Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 3523 / 51 / 0
A fuck jeśli naprawdę zdelegalizowano ajachłakske to jest to szczyt debilizmu, oby 2012 nastąpił bo już mnie ten świat naprawdę wkurwia.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 886 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: tinos »
To się w głowie nie mieści. To ma być demokracja ?! wolność ?! przecież my jesteśmy udupieni ;/ czas stąd spierdalać i to szybko bo w głowach się tu popierdoliło władczym tego państwa.
Uwaga! Użytkownik tinos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Coraz blizej nam do rosji :'(
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 46 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: g30rg3 »
no co Ty, w rosji mozna posiadac ganje (zdaje sie do 3gr) bez ponoszenia za to odpowiedzialnosci prawnej. A sklepy z dopalaczami tam normalnie funkcjonują. Rzekłbym, że coraz dalej nam do rosji, bo do unii to tylko nasze granice się zawarły, bo ludziom to jeszcze daleko do UE.
Uwaga! Użytkownik g30rg3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
A na chuj mi te dopalacze jak jest gigantyczna bieda, chore spoleczenstwo (u nas troche mniej),
brak wolnosci slowa, brak jakiejkolwiek demokracji,
a putin wszechmogacy rzadzi pod roznymi postaciami (m.in. niedzwiedziewa)...

Jedz na syberie i ciesz sie ze mozesz miec w kielni 3g titu (o ile to w ogole prawda) %-D
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 67 / / 0
Skąd macie taki obraz miast Rosji? lol Przecież tam hajs się przelewa...

Kurwa ta ustawa jest chora w chuj. Jak teraz czytam o kaktusach i salvi to myślę co za zawiasy moga mi przyjebać w najgorszym wypadku za to co trzymam na oknie...
Uwaga! Użytkownik szkodnik forumowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 29 / 0
No właśnie, w Rosji nie byli a pierdolą - ale to wina mediów które zawsze oczerniały Rosję a gloryfikowały USA.

Co do tematu : Wiele osób trzyma w domu odmiany kaktusów zawierających meskalinę nawet o tym nie wiedząc, będą teraz potencjalnymi przestępcami. Fajnie, nie ?
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 135 / / 0
Nom, albo sklepy internetowe, kaktusiarnie, jakieś firmy z roslinkami. Co teraz zrobią z tymi kaktusami? Mają spalić? Podlewać do oporu, żeby zwiędły?

Chory kraj. A z Rosją to takie pierdolenie. Bieda jest tam owszem. Ale porównywanie tak jak u nas. Bogatych jest sporo. Widać to po miastach, domach, sklepach. A my jak zwykle z tyłu pod względem tolerancji
  • 123 / / 0
Nieprzeczytany post autor: r0galik »
Prawo nie daje żadnych wytycznych jak pozbyć się jeszcze-legalnych roślin. Nikogo nie będzie obchodzić co z nimi zrobisz, po prostu masz ich nie posiadać ani nimi nie handlować od jakiegoś dnia.

Hmm, myślicie, że znalazłoby się z milion polaków, którzy są przeciwni tej ustawie? Władza nie może ignorować tak wielkiej liczby obywateli. Na przykład w sprawie MJ na pewno dałoby radę, ale problem to zorganizować się i dotrzeć z tą informacją do jak największej grupy ludzi gdy media omijają ten temat jak mogą. Ciekawe, jaka część społeczeństwa wie o tej ustawie i się z nią zgadza lub nie...
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2009 przez r0galik, łącznie zmieniany 2 razy.
Co cię nie zabije, to cię osłabi.
  • 65 / / 0
Nieprzeczytany post autor: marmar_86 »
Myślę że przytłaczającej większości społeczeństwa problem narkotyków tak na prawdę w ogóle nie obchodzi. Wiedza na temat narkotyków jest wśród Polaków taka jak nt. fizyki jądrowej itp. Taki na przykład 40 latek (xsinski) po usłyszeniu w wiadomościach że walczą z dopalaczami, delegalizują itd powie "i dobrze, niech sie za nauke gówniarze wezmą a nie ćpają". Gorzej jak się kiedyś okaże że naszemu xsinskiemu policja sie wpierdoli na chatę bo wg. nowej ustawy, przyprawy które trzyma on w kuchni okażą się być groźnym narkotykiem.
Po pierwsze musi nastąpić zmiana pokoleń, chociaż jak patrzę na moich rówieśników ktorzy mają zamiar być sędziami to w większości niestety są to "wielcy przeciwnicy narkotyków"
Po drugie wydaje mi się że można by ewentualnie skargę konstytucyjną złożyć. Społeczeństwo powinno być lepiej poinformowane o zmieniających się przepisach, szczególnie karnych. Tymczasem nasz wspaniały sejm wprowadza nową listę zakazanych substancji, bez większych tłumaczeń i wyjaśnien. Część nazw zdelegalizowanych substancji ma nazwy łacińskie (ciekawe ile osób w tym kraju włada łaciną-bo ja np ni chuja). Był wrzask o dopalacze to wzięli wszystko co było na dopalaczach i wkleili bez zastanowienia do projektu ustawy. Tymczasem jak każdy wie chemia idzie do przodu. Nie ma już kratomu? no i chuj, za jakis czas bedzie jego syntetyczny odpowiednik pewnie. Szkoda gadać...
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.