Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Receptory schowane - nie ma do czego się przyłączyć.
To tłumaczy również, czemu psychodeliki działają słabiej jeżeli bierzemy SSRI - po miesiącu stosowania antydepresantów, zwiększony poziom serotoniny w przestrzeni synaptycznej zmusza organizm do zmniejszenia ilości receptorów. Organizm dąży do homeostazy, jak czegoś jest za dużo, to trzeba w jakiś sposób przywrócić do baseline.
Nie tylko psychodeliki mają takie działanie, cała masa leków, chociażby b-blokery.
Wchodziło około 2h, potem jeszcze długo się rozkręcało i przestałem się interesować zegarkiem. W międzyczasie jeszcze paliliśmy zioło i w głowie zaczęło robić się ciekawie. Gonitwa myśli, bardzo rozbudzona wyobraźnia i euforia, dawno się tak nie uśmiałem. Wizualnie niewiele ale nie spodziewałem się też po takiej dawce czegoś specjalnego. Czasem coś zafalowało na peaku, kilka razy ściana zmieniała kolor i w sumie tyle ale i tak czułem się baśniowo. Po ok. 8h z pomocą marihuany dało się zasnąć ale byliśmy też zmęczeni dniem wczorajszym.
Jak na taką ilość, to ja czuje się zadowolony. Następnym razem cała 150 i będzie si.
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
Gdzie się podziewają podróżnicy, co nie boją sie przekraczać granic Arkham po zajebaniu 3 krotnie śmiertelnej dawki DXM zmieszanej z 50 mg 4 ho met, 90 mg 4 aco DMT ,i 70 mg 5 aco DMT gotowe do zapalenia w meth pipe??
"Dreamers man!"
06 września 2021DelicSajko pisze: To samo co inne -LSD. Jedyny powód pojawienia się tego to ban w Niemczech, lepiej kupić tańsze prodrugi.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.