Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 617 / 6 / 1
Co do rowerów, to po około 600mg DXM koledzy mnie wsadzili na rower (nie umiałem sam) i powiedzieli bym jechał. Jeździłem około 10 minut między blokami unikając większych ulic. Nie polecam i tak, ponieważ występują zaburzenia odległości.
  • 35 / / 0
chsn pisze:
Typowe ćpuńskie myślenie. Ćpun wytłumaczy sobie największy absurd, byle tylko ćpać bez wyrzutów sumienia. Porównywanie jedzenia kanapki do ćpania za kółkiem... %-D
..porównywanie? Jeśli już, to odniesienie do kwestii odpowiedzalnego prowadzenia pojazdu w ogóle. :-p
..ćpun? ..ćpunowi oka nie wykole.. chyba. %-D
Uwaga! Użytkownik pointdexter nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 634 / 4 / 0
chsn pisze:
[Porównywanie jedzenia kanapki do ćpania za kółkiem... %-D
Jedzenie kanapki to jeszcze chuj, znam pare osob, ktore w czasie jazdy pisza smsy :wall:

Prawka jeszcze nie mam, ale gdybym mial jezdzic to raczej na trzezwo, ewentualnie delikatnie zjarany (po machu/dwoch, nie wiecej). Zadnego alkoholu, stymulantow czy opio. O psychodelikach nie wspominajac, chyba ze jako pasazer ;]
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 146 / 3 / 0
Jeździłem- nie popieram !
Skończyło się raz tak, że przy 160km zajebałem w rów i leżałem miedzy dwoma drzewami :D samochód jeszcze nie był taki rozj%bany, więc zatrzymałem jakiegoś kolesia co jechał i odwiózł mnie pod DOM, ściągnąłem starego i mnie wyciągnął busem ;) Jazda maksymalna, żałuję bo polówka 6n nieźle śmigała.Oczywiście dodam, że wracałem z imprezy naj&bany na maksa i najarany w opór ! .

LEkko nastukany to jeszcze lubię jeździć, jakoś tak gładko mi się prowadzi po jezdni ;D .

Ostatnio jeszcze, wziąłem samochód z pracy przez to że swój rozbiłem i wypiłem 2 piwka i nastukałem się fest dobrą baczką, wsiedliśmy z kumplem (a że wcześniej zdąrzyłem urwać już tłumik) to fajnie mi się jechało i w te śniegi i lody, do lasu pocisnęliśmy... ostra jazda... na zakręcie w lesie na lodzie nas wyje*ało lecieliśmy z 5 metrów i okręciło nas fajnie ... hehe z narzeciwka nadjeżdżał akurat jakiś samochód i stanął.. a my walneliśmy przodem w taką skarpę (lekko, zdąrzyłem opanować ) . Milczenie i akcja jak w filmie jakimś, taki nastukany mówię do kumpla: dzwonią na policję... a on mówi: " to ja wyjdę i cię wypchnę" hahaha haha nie no czad był .
Trochę tam poodginałem co się powyginało, ale widać i wycieraczka z tyłu gdzieś się urwała... w sobotę go odstawiam na parking, pod firmę, co złego to nie ja ;)
Ale nie zapomnę, żadna gra Ci nie da jazdy jak jesteś nastukany i masz wrc (nie masz tłumika), normalnie wkręca się zajebjoza !
  • 920 / 163 / 0
zajebany samochodem konkret mi sie jezdzi ale nie wyobrazam sobie po jakiejs indyi wsiasc za kolko i walczyc z opadajacymi powiekami... wozkiem widlowym natomiast jezdzilem po 1.5 pixa, 450 mg DXM, no i zbakany to zazwyczaj ;) po DXM wózek się troche dziwnie prowadził. taki jakiś zrobociały sie zrobił %-D
  • 25 / 4 / 0
Uważam, że powinny być wysokie (i egzekwowane) kary za jazdę pod wpływem, czy to alkoholu, czy to jakichkolwiek innych narkotyków. To świetnie, że część z Was twierdzi, że ćpanie robi z Was lepszych kierowców, sęk w tym, że po pierwsze, to Wasza subiektywna opinia, a po drugie, nawet jeśli jednak nie Wy, to większość osób jadąc samochodem w stanie nietrzeźwym jest (bardziej lub mniej) niebezpieczna.
Jak dla mnie możecie skakać z okien, wydłubać sobie oczy - whatever, ale nie robić coś, co potencjalnie zagraża osobom trzecim.
  • 2783 / 48 / 0
Po jaraniu w rozsądnych ilościach jeszcze daje radę (i to prawda, że wtedy jest lepsza koncentracja i ogólnie większe wczucie) ale na szczęście wiem, kiedy przekraczam ten moment, że zdrowy rozsądek podpowiada już, że lepiej tego nie robić.

