Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 757 / 31 / 0
Same b-k nie byłyby złe gdyby nie ta jebana tolerka - muszę wpierdolić w choooj więcej, żeby i tak nie być w stanie poczuć tego co kiedyś a jak mam pić 5 sudafedów na jednej imprezie dla jako takiej satysfakcji to to pierdolę :/

Jebałem metkat przez 1.5roku w naprawdę dużych ilościach ale teraz jak robię przerwę to nie mam jakichś specjalnych ciśnień. Ze mną jest tak, że "muszę" być po prostu CZYMŚ uwalony a nie, że czymś konkretnym ;)

Rzeczywiście ketony wyzuwają z uczuć. Pomagam sobie w tym Acodinem (nie samą fazą ale przez kilka dni "po" mam wyrzuty serotoniny) no i znowu potrafię się cieszyć wszystkim jak dawniej :) Najlepiej na początku się trochę do wszystkiego pozmuszać, w końcu zaskoczy :)

Co do alkoholu to na rzucanie bym go nie polecał ze względu na fakt, że usuwa wszelkie zahamowania i łatwiej po nim złamać postanowienia :)

Psychoz po ketonach raczej nie uświadczyłem ani nic podobnego, jeśli już lekkie występowały to je zaleczyłem przyjmując 5-HTP.

Psychodeliki/Dysocjanty rządzą :D :D
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 122 / 8
blueberry pisze:
Ze mną jest tak, że "muszę" być po prostu CZYMŚ uwalony a nie, że czymś konkretnym ;)
Niby fajnie, ale na dłuższą metę to jest równie męczące co wjebanie w tą samą substancję/grupę substancji. Mialem tak samo, nazywają to banioholizmem i dopiero przewartościowanie priorytetów dało efekt w takiej postaci, że teraz zazwyczaj lepiej mi na trzeźwo niż pod wpływem. A i tak mam ciśnienia i to częste.
  • 336 / / 0
Może wystąpić po jakimś czasie od brania b-k niespodziewany atak stymulacji? Serducho, stres, drżenie rąk?
Gdyby życie było filmem, byłbym twoim zajebistym czarnym kumplem. Yo!
  • 1558 / 18 / 0
Niekontrolowane wybuchy płaczu.
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 984 / 5 / 0
blefujesz, nie tylko ja tak mam? szczególnie dzień po, w samotności. Nakłada się na to bezsilność wobec nagromadzenia się olanych obowiązków, ale teraz planuję przejść na czystą stronę mocy. Utrudnia mi to pojawienie się mefa w zasięgu ręki...
głupio wyszło...
  • 14 / / 0
Old Death pisze:
Gdyby powstało to kilka miesięcy temu uratowałoby może sporo duszyczek %-D Choć i teraz też może kilka owieczek ocali ;]
Gdyby ostrzeżenia i rady były skuteczne nie byłoby tego forum. Ludzi zawsze kusiło i kusi to co zakazane, niebezpieczne, czy też po prostu nieznane. Mam za sobą kilkuletnią symbiozę ze spidem i opis...hmm...jakