak mówią, że nie mają insólinówek, to trzeba się pytać co mają. I wtedy znajdują takie rzeczy, że hej...
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.