Prowadziłem raz parę godzin po jakiejś solidniejszej porcji 4-HO-MET i na szczęście były to tylko dwa kilometry, bo było cholernie dziwnie, wciąż miałem zaburzenia odległości i jakkolwiek to nie zabrzmi miałem wrażenie, że tak jakby coś przestawiło mi się w mózgu z odbieraniem lewa/prawa strona. :-D

DXM w dawkach do 300mg jeszcze bez większego problemu ogarniam nawet podczas szczytu chociaż trzeba naprawdę bardzo się skupiać i nawet głupie 80km/h wydaje mi się już za szybko, więc nie przekraczam wtedy tej prędkości. Na zjazdach z większych dawek też się zdarzało, trzeba tylko wcześniej dobrze rozprostować sztywne nogi, najlepiej założyć okulary przeciwsłoneczne i nie włączać muzyki, bo za bardzo rozprasza (można się za bardzo wsłuchiwać i 'zapomnieć' o skupieniu się na drodze), reakcja jest mocno opóźniona i najlepiej nie wsiadać za kółko, gdy jeszcze nie ustabilizował się wzrok, bo zastanawianie się czy przed tobą jadą dwa auta czy tylko jedno oraz w którym miejscu rzeczywiście biegnie pas środka jezdni zbyt fajne nie jest, a samo prowadzenie przypomina bardziej pilotowanie jakiegoś myśliwca. Zawsze sobie po tym mówię, że już nigdy więcej, ale na szczęście miałem nieprzyjemność robić to w takich warunkach tylko kilka razy.

Innych grzechów nie pamiętam - alkoholu w ogóle nie toleruję, więc tym bardziej nie miałem nigdy okazji wsiadać po nim za kółko.

Ogólnie prowadzenie po jakimkolwiek środku odurzającym uważam za totalną głupotę i brak odpowiedzialności, ale w końcu jesteśmy tylko ludźmi i każdy popełnia błędy.
  • 297 / 2 / 0
Jazda rowerem pod wpływem 4-AcO-DMT - zajebista sprawa, uczucie jakby się płynęło a nie jechało ;p
Nie polecam podczas bodyloadu %-D

A autem na haju to tylko autostopem! Zajebiście się jeździ autostopem będąc naćpanym.
nie bądźmy typowi bo jeszcze ktoś weźmie z nas przykład.
NeuronowyJeździec
Muchomor! Czy już wszyyystkiee maAAaaszz?! Zdążymy ocalić świat! muchomor!
Taaaak, przyjaciel Twój! Ramie w ramie w wielki bóóóój.MUCHOMOR!
  • 49 / / 0
Jeżdżenie po alko - nie popieram.
Jeżdżenie po mj - zależy jak kto ogarnia.

Sama nie mam prawka, więc czasem tylko jeżdżę z zajebanymi osobami. Są tacy palacze, którym ufam w 100% bo wiem że są w stanie ogarnąć, a są tacy, z którymi bym do auta nie wsiadła. Wszystko zależy od osoby.
Uwaga! Użytkownik Mal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 729 / 7 / 0
Rowerem jak rowerem, ale kto próbował jakimś komarkiem/skuterkiem (coby zmiana biegów nie przynosiła kłopotów) na psychodelikach?

Ja ostatnio miałem okazję jechać jako pasażer po peaku z kierowcą (też po peaku) samochodem. Całkiem zacnie się jechało, aczkolwiek kierowca mówił tylko "nie pamiętam jak tu jechaliśmy" i "ta droga nie była AŻ TAK dziurawa" %-D Nie mówię już o tym, że robił zdjęcia podczas jazdy %-D
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.