Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 382 / 8 / 0
Nie chodzi o to, że fikcja, tylko że nie czuję się uprawniona do nazywania ich chorobami.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 463 / 10 / 0
a jak bys nazwala to, co spotyka tak wielu ludzi?
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: roman »
supravires pisze:
Skoro niektorych uwaza sie za chorych psychicznie bo wydaje im sie ze sa batmanem, to takze 90% 5 latkow powinna byc uwazana i leczona w psychiatryku bo wieza w mikolaja...
Uwaga! Użytkownik roman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Myszka »
Tylko weż pod uwagę, że 5-cio latki są niedojrzałe psychicznie....a dorosli ludzie, którzy wierzą, że są np. batmanem nie zdają sobie sprawy kim są....więc mają zaburzenia psychiczne :/

P.S. Witam all! to mój pierwszy post =)
Uwaga! Użytkownik Myszka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 8 / 0
supravires pisze:
Inną wrażliwością.
I bardzo nie chciałabym, żeby z tego drwić... raz jeszcze mówię: nie uważam, bym miała moralne prawo mówić komuś "Twoje odczuwanie jest patologiczne". Nie znaczy to, że uważam, że nie istnieją jakiekolwiek zaburzenia, ale "nienormalnym" nazwałabym tylko kogoś, kto z premedytacją rani i krzywdzi innych. Inni mają prawo żyć bez leczenia; wierzę, że odejście od społecznej stygmatyzacji pomogłoby im dużo bardziej niż faszerowanie lekami.
Ot choćby u nas działa sobie Stowarzyszenie Ekon - Niepełnosprawni dla Środowiska. M.in. pracują tam ludzie, których racjonalne społeczeństwo określa mianem psychicznie chorych. I dzięki Ekonowi mają szansę pracować. A ja mogę segregować odpady nie ryzykując tego, że przechwycą je "nurki"; wszystko wkładam do żółtej torby i w niedzielę wieczorem wystawiam na korytarz; w poniedziałek rano pracownicy Ekonu to zbierają. I to jest, cholera, bardzo piękna akcja społeczna.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 463 / 10 / 0
ok oczywiscie, takie rzeczy sa, ale zauwaz ze w niektorych (niewielu przy mocniejszych zaburzenach, ale jednak) przypadkach leki umozliwiaja chocby czesciowe "wyzdrowienie" - czyli hmm pełna świadomość odbieranocyh bodźcow i umiejetnosc sensownego reagowania na nie.
Masz racje, ludzi zabijajacych kogos bez waznego powodu tez nazwalbym pojebami.
ps. ZiZ przyjaraj sobie wreszcie tego eko stafa (hehe) to ci sie bardziej w glowie poukłada :P
pozdrawiam
ps2. aha, co do romana to... przemysl zanim cos napsizesz, bez urazy, ale twoje porownanie nie bylo świetne. 3m sie
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 87 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gGg »
Myszka pisze:
Tylko weż pod uwagę, że 5-cio latki są niedojrzałe psychicznie....a dorosli ludzie, którzy wierzą, że są np. batmanem nie zdają sobie sprawy kim są....więc mają zaburzenia psychiczne :/
To może chorzy psychicznie są poprostu niedojrzali?
.
  • 1003 / 85 / 0
Nieprzeczytany post autor: g3no »
Witam ponownie,
ostatnimi czasy byłem na wczasach za granicą dwa tygodnie - pełen detox - i przemyślałem sobie te wzorki(i parę innych spraw:).
Tak sobie pomyślałem, że to już może wkurwiać jak jakiś ćpunek się tak ciągle wyżala, że mu w końcu coś się zjebało we łbie:P. Z drugiej strony to forum ma czemuś jednak służyć, więc również i ostrzegawczo:>. Więc tak, ktoś znowu pisał tu o tych wariactwach widziancyh na trzeźwo. Znowu muszę powtórzyć, że wiem o co chodzi!:P Jak dobrze pamiętam można coś takiego dostrzec np wokół anten, czyli są to pewnie swego rodzaju fale(telewizyjne radiowe, cokolwiek). Co do kartonów to flashback nie jest regułą(to zwariowane zjawisko:P). I tu skończe ten temat. Następne: myślałem, myślałem i wymyśliłem, że ok - benzo sie niby długo wypłukuje z flaków, ale jakoś nie pasuje mi to tutaj... Tak sobie pomyślałem, że chyba sobie faktycznie łeb rozjebałem tym upadkiem, o czym już wspominałem.
Gadałem z kumplem, to powiedział żebym do lekarza poszedł, no i się tak własnie zbieram(tyko do jakiego?:P). Taką lekką bulwe mam na potylicy jeszcze. A ta wszędobylska kropka, o której pisałem w jednym z wcześniejszych postów trwa dalej - czyżby to był efekt benzo jednak? Szczerze mówiąc mam mętlik w głowie z tego powodu, bo w sumie wszystko ze mną w porządku, a wzork nie dość, że już taci ostrości to jeszcze ma jakieś "bonusy":P. Ludzie, sorry, że jestem taki monotematyczny, ale nie bardzo mam z kim o tym pogadać:/.

PS Opisujecie to swoje przebiegi na trzeźwo, to macie i moje: jest wieczór, gra telewizor, leżę sobie, patrzę na cień kwiata, a ten się rozmywa, i znika. Bez komentarza.

Pozdrawiam
wypełnia mnie blask tysiąca słońc
  • 36 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mariu$ »
powinieneś iśc do lekarza z tym (chyba najpierw do rodzinnego),sam pamiętam jak byłem małolatem i pierdolnołem głową o lód(na lodowisku) i później miałem takie różne zwidy i mroczki przez jakiś czas, później naszczęście minęło
Uwaga! Użytkownik Mariu$ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Zewsząd. Moim zdaniem mamy pełne prawo nazwać coś chorobą psychiczną jeżeli wynika z przyczyn urazowych lub wad wrodzonych. Niby jest to wtedy choroba neurologiczna ale wpływa wyraźnie na zachowanie osoby i nie jest tylko wynikiem kjego sposobu spojrzenia na świat. Taka np. depresja (wada w wydzielaniu się hormonu).
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.