Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Mam pytanie do naukowców :P
Czy po odpowiednim przypieczeniu kapeluszy amanit kiedy kwas ibotenowy przejdzie w muscimol, jest jakaś chemiczna metoda ekstrakcji by wyciągnąć muscimol z suchej masy grzybowej ?
Wiem o metodzie uryny ale nie bardzo mi ona pasuje i czy potrzebna jest do rozdzielenia substancji kolumna chromatograficzna? Lepiej było by spożyć muscimol w swojej czystej postaci niż zajadać się kapeluszami i narażać się na nudności i dolegliwości żołądkowo/jelitowe :)
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 5299 / 104 / 0
Oj Newbe Newbe, to tak jakbyś chciał przyjmować Salvinorin nie paląc Salvii :D Cała magia właśnie tkwi w jedzeniu kapelusza, co to za trip po muscimolu bez grzyba? :D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 2244 / 23 / 0
Smak tych grzybów nie jest taki zły. Można też jakoś pokombinować z przyrządzeniem. Szaman miejski potrafi. ;-)
Chyba, że ktoś ma mega problemy żołądkowe po przyjęciu różnych "dziwnych" rzeczy to co innego. Można ograniczyć trochę ilość przyjmowanej substancji. Usunąć białą część kapelusza z blaszkami i zostawić jedynie część z czerwoną skórą i żółtą warstwą podskórną, tutaj najwięcej substancji czynnej jest.
Całe kapelusze nie są jednak takie straszne w smaku. Może jakiś przodek Jakucki był kiedyś. Kto wie. Trzeba by sprawdzić. :-)
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2008 przez borrasca, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adm »
Moja Rada:
jak chcecie żeby muchomorki lepiej działały to nie suszcie,tylko dajcie świeże odrazu na patelnię/do garnka,ugotujcie i zjedzcie.
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Wątpliwa to rada.
  • 269 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: delirka »
A jak ktoś ma żołądkowe problemy to radzę jakiś czas przed zjedzeniem muchomorków zacząć brać coś na przyspieszenie trawienia, alebo po zjedzeniu takie miętowe tabletki do ssania (nie pamiętam nazwy). Wystarczy powiedzieć w aptece najtańsze miętowe tabletki na żołądek :-D I jak zaczyna brzucho boleć to possać jedną czy dwie.
Uwaga! Użytkownik delirka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 104 / 0
Mi tam Muchomorki smakowały...
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Delirka, radzisz? Znaczy, że masz duże doświadczenie z muchomorami, skoro radzisz.
Opisz swe przebogate doświadczenia, proszę.
  • 269 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: delirka »
Moje przebogate doświadczenie z muchomorkami opiera się na 10-15 razów (niestety nie jestem w stanie podać Ci dokładnej liczby, nie prowadzę zeszycika) i zawsze miałam problemy z żołądkiem, z którymi jednak radziłam sobie tak jak napisałam wyżej. Oczywiście pomagało. Inaczej bym nie radziła.
Uwaga! Użytkownik delirka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 104 / 0
Jadłem 3 razy, zawsze żygałem ale uważam to za nieodłączny element tripa, licząc się z oddaniem naturze tego com zjadł, szamałem Czerwone Kaptrurki i palce oblizywałem. Czego to homo sapiens nie zrobi dla odurzenia się :D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.