Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
no no ten eferalgan to w postaci rozpuszczanych tabletek tak? wlasnie wczoraj zauwazylem do w aptece i chcialem pytac co i jak ale widze ze sie nie ekstracji zrobic zreszta tam myslalem.A szkoda bo tam az 30mg kodeiny :-(
Uwaga! Użytkownik idzieopium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 563 / 0
w sumie mozna by robic ekstrakcję tylko ze z malych ilosci i dorzucac do kody np. z thio
  • 927 / 5 / 0
efferaglan dobrze kopie, ale jest więcej paracetamolu niż przy antidolu. Dawno nie miałem styczności z eferalganem, ale wspominam ten preparat miło, z tm, że to były czasy kiedy 300 mg kopało :-/
  • 33 / 1 / 0
Jeśli kogoś klepie 150mg kodeiny to warto się tym interesować? Okazało się, że mam dojście, a 2,5g parasyfu raz na miesiąc albo i rzadziej jeszcze nikogo nie zabiło. Opłaca mi się o wiele bardziej niż Thio czy Antek.
  • 3309 / 21 / 0
a 2,5g parasyfu raz na miesiąc albo i rzadziej jeszcze nikogo nie zabiło
Niby nie, ale niektórzy mają nieprzyjemne odczucia po takich ilościach, a bez badań wątroby nie wiesz czy nie jest uszkodzona przez coś, o czym nawet nie wiesz. Nie wiesz też co z Twojej diety może indukować rozkładanie paracetamolu na NAPQI. Obciążanie wątroby nie jest dobrym pomysłem, skoro bierzesz raz na miesiąc. Za 6-7 zł masz thio albo antka. To nieduża cena za spokojny sen, bez stresu, że a nuż coś się popsuło.
Jakby ktoś się chciał przyczepić do PVP, to zawiera go też antidol i nikt się jakoś po udanej ekstrakcji jeszcze nie zatruł (jego obecność nie ma znaczenia)
Ma duże, jest na forum nawet dokładne info. I to nie jest tak, że każda ilość PVP działa tak samo. W końcu w Dafalgan Codeine może być go więcej, co nie? Przezroczystość to kiepski wskaźnik, jeśli porównujesz leki o różnym składzie.
sqrt(666)
  • 1196 / 10 / 0
Warto wspomnieć, że znane nam "mleko" w roztworze, to niekoniecznie, i nie musi być wyłącznie paracetamol. To tylko część z nierozpuszczalnych substancji. Reszta to laktoza i inne wypełniacze.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 723 / 16 / 0
Nie wiem dlaczego na forum pokutuje opinia że z efferalganu codeine nie da się zrobić ekstrakcji. Otóż da się i na pewno na tyle bezpieczną żeby ćpać to okazyjnie. Ja roztwór z efferalganu codeine piłam kiedyś codziennie ponad 2 miesiące i jestem zdrowa (badałam moje flaki). Już kilkakrotnie w różnych miejscach tłumaczyłam co i jak ale do użytkowników [H] nie dociera, powtarzają stare mity tylko. Ech...
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 1196 / 10 / 0
Ale jak? Kiedy ja rozpuszczałem chociaż jedną tabletkę E. Codeine, to cały paracetamol się rozpuścił, tj. roztwór był przezroczysty. Jak stąd chcesz wyciągnąć paracetamol?

Może ja brałem coś innego?
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 21 / 0
No skoro to są musujące tabletki, to może być więcej PVP, żeby para nie pływał. A jakie dawki brałaś, droga Lilio? Bo średnio-duże dawki paracetamolu generalnie mogą nie zaszkodzić, ale ludzie są różni, dlatego się nie poleca.
sqrt(666)
  • 329 / 2 / 0
Ugh pisze:
Ale jak? Kiedy ja rozpuszczałem chociaż jedną tabletkę E. Codeine, to cały paracetamol się rozpuścił, tj. roztwór był przezroczysty. Jak stąd chcesz wyciągnąć paracetamol?
Bo jedna tabletka to mało, ja jak na skręcie waliłem po 2,5 rozpuszczalnej tabletki, bo bałem się to ekstrahować, to już mi jakieś małe białe dziwadła pływały.
angor animi pisze:
No skoro to są musujące tabletki, to może być więcej PVP, żeby para nie pływał.
Ponoć właśnie w tych rozpuszczalnych nawet nie chodzi o PVP. Ostatnio wpadło mi w łapki trochę rozpuszczalnych Co-Codamolków znowu i do tego stopnia żal mi tyłek ścisnął, że tego ekstrahować nie można, że zacząłem szperać, czy na pewno. I nie na pewno. Z mojego riserczu wynika, że rozpuszczalność tabletki wcale nie oznacza, że wzrasta rozpuszczalność paracetamolu a tylko i wyłącznie to, że tabletka nie zawiera żadnych nierozpuszczalnych składników czy wypełniaczy. Filtrowałem 8 tabletek, roztwór wyszedł czysty, trochę gówna na filtrze zostało, paracetamolu dużo w smaku nie wyczułem (roztworu). Problem tylko w tym, że te tabletki musujące zawierają w chuj sodu (w Co-Codamolu jest to 396mg/tabletka przy GDA 2,4g, nie wiem jak w Efferalganie, pewnie podobnie) i to ma być w ich największe niebezpieczeństwo, nie paracetamol.

Ma ktoś jakieś wiadomości, jakie ryzyko niesie zajebanie gigantycznej ilości sodu? Tak raz na jakiś czas? Takie jak nadużywanie soli, czy gorzej?
Excellence.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.