Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Sposób na dwie paki
Na dwa paragony poproszę
99
37%
Ale jak to jedna? U konkurencji dają dwie
15
6%
Prawienie komplementów
4
2%
Symulowany kaszel / ból zęba
23
9%
Udawanie nieobliczalnego ćpuna/ bycie nieobliczalnym ćpunem/groźby
11
4%
Załatwienie recepty
12
5%
Podrobienie recepty
3
1%
Branie na litość
8
3%
Podejście do drugiego okienka
25
9%
Wyjście z apteki i ponowne wejście
43
16%
Łączenie różnych produktów z kodeiną np antek + tjoko
16
6%
Łapówka
7
3%

Liczba głosów: 266

Zablokowany
  • 2881 / 303 / 0
01 czerwca 2019rockens pisze:
A ja powiem, że kilka dni niczego nie czułem po odstawieniu, a dzisiaj mnie tak przyjebało z braku kody, że naćpałbym się teraz czymkolwiek, żeby zapomnieć, hujuwka
też tak mam, pierwsze dni odstawki psychicznie spoko a nawet bym powiedział na plus, po około 6-7dniaich przychodzi najgorszy stan bo fizycznie już co raz lepiej tylko psychika co raz częściej wzrok na noże i tak do teraz xd
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 8103 / 914 / 0
Walka z psychika jest najgorsza.Skręt fizyczny to nic w porównaniu z chęcią na grzanie.O wiele łatwiej jest przecierpieć fizyczne objawy niż nie myśleć o kodzie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 73 / 9 / 0
Może to prymitywne ale ja stawiam znak równości.
Moje ostatnie chwile niepowodzenia w walce ze skrętem pamiętam bardzo dobrze - kilka dni wystarczyło bym był wymęczony na tyle, że nie tylko mózg ale i gotujące się i marznące na zmianę ciało, każda kość i każda kropla potu krzyczały równie mocno bym przestał się wygłupiać i szybko wziął.
We will all collapse into one.
  • 317 / 78 / 0
Ja skręty fizyczne przechodzę łagodnie, ale to co moja psychika potrafi odpierdalać, to jest jakiś koszmar. Wczoraj pół godziny stałam pod apteką i aż mną trzęsło, jakimś cudem zawrociłam- nie mam pojęcia jak ja to zrobiłam, ale jestem z siebie dumna [emoji846]
  • 38 / 6 / 1
Brawo @Jaylin , dumny jestem!
Ja tak samo skręty fizyczne jestem w stanie przetrzymać, nawet poniekąd jest to dla mnie satysfakcjonujące, ale jeśli chodzi o psychikę, to tutaj potencjał mocy jest nieograniczony, dlatego takie stany "zastoju" znam doskonale
  • 1008 / 204 / 2
Takie "dupościski" są bardziej męczące niż same skręty %-D Im bardziej się starasz nie wziąć, tym większe ciśnienie masz.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 325 / 38 / 0
Ja dzis zmniejszyłam dawkę, bo zdecydowanie za duzo kasy idzie na tą zabawę. I wcale nie jest słabiej, więc cieszę się w chuj
Discard that delusion. Forget it. Go to Wonderland.
  • 1683 / 126 / 0
01 czerwca 2019BedeSoba-Obiecuje pisze:
@Drevolt
@rockens

słyszałem że tu bałaganik robicie w opio dziale
prosiłbym was grzecznie o spokój ok ;) nie zabraniamy wam się cisnąć po sobie od kurew do woli, tylko róbcie to sobie w tasiemcu, a nie w dziale tematycznym
następnym razem nie będę taki grzeczny

powiem wam że ja już z miesiąc czysty i czuję się dobrze :)
o patrzcie kto sie w knajpie pojawil, wpierdoliles sie z butami brudnymi i juz po katach bys wszysttkich rozstawial aj ty ty, nie wkurwiaj mnie prosze bo to ja dostalem bana na 3 dni a tamten pierdolec nie bo nie mial jednego warna wiecej jak ja xD a chcialem mu wytlumaczyc ze jest debilem i nie ma racji co potwierdzilo kilka osob
  • 1916 / 335 / 2
Skręty fizyczne po kodzie... ehhh, jeśli chodzi o kwestie fizyczne, odstawka kody to nic w porównaniu do mocniejszych opio. Ale psychicznie, to już można dyskutować.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 73 / 9 / 0
Tak, ja się wypowiadałem o mocniejszych głupio wiedząc, że rozmawiamy o kodzie. Jakoś tak się to przywiązało do mnie xD
Fakt, w mocniejszych momentach na kodzie to fizycznie odczuwałem tylko osłabienie, może lekko zaburzoną temperaturę. Tylko psychika w tym przypadku.
We will all collapse into one.
Zablokowany
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.