Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 961 / 176 / 0
@techniczny dawka pręgi 150mg.Od dzisiaj ładuje bupriopon i dlatego odstawiłem prege z obawy że bupro obniża gaba a pręga coś w nim musi grzebać(lekarze twierdzą że nie).Ogólnie pregabalina mnie aktywizuje,napędza do działania.
  • 431 / 23 / 0
To moze dlatego baklofen na mnie nie dziala bo biore bupropion ktory niweluje dzialanie baklofenu?
  • 105 / 26 / 0
Jestem na bupropionie troszkę ponad tydzień więc moje wrażenia mogą być niemiarodajne, ale wczoraj miałem przyjemność zabawić się baclofenem 125mg i normalnie podziałało jak pan bóg przykazał. Palisz papierosy? U mnie niwelują działanie baclo powiedziałbym nawet do 20%, szkoda tylko że tak bardzo chce sie na nim palić %-D
  • 431 / 23 / 0
No wlasnie nie pale wogule. Az sie dziwie dlaczego baklo na mnie nie dziala, a jesli dziala to tak bardzo lekko w dawce 50 mg.
  • 204 / 30 / 0
Potwierdzam, że pregabalina z bupropionem ładnie się wspierają ; )
Mnie też zawsze prega lekko pobudzała, likwidując przy tym napięcie.
  • 13 / / 0
Witam, mam pytanie, biorę bup. w dawce 450mg, ponieważ mniejszych nie czuje, dość fajnie w końcu działa, ale przychodzi weekend i właśnie, jak mogę brać 3mmc żeby nie zniszczyć/ jak najmniej zniszczyć działanie bupropionu ? Planuje tak co 2 tygodnie w weekend, dobowy ciąg. Czy mam w ten dzień brać bupropion ? Czy dzień pozniej tez? Lub te dwa dni nie? Dziękuje z góry i pozdrawiam.
  • 204 / 30 / 0
@Terek lekarz Ci przepisał 450 mg, czy sam sobie tyle ustaliłeś?
Pytam, bo z reguły dają max 300mg.
  • 360 / 35 / 6
@Chlodwig jak lekarz zna pacjenta już dłuższy czas i wie jak reaguje na leki to 450 zaleci ,ale jako terapia experymentalna za zgodą pacjenta ;) .
Też brałam 450 ,ale nie było różnicy między 450 a 300 u mnie , więc 300 zostało .
  • 204 / 30 / 0
Też kiedyś próbowałem zwiększyć do 450 i nie zauważyłem różnicy. Jak już przestał działać to nic nie pomogło.
  • 586 / 123 / 0
Jak 300 już średnio działało i doszedłem do 450 to tylko szczękościsk i potliwość wzrosła jak przy typowych stimach także lepiej nawet nie brać codziennie lub zrobić przerwę.
Warto też nie wchodzić na 300 od razu bo trzymanie się niższych dawek pozwoli na cieszenie się efektem dłużej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.