Kannabinoidy, których struktura zawiera "mostek" metanonowy, lub etanonowy między dwoma strukturami cyklicznymi. Ta grupa obejmuje najwcześniejsze kannabinoidy, odkryte przez Johna Williama Huffmana.
ODPOWIEDZ
  • 58 / / 0
to dziadostwo w ogóle nie działało na mnie jak i na moją koleżankę, w końcu się wkurzyliśmy i zjaraliśmy jakieś 30mg, to odrobine coś tam się poczuło, zasrana tolerka na am2201 zrobiła swoje.
  • 268 / / 0
150 postów można najebać udzielając się w DEXELEET, w którym nie wiadomo czemu nabija posty. Zapytał - odpowiedziałem. Tolerancja krzyżowa znacznie mniejsza niż w przypadku AM-2201, ale jest.
ja jestem człek tolerancyjny, kopie dopiero po trzeciej kaczy
  • 41 / 1 / 0
Ja wam powiem na swoim przykładzie. Zaznaczam iż jaram cały czas :-/ swojego czasu testowałem tylko AM2201 [cut] potem różnie (JWH210 the best , ale sie kończył, JWH307 AM 2233 - nie polecam ! pisk w uszach !!. Jak dla mnie 1 g AM2201 starczał na 4 dni ostrego palenia. Zjazdy naprawdę były okrutne, brak był bardzo odczuwalny. UR 144 używam od 2 msc zauważyłem bardziej subtelną faze i kocham kiedy sie to rozkręca :) przypomina mi MJ ale pizda jest faktycznie słabsza jak po AM 2201 ( tam była piana z pyska i cheć szybkiego dopalenia :( UR 144 szanuje, bynajmniej sie staram ok 50 mg / dzien zazwyczaj wieczorem troche w ciagu dnia ale nie "bez opamiętania" jak AM2201, Faza jest jak dla mnie ( ostrego jaracza) subtelna i wnosząca coś w nasze życie. Spokojnie można popracować, kreatywność wzrasta, co do wzrostu tolerancji .. napewno dużo mniejsze jak przy AM-ce nie czuje sie takiego zjazdu . Niestety dostępne w niewielu sklepach, testowałem z 1 sprawdzonego źródła AM i inne canna z wielu. Naprawdę z czystym sumieniem mogę to polecić dla osób szukających wspólnego mianownika z dobrą Sativą MJ. Pozdrawiam forumowiczów serdecznie :-)
  • 183 / 2 / 0
Dzisiaj jaralem dobrego kush'a i lufa ubila mnie naprawde mocno, nie bylo widac wplywu tolerki na moc, moze odrobine na czas trwania... Ja osobiscie nie widze powodu, zeby robic sobie teraz przerwe, tolerka krzyzowa IMO jest malutka.
  • 418 / 2 / 0
Jest ktoś kto może porówać jwh 307 i ur144? Paliłem am 2201 i 307 i tak myślę czy nie sprawdzić tego, ale pierw chce wiedzieć jakie jest na tle 307, mocniejsza bania, lajtowsza? Po 307 i am nie miałem zadnych rozkmin, jak wyglada sprawa z urka?
  • 227 / 5 / 0
Może nie jestem bardzo obcykany w różnych kannabinoidach i podkładach, ale podzielę się wrażeniami po moim ostatnim produkcie - zrobiłem na liściach dziewanny (Verbascum thapsus) ur-144. Proporcje takie: 80 mg ur-144/ 1 gram podkładu [oczywiście zrobiłem więcej niż jeden gram] zastosowałem etanol [ponad 400 mg ur-144 rozpuściło się bez problemu w 20 ml etanolu!].
rezultat bardzo zadowalający - nie chciał bym trywializować, ale bardzo podobne wyszło do "smoke'a". Podkład rzeczywiście świetny [sam trochę drapie w gardziołko, ale nie powoduje kaszlu jak np. damiana. Właściwie smakuje, wygląda i ogólnie sprawia wrażenie jak podkład w smoke'u [no może bez jakiś dodatkowych przypraw]. co do działania kannabionoidu, to porównanie mam tyko do am-2201 lub do gotowych mieszanek z przeszłośći - więc tak jak wspomniałem wcześniej, wyszło BARDZO jak smoke - palenie zajawkowe, nieco stymulujące, ale po "odpoczęciu" można dostać taki lekki afterglow, że jest się zrelaksowanym przez pół dnia :)
Przy ostrym paleniu, główny peak działania kończy się po około 30-40 minutach, ale jest się i tak w "półśnie" przez jakiś czas. Natomiast odurzenie jest kreatywne i wesołe, ponadto skłania do głębszych refleksji. Porównując do AM-2201, to osobiście uważam, że AM pod każdym względem jest biedny w stosunku do ur-144. Począwszy od smaku, poprzez działanie [am powodował jakieś takie dziwactwo umysłowe przy jednoczesnym poczuciu klarowności percepcji - AM nie przypominał za bardzo marihuany, natomiast ur-144 jest naprawdę zaskakująco bliski].
Moc działania, to najwyraźniej również subiektywna sprawa, ponieważ osobiście uważam, że ur-144 mocniej działa na mnie niż am-2201.
Podsumowując. ur- 144 jest naprawdę dobry!! a podkład w postaci liści dziewanny jest wręcz zajebisty - zwłaszcza do dłuższego jarania, ponieważ nie powoduje takiego kaszlu, zawalenia oskrzeli i jest właściwie dość przyjemne w paleniu.
Co do ur-144, różni się od trawki głównie krótszym działaniem oraz lekką stymulacją. dopalanie jest ok- trzeba tylko więcej zjarać, ale dalej da się sięgać na podobny poziom. z odrobiną alkoholu jest też ok. ale próbowałem tylko na jedno/dwa smakowe piwka, więc nie wiem jak jest z większą ilością ale pewnie źle jak zwykle ;)
podsumowując podsumowanie - stosowałem tydzień i jestem niemal zachwycony! od czasów smoke i później mad-dog nie paliłem nic tak udanego jak ta moja ostatnia mieszanka - założę się też, że jak bym coś tam cynamonku czy jakiś goździków nakruszył dla smaku i przesypał do opakowania po smoke, to naprawdę by było ciężko oba rozróżnić. [dokładnie to chodzi mi o smoke w pierwszym "nie metalowym" opakowaniu - "srebrna" torebka].
jak narazie i ur-144 i liście dziewanny polecam jak najbardziej !! paliłem różne gotowe produkty, ale mój wyszedł lepszy pod każdym względem niż większość z tego co było na rynku, łącznie z genie, shiva, spice'ami oraz ex-sesami. to jednak tylko moje prywatne odczucie. jak ktoś się zastanawia, to polecam ten zestaw podkład+kannabinoid :D
  • 18 / / 0
Wg mnie UR-144 to najlepszy obecnie w Polsce legalny kanna .Tylko strasznie pryszcze po tym wyskakują z małej krostki robi się w ciagu kilku godzin już wielki pryszcz "z białym czubem" , jedynie takie skutki uboczne zauważyłem.
  • 3363 / 355 / 0
Biały czy żółty sort lepszy?
  • 63 / / 0
Z żółtym nie miałem styczności , ale biały od G działa okolo godziny .Klepie też nawet nawet , robiłem maczanę 0,5/15 i dwa buszki wystarczą .Początkującemu to po jednym może byc nawet za mocno .
Uwaga! Użytkownik Explorationn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 744 / 29 / 0
biały według badań wydawał się ciekawszy.
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
ODPOWIEDZ
Newsy
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.