Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Jak w praktyce wygłąda robienie sadzonek z łodygi? Jakiej długości musi być łodyga? Ile sadzonek można w ten sposób uzyskać?
  • 762 / 6 / 0
ech człowieku poszukaj zanim zapytasz. https://hyperreal.info/node/1200 (zamiast szklarenki wystarczy podziurkowana duża butelka np. po pepsi, a w podgrzewanie podłoża przy pomocy rozebranego żelazka się nie baw, tu autor chyba lekko przesadził); https://hyperreal.info/node/219 - polecam ten artykuł. jest wszystko (pod koniec artykułu), sadzonkowanie w ziemi, w wodzie, warunki w jakich powinna być przechowywana roślinka, długość szczepki itp. itd. i jest przede wszystkim poświęcony salvii, a nie jak pierwszy wymieniony sadzonkowaniu ogólnie.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 15 / / 0
Artykuły te przeczytałem wcześniej i nie ma tam nic wspomniane na temat uzyskania sadzonki z łodygi, tylko z odnóżki. Ktoś kiedyś pisał, że łodygę wystarczy przysypać ziemią i w ten sposób uzyskać można kilka sadzonek.
  • 313 / 5 / 0
Czekałem aż to napiszesz :D GOW rzuca linkami a wogóle nie wie o co chodzi :D

Musisz mieć węzeł i kilka mm miedzywęźla z obustron. kładziesz to na wilgotnej ziemi tak żeby te miejsca z których wyrastały liście leżały płasko na ziemi. To znaczy żeby oba nie były zakopane. Obsypujesz leciutko ziemią tak aby prześwitywały.Na doniczke zakładasz torebke foliową. Ściskasz gumką recepturką i na parapet. Jak nie zczarnieje to duża szansa że wypuści 2 stożki wzrostu.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Norberto o to właśnie mi chodziło. THX
  • 762 / 6 / 0
[quote="Norberto"]
Czekałem aż to napiszesz ]
ty Norberto zdaje się mówiłeś kiedyś (nie raz) o własnej inicjatywie i wyciąganiu odpowiednich wniosków z dostępnych informacji. a tu proszę taka odmiana :-D
btw. przyznaję: ta metoda to zupełna nowość dla mnie.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2006 przez GrupaOlewającaWładzę, łącznie zmieniany 1 raz.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 313 / 5 / 0
co ma piernik do wiatraka :D? tego sie nie dowiemy ;p
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 6 / 0
a to że jak kiedyś się ktoś dopytywał o metodykę uprawy (akurat przy innej roślince) to zaraz grymasiłeś, a tu proszę sam doradzasz. widzę zmiany na lepsze. :-D
  • 97 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Merida »
Czy nawozenie biohumusem to dobry pomysł. konkretnie chodzi o ten http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?i ... =&char_id=
Jebać kaczyńskich, ziobra i PIS
  • 53 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ciazzz »
siemka,
Hoduje salvie i ostatnio dostałem gratis którym jest miernik wilgotności powietrza. Jakie jest optium dla boskiej ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.