Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 567 / 53 / 0
Czy to nie jest zbyt indywidualna sprawa zeby o tym mowic ogólnikowo? Jezeli nie, to mysle ze to (droga do zatracenia)^2
Predzej martwy niz slaby
  • 236 / 17 / 0
Niekoniecznie droga na dno. Można się również wspierać nawzajem w takim związku. No i wyobraźcie sobie, że nie trzeba oszukiwać ukochaną (czy można kogoś kochać raniąc go w ten sposób?) osobę i ćpać w ukryciu dla spokoju.
  • 173 / 8 / 0
To się nie uda(ło). Nawet jeśli druga część jest entuzjasta (może i dlatego). Egoizm zabija wszystkie pozytywne uczucia. A kiedy już się obudziłam i chciałam zmieniać świat, to już nie było czego zbierać.
Mówicie można nie ciągnąć się na dno, można się wspierać. Ale z mojego punktu widzenia, wymagałoby to skurwysynsko silnej woli. A ta wola już u podstawy silna nie jest, skorośmy się w takie sidła wpakowali. I mało który człowiek jest w stanie dać z siebie tyle energii, żeby naprostowac drugiego. Porażka jedna za drugą, z każdą coraz bardziej odpuszczałam. Najbardziej żałuję chyba tego że pociągnęłam za sobą kogoś. Że ta chora ciekawość się pojawiła.
Nigdy też nie pozbyłam się myślenia, że w całym tym zamieszaniu nie chodzi o uczucia, a o nakurwianie coraz to nowych trutek. I to i to chemia, ale ćpać wole sama.
A little water clears us of this deed. How easy is it, then!
  • 15 / 5 / 0
Wiesz mi wlasnie chyba takiego zwiazku potrzeba do szczescia.Ja decyzje juz podjalem ,,normalne,, zycie to nie jest to czego chce, zprobowalem szczesliwy nie bylem. Wole zycie wloczegowsko-destrukcyjne i nswet nie wiesz jak chcialbym miec kogos z kim moge o tym szczerze rozmawiac, robic to i kombinowac hajs na zwale nie mowiac juz o podawaniu jak drugiemu sir trzesa rece. Ja podjalem taka w pelni swiadoma decyzje wolr zyc krocej ale tak , szkoda tylko ze takki wybor w to m ptzypadku laczy sie z byciem samemu
Uwaga! Użytkownik jachcetakzyc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5331 / 964 / 0
Rzuciliscie mi inne swiatlo na te sprawy/ Zwlaszcza posty osob ktore maja doswiadczenie ze zwiazkami politoksy. Faktycznie, jezeli sa to osoby ktore chca jakos funkcjonowac w zyciu, prowadzic zawodowe zycie to mozna sobie nawzajem pomoc. Problemem moga byc zmiazdzone ambicje :)
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 5893 / 1219 / 43
Ćpanie łączy dwojga ludzi...
...Póki jest co dzielić.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.