Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 29 / 4 / 0
Witam. Czy jest szansa dostania klona od lekarza rodzinnego? Jeśli tak, to co należy mówić?
Jest mi potrzebny, bo nie daje rady po odstawieniu alko. Czasami mam wrażenie, że zaraz mnie telepnie, wtedy 2mg pomagają. Działa też na leki i fobie i w ogóle bez niego nie mam szans na rzuceniu alko bez ośrodka zamkniętego.
Miałem kilka tabletek, ale już koniec.
Powiedzieć prawdę czy umawiać się do psychiatry?
Z góry dziękuję za pomoc.

P.s domyślam się, że te ogłoszenia w necie to wyjebki nie nie ma co sobie d.... zawracać?
  • 768 / 106 / 0
Ta... nie szukaj w necie... to wyjebki. Spróbuj u rodzinnego. Powiedz prawdę. A jak nie to idź do psychiatry i też powiedz prawdę. U psychiatry to powiedz że jesteś uzależniony od benzo i chcesz kontynuować terapię. Jak zapłacisz 200-250 zł powinieneś dostać. A Pregabaline na pewno ale to syf.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / 4 / 0
Ostatnio jak byłem u rodzinnego jak waliłem w gaz, to wysyłał mnie na odwyk i przepisał jakiś cloranex czy coś takiego. Chyba najsłabsze benzo. Ale nie mówiłem czego chce tylko, że coś na sen.
Rodzinni w ogóle mogą wypisywać mocne benzo po tych zmianach z zeszłego roku?
Podejrzewam, że nic z tego, ale raczej spróbuję, bo wykorkuje
  • 1730 / 277 / 0
Schodzę od paru miesięcy z klona, co ćwiartkę tabletki 2 mg, teraz jem już tylko 0,5 mg co dwa dni. Chyba jest nieźle bo kolejne redukcje dawki nie powodowały rzadnych trudności, teraz też jest ok. Ale w sumie to nic dziwnego skoro klonazepam działa długo, tego dnia przerwy nie odczuje. Chyba dopiero kiedy nie wezmę dwa dni mogą zacząć się schody.
Wkurwia mnie tylko że przez moklobemid muszę czasem wziąć alprę 0,5 mg, raczej to odstawki benzo nie ułatwi. Dlatego staram się jak mogę tej alpry nie brać regularnie, wczoraj gięło mnie od moklobemidu ale wziąłem tylko olanzapinę i coś tam pomogła.
  • 199 / 17 / 0
Hej ludziska. Czy Lorafen 2,5mg jest silniejszy od Clonazepamu 2mg?
Pytam bo biorąc pół tabsy Clonazepamu w robocie czułem sie fajniej i było bezprzypałowo. Da sie tak stosować Lorafen 2,5mg ???
Fatal Error.
  • 2302 / 399 / 0
Inny profil działania.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 87 / 12 / 0
Ja nie wiem czy to dobry pomysł. Żarłem chyba każde benzo, często w oporowych ilościach i wszystko dało się bezprzypałowo ogarnąć. Ale Lorafen to jedyne benzo, po którym nawet po najmniejszej dawce widać po moim ryju, że coś ze mną nie tak, że jestem porobiony. Także z mojej perspektywy w sytuacjach socjalnych Lorafen odradzam. Ale może jestem tylko jednostkowym przypadkiem.
  • 1730 / 277 / 0
Ja działania lorazepamu praktycznie nie czułem, może i działał przeciwlękowo jakoś ale w ogóle tego nie czułem, po alprazolamie nawet w niedużej dawce czuje się że działa i jest miło.
  • 29 / 4 / 0
Ogarnąłem paczuszke klonika myślicie, że po ok 45 dniach z dawką 2mg wjebie się jeszcze bardziej?
Walczę z wódką od 7 dni, bez benzo nie dam rady bez odwyku, a wolałbym go sobie zrobić właśnie w domu.
  • 248 / 86 / 0
Ciężko powiedzieć czy się wjebiesz czy nie. Ja wspomagałam się lekami żeby przestać walić po nosie- finalnie jestem wpierdolona we wszystko.
Może lepiej wybrać jednak ten odwyk niż robienie go sobie na własną rękę?
Żeby Ci się przypadkiem nie spodobało i nie wyszło tak, że nie skończy się tylko na 2mg dziennie ;p
Uwaga! Użytkownik nieoszukujsiee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.