zawiera 10 mg kodeiny, opakowanie 20 tabletek. Wydaje się bardziej opłacalny od antidolu. Dla porównania:
Codespan: 10mg x 20 = 200mg.
Antidol 15: 15mg x 10 = 150mg.
Tylko ciekawe w jakiej cenie ten pierwszy i czy rzeczywiście jest dostępny w sprzedaży.
ten Codespan to dostępny jest w polskich aptekach ? bo nie znalazłem takiego leku na leku.pl,
zawiera 10 mg kodeiny, opakowanie 20 tabletek. Wydaje się bardziej opłacalny od antidolu. Dla porównania]
jak możesz mówić ze jest bardziej opłacalny nie znając ceny ? :huh:
Po dzisiejszym robię przerwę
Jedyne co znalazłem. Więcej byś się za tym nabiegał żeby znaleźć niż to warte. Poza tym dostępność antka wróciła do normy.
oon pisze: ten Codespan to dostępny jest w polskich aptekach ? bo nie znalazłem takiego leku na leku.pl,
zawiera 10 mg kodeiny, opakowanie 20 tabletek. Wydaje się bardziej opłacalny od antidolu. Dla porównania:
Codespan: 10mg x 20 = 200mg.
Antidol 15: 15mg x 10 = 150mg.
Tylko ciekawe w jakiej cenie ten pierwszy i czy rzeczywiście jest dostępny w sprzedaży.
Najlepsze do ekstrakcji są właśnie leki z paracetamolem a nie z jakimiś NLPZami (aspiryna, ibuprofen), bo te ostatnie podane na pusty żołądek mają chujowe efekty uboczne, no i mogą powodować wrzody, czego nie można powiedzieć o paracetamolu (który właściwie NLPZem nie jest).
P.S.
Codespan został wycofany... Ten indeks leków, w którym znalazłeś ten lek jest sporo przeterminowany. Obecnie jedynym preparatem na rynku zawierającym aspirynę + kodę jest Ascodan, wg. mp.pl cena to 6zł. Jednak za tą cenę mamy jedynie 80mg kody (8mg x 10 tabletek).
c0deine pisze: Codespan został wycofany... Ten indeks leków, w którym znalazłeś ten lek jest sporo przeterminowany.
Z tego co się zorientowałem jest to kodeina w tabletkach bez dodatków (brak paracetamolu, nlpz itp.) - tam jest to bez recepty sprzedawane.
Mam okazję zamówić sobie opakowanie, może 2 jakiegoś takiego specyfiku z koda, ale kompletnie sie nie orientuje, o co kumpla prosić? - on się nie zna, tzn nie ćpa; leki bierze wyłącznie przeciwbólowo.
Może wiecie jak się nazywa jakiś porządny lek z czystą kodeiną sprzedawany w UK, tak żebym wiedział o co prosić? Wiadomo, że im większa dawka kody tym lepiej. No i ważne żeby koleś nie miał przypału na granicy, bo on nawet nie wie że będę to ćpał, a ja wolę tego nie zamawiać, niż narażać kolegę na nieprzyjemności.
polska wersja leku:
DHC Continus (dihydrokodeina), tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 0,06 g 60 tabl. 27,63zł,
DHC Continus (dihydrokodeina), tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 0,09 g 60 tabl. 41,44zł,
DHC Continus (dihydrokodeina), tabl. o zmodyfikowanym uwalnianiu 0,12 g 60 tabl. 55,27zł,
w UK to sie chyba nazywa Paramol. Ale inni wiedzą lepiej. Weź poszukaj na forum, coś znajdziesz.
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12655
Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
antka 15 nie mogłem za to zakupić nigdzie prawie... <_<
zresztą ch*** z antkiem, dla mnie teraz są tylko dwa źródła kody : thiocodin (tzw. na miejscu ;-) ) i defalgan
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.