c0deine pisze: Rozpuszczasz eksperymentalnie. Jedna za drugą, kruszysz i wrzucasz do wysokiej szklanki. Zacząłbym od 50ml wody i po kolei dorzucasz tabsty. Potem czekasz aż ta piana pojdzie w pizdu i opadnie osad paracetamolu. Jak się nie chce rozpuścić to dolewasz jeszcze odrobinę wody i już. Tak eksperymentalnie.
No i masz ekstrakt o pysznym owocowym smaku. Nie pamiętam czy grejfrut czy czy pomarańcz.
Z góry sorki jak coś przeoczyłem/poplątałem.
Hurra, diese Welt geht unter
Wtedy ładnie opadnie po paru minutach dość sporo paracetamolu, a będziemy mieć pewność, że cała kodeina rozpuściła się w roztworze.
Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
Roni Regan pisze: Efferalagan codeine można łatwo dostać bez recepty??
Cypress pisze: Kuźwa, ile dzisiaj aptek objeździłem za antidolem, wszędzie mówią o brakach w hurtowni.
Wczoraj pierwszy raz miałem styczność z produktem Efferalgan Codeine
Ekstrakcja była oprna. Po przeanalizowaniu info które znalazłem na forum, rozpuściłem wszystkie 16 tabl w 50ml wody(uwaga mocno się pieni potrzebne spore naczynko)
Po rozpuszczeni tabletek roztwór ma jednak dalej złośliwą konsystencję, nie da się tego przefiltrować przez sączek. Do filtrowania użyłem mojej nieopatentowanej metody. Mianowicie na końcu dużej 50ml strzykawki przywiązałem kawałek materiału. Do strzykawki wlałem roztwór, cisnąłem tłoczek i w końcu udało mi się to przefiltrować dzięki podstawowym prawom fizyki związanych z ciśnieniem.
Do rozpuszczenia tabl użyłem 50ml wody. Ale na sam koniec gotowego roztworu wyszło mi więcej, 60ml :rolleyes: Miał kolor soku grappe, taki sam smak i zapach. smak tak silny ze tłumi smak paracetamolu i kodeiny.
Na szmatce przez którą filtrowałem zostało mi trochę kremowego proszku (mniej więcej tyle ile zostaje po filtrowaniu z jednego opakowania antidolu 15) Może nawet trochę więcej. Trudno mi stwierdzić czy to paracetamol. Przez te grejpfrutowe dodatki smakowe trudno mi było ocenić czy ma to charakterystyczny gorzki smak paracetamolu.
Pytanie do osób które używały Efferalganu Codeine Jak myślicie ile mogło mi się tam rozpuścić paracetamolu?? czy ta tabletkowa masa, która mi została po filtracji to był paracetamol? czy moze jakieś tabletkowe wypełniacze? Mieliscie jakieś problemy zdrowotne po używaniu efferalganu codeine??
Na koniec powiem że po wypiciu roztworu poczułem dosyć mocne działanie kodeiny. Zadziałało tak jak powinno. Jak dotąd żadnych nietypowych dolegliwości nie odczułem (piłem to wczoraj wieczorem) wiec chyba nie zatrułem się paracetamolem.
Obłąkany pisze: Możesz się jedynie łudzić, że ekstrakcja z efferalganu w ogóle coś pomoże, najlepiej rozpuszczać i pić.
Możesz też jak zalecał c0deine, rozpuścić i wstawić do lodówki, czekając aż paracetamol opadnie na dno, i wtedy wypić to prawie do dna.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Jest u mnie jedna apteka, w której można zakupić talvosilen forte kosztuje tam 9 zeta, dziś też właśnie zakupiłem i muszę powiedzieć że jeżeli chodzi o mnie nic lepiej nie działa niż kodeina z kapsułek czyli talvosilen jeżeli chodzi o te same dawki z różnych leków z kodeiną.
Po efferaganie zdarzają się bóle brzucha, ale tak jak ktoś tu wspomniał jeżeli nie bierze się tego codziennie to nie powinno człowiekowi nic być.l
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.