Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Mielona to strata czasu i pieniędzy, po zjedzeniu 15g mielonej gałki miałem megaa kaca + na maksa obniżone ciśnienie, a po zjedzeniu całych orzechów nic takiego nie wystąpiło.
  • 8 / / 0
hmmm... tak czytam te wasze posty i sądzę że coś zrobiłem nie tak ponieważ z kolegami zjedliśmy po 6 orzechów i jedyne co mieliśmy po tym to senność, śmiechawa (taka że prawie się udusiłem) no i przećpane oczy nic poza tym :/. Niestety nie pamiętam jakiej marki były te orzechy ale chyba nie Kamis.
  • 1718 / 9 / 0
No a co ty jeszcze chciales? Czekales pewnie, az Ci kon zza drzwi wyskoczy.

Efekty sa subtelne, ale bardzo ciekawe. Taka marihuana plus.
  • 3959 / 148 / 0
moje pierwsze galkowanie kilka lat temu bynajmniej nie bylo subtelne %-D
  • 2 / / 0
Pierwszy raz jadłem galke 3,5h temu -3galy kiedy i czy wogle wejdzie bania?
  • 2244 / 23 / 0
Alleluja! Może przyprawy nam nie zabiorą.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
wczoraj ok 18:30 zazylam pierwsze opakowanie zmielonej z Prymatu( nic innego w domu nie bylo). Po niecałej godzinie wypilam 0,5l energy drinka, bo wyczytalam ze w polaczeniu z kofeina wystapi dobre samopoczucie i humor, a ze kawy nie pije to skusilam sie na Tigera. Okolo 19:30 do drugiego Tigera wsypalam drugie opakowanie( nie cale, bo resztke na kanapki zostawilam).Hmm.. czy cos wystapilo? Ogolnie nie sadze, zeby zadzialalo, chociaz wczoraj bylam pobudzona,ale refleks slaby.Trzesly mi sie rece troche i ogolnie mialam wrazenie ze wszystko wokol sie tak szybko dzieje. Zadnej smiechawy nie bylo. Z czasem zaczelam odczuwac lekkie otumanienie ;] Polozylam sie o 1, ale nie potrafilam zasnac. Przed 2 poczulam zmulenie. Moje zmysly wzroku i sluchu sie chyba wyostrzyly, albo zwariowalam :D a moze tylko moja psychika panikowala i podawala mi falszywe obrazy. W kadym razie slyszalam wszystko jakby glosniej i kazdy dzwiek wywolywal u mnie strach, moje oczy zaczynaly widziec hmm jakies "rzeczy". Wiec albo wystapily stany lekowe, albo ze strachu przed tym co moze powodowac galka moja psychika zaczela szalec. Towarzyszylo temu silne napieranie na powieki, dziwne uczucie. Powieki mialam tak ciezkie, a jednak zasnac nie potrafilam.Szybsze bicie serca i lekkie bole glowy. Wstalam godzinke temu. Hmm, ale mnie suszy, w nocy sie przebudzalam bo chcialo mi sie pic.Ogolnie czuje sie oszolomiona i jakby na lekkim kacyku. Na sniadanie doprawiona jajecznica. Zobaczymy ;)
  • 1387 / 5 / 0
pmk1990 pisze:
Moje zmysly wzroku i sluchu sie chyba wyostrzyly, albo zwariowalam :D a moze tylko moja psychika panikowala i podawala mi falszywe obrazy. W kadym razie slyszalam wszystko jakby glosniej i kazdy dzwiek wywolywal u mnie strach, moje oczy zaczynaly widziec hmm jakies "rzeczy". Wiec albo wystapily stany lekowe, albo ze strachu przed tym co moze powodowac galka moja psychika zaczela szalec. Towarzyszylo temu silne napieranie na powieki, dziwne uczucie. Powieki mialam tak ciezkie, a jednak zasnac nie potrafilam.Szybsze bicie serca i lekkie bole glowy. Wstalam godzinke temu. Hmm, ale mnie suszy, w nocy sie przebudzalam bo chcialo mi sie pic.
To właśnie gałka jest :D Jakbyś nie szła spać, tylko próbowała pociągnąć fazę, byłoby znaczniej przyjemniej.

Często odpowiedź na pytanie "Czy to już działa?" jest bardzo prosta - obserwujemy działanie fizyczne. Gałkę charakteryzuje wysuszenie śluzówek - czerwone oczy, sachara w ustach, możliwe nieprzyjemne wysuszenie śluzówki nosa. Dodatkowo ciężkie, podpuchnięte powieki, szybszy puls przy normalnym ciśnieniu (jeśli zaprawiliśmy się kawą), albo niższe ciśnienie. Senność. To jest właśnie gałka.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 3 / / 0
wczoraj okolo 13, kupilam 2x0,5l energy drinka i gałke z Kamisa (niestety zmielona, nie moge nigdzie znalezc calej).. Polowe wsypalam do energy drinka i wypilam. Sachara w buzi caly czas. okolo godziny 17 raz mi sie w glowie zakrecilo, no moze dwa razy.. Czulam sie ogolnie oslabiona jakos, ale nic wiecej :) Oczy strasznie spuchniete, a dzis jak wstalam to tak mnie glowa boli.. I to na tyle po 2dniowej balandze z gałką ;)
  • 48 / / 0
raczej musisz zaopatrzyc się w orzechy, co może byc trudne w przypadku gdy mieszkasz na prowincji...
ludzie pisali tutaj że po 2 orzechach mieli niezłe jazdy, a ja pierdolnięcie otrzymałem dopiero po 6
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.