WildMonkey pisze:Przecież nie wycisną z ciebie moczu niczym z gąbki.mniemanolog pisze: Mam prawo odmówić i żądać badania krwi?
WildMonkey pisze: We krwi thc jest wykrywalne do 12 godzin.
www.drugdetection.net/drug.htm pisze: MARIJUANA (THC)
LENGTH OF TIME DETECTED]
Nie szerzmy dezinformacji w ważnych tematach.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
WildMonkey pisze: dotyczyło to sytuacji w realu. Powtórzę, thc jest w moczu wykrywalne o niebo dłużej niż we krwi, zdarzało się ze po właśnie ok 12 godzinach od spalenia nie było wykryte we krwi. Sytuacje, że testy dają pozytywny wynik dotyczy jedynie hardcorowych palaczy którzy przyjmują maryśkę kilka razy dziennie przez wiele tygodni.
Nie che mi się prowokować dyskusji na 10 stron tego wątku, w której herezje będą powtarzane cały czas więc napiszę w miarę logicznie - bez przytaczania danych z internetu, które są również na niekorzyść twojej teorii.
Mocz produkowany jest w nerkach, a nerki filtrują krew.
I teraz pytanie za 100 punktów: Skąd w moczu bierą się kannabolidy i ich metabolity?
Według twojej teorii jest kumulowane chyba gdzieś w pęcherzu moczowym, albo prostacie (?) skoro w moczu jest dłużej wykrywalne niż we krwi.
Według mojej z krwi, która ma dostęp do komórek tłuszczowych i nerwowych w których kannabolidy (ich metabolity) się najbardziej kumulują
Mr.LaTacha pisze: Według twojej teorii jest kumulowane chyba gdzieś w pęcherzu moczowym, albo prostacie (?) skoro w moczu jest dłużej wykrywalne niż we krwi.
https]Finns kvar i ditt blod upp till 12 timmar efter att du rökte senast. Om du däremot röker flera ggr dagligen kan du ha en konstant nivå av thc i blodet.
[/quote]
Pozwolę sobie przetłumaczyć.
Wykrywalne do 12 godzin od ostatniego palenia. Jeśli palisz wile razy dziennie możesz wywołać podwyższony poziom thc we krwi przez dłuższy czas.
Cannabis is detectable in the blood for approximately 2-3 days after use in an infrequent user. Frequent use can be detected in the blood for approximately 2 weeks.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
WildMonkey pisze:Cannabis is detectable in the blood for approximately 2-3 days after use in an infrequent user. Frequent use can be detected in the blood for approximately 2 weeks.
WildMonkey pisze: We krwi thc jest wykrywalne do 12 godzin.
Piszcie kiedykolwiek
Weź mi kurwa wytłumacz jedną rzecz:
Skoro mocz są to 'syfy' z przefiltrowanej przez nerki krwi. To chyba logicznym jest, że jeśli coś jest w moczu to z całą pewnością wzięło się tam z krwi.
Długa wykrywalność THC (czy tam metabolitów) jest spowodowana przez kumulowanie się jego głównie w tłuszczach w organizmie. Jakim kurwa cudem thc (czy tam metabolity) stamtąd przenika do moczu, omijając krew?
Only time can help you in a blood test. For a casual user a blood test will show ‘positive’ if the test is taken within four days of use. For a regular user the time required is about seven weeks.
In the case of a urine test a casual user can be detected within seven days of the use. But for a regular user the weed can be detected up to thirty days. The blood test gives a more accurate test than the urine test.
http://howlongdoesmarijuanastayinyoursystem.net/
Tłumaczyć chyba nie muszę, ale w skrócie:
KREW
użytkownik od święta: 5 dni
zwykły użytkownik: 7 TYGODNI!!!!
MOCZ
użytkownik od święta: 7 dni
użytkownik zwykły 30 dni
Co potwierdza to co mówiłem o tym, że droga jaką przebywa thc (czy tam metabolity)= krew-->mocz.
Oczywiście ja i kazik mówimy tu nie tylko o thc, ale o metabolitach thc bo dla policji jest to bez różnicy czy wykryją thc czy substancję na którą organizm thc przerobił, a jest na tyle unikalna, że mogła powstać tylko dzieki spożyciu thc.
EDIT:
Dla mnie dyskusja skończona. Ja nie mam dostępy do naukowych rzetelnych badań, a rzucanie informacjami ze "stronek" jest bezsensowne na dłuższą metę.
Moim zdaniem we krwi jest dłużej wykrywalne niż w moczu i tyle. Logika mi to podpowiada i większość stronek na które trafiłem mówiła tak samo.
Mr.LaTacha pisze: wild monkey chodzi ci o thc czy metabolity thc?
Piszcie kiedykolwiek
WildMonkey pisze: to wiem, że były przypadki, że po 12 godzinach od spalenia nic nie wykazały.
Ponieważ ty uciekasz się do inwektyw (chociaż przyznam, nie wiem co to jest "popraniec"), to ja zakończę mój udział w tej dyskusji. Pozwolę sobie tylko dać kilka linków na koniec]http://en.wikipedia.org/wiki/11-nor-9-Carboxy-THC[/url] (wikipedia, gdzie stoi że wykrywalność przez kilka dni, a nawet dłużej).
2) http://www.drugdetection.net/drug.htm (wzorcowe źródło informacji o czasach wykrywalności, doprawdy nie wiem jak można w ogóle próbować polemizować z tym), gdzie stoi:
MARIJUANA (THC)
LENGTH OF TIME DETECTED:
Blood:
Frequent User:
Delta-9-THC = 4-8 hours post dose, then possible "baseline" level of 0.3 to 0.4 ng/ml.
11-nor-9-carboxy-THC = approximately 2 weeks + depending on past frequency of use.
Infrequent User:
Delta-9-THC = 3-4 hours post dose
11-nor-9-carboxy-delta-9-THC = 2 -3+ days post dose
3) link, który sam zacytowałeś
http://www.erowid.org/plants/cannabis/c ... ting.shtml (erowid):
Cannabis is detectable in the blood for approximately 2-3 days after use in an infrequent user. Frequent use can be detected in the blood for approximately 2 weeks.
EOT z mojej strony.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.