Pochodne katynonu, zawierające w strukturze atom z grupy fluorowców, nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 2497 / 49 / 0
nie wszystkie substancje sa biale, a ich krysztaly przezroczyste, taka ganesha np. daje krysztaly w kolorze czerwonym.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 174 / / 0
ale ten nie jest lekko żółty ani nawet średnio żółty - on jest po prostu brązowy, albo rudy %-D
i taki był od początku
chyba że to nie bref tylko zupełnie coś innego, ale jest jakis keton, który 'naturalnie' występuje w takim kolorze?
  • 6192 / 439 / 12
Jedyne co znam, o takiej kolorystyce, to MeOPP. Tylko MeOPP (z mi znanych) ma formę brązowego piasku - "szorstką", tak jakby. 100% suche. Kiedyś otrzymałem w gratisie 3g MeOPP, w postaci beżowej, wilgotnej, miękkiej mączki. Oba działają, nie ma co wydziwiać. Podejrzewam, że mogą to być różne sole, bo różnica formy jest drastyczna. Może tu też tak jest?
  • 1959 / 58 / 0
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 3449 / 124 / 8
świetliste macki kosmicznej jaźni pisze:
nie wszystkie substancje sa biale, a ich krysztaly przezroczyste
Co Ty nie powiesz %-D Chodziło mi bardziej o wytłumaczenie, co takiego w strukturze brefedronu mogłoby powodować jego brązowość. Myślalem, że barwne związki organiczne muszą mieć coś, co mogłoby przesunąć ich widmo absorpcyjne w zakres światła widzialnego, na przykład beta-karoten ma długi nienasycony łańcuch węglowy. W brefedronie nie widzę nic takiego (to że brom jest brunatny niewiele dla mnie oznacza, znam bezbarwne związki z bromem), ale skoro Ganesha jest czerwona to chyba rozbijasz mi światopogląd.
  • 1053 / 77 / 0
Trzy razy zamowiony przeze mnie brefedron byl w formie bialych krysztalkow
  • 3449 / 124 / 8
No proste, uważam że brunatność tej substancji zaiste pochodzi akurat od złego oddzielenia brefedronu od nieprzereagowanych substratów i produktów ubocznych.
  • 211 / 2 / 0
brefedron jest lekko różawy. Wynika to z obecności atomu bromu w brefedronie, który powoduje tzw. przesunięcie hipsochromowe. Ten. który miał idealnie bielutkiego brefa, to prawdopodobnie nie miał brefa :-P

Substancja na tyle mi się spodobała, że wielokrotnie zbadałem ją z różnych stron ;-)
Barwa mi przypomina coś takiego (tylko tyle, że dużo bardziej jaśniejsze/bladsze):
http://1.1.1.5/bmi/www.kelman.pl/studio ... bezowy.jpg
Jak będę miał oryginalny proch to porobię zdjęcia przed i po krystalizacji dla porównania :-)
  • 181 / 3 / 0
Wiadomo coś na temat łączenia z mj, alko itp? Czy dwa dni później będę mógł zjeść tryptamine bez konsekwencji żadnych?
  • 6192 / 439 / 12
mj i alko osłabiają brefedron. Jak już, to na zjeździe. Tryptamina zadziała tak, jak powinna zadziałać.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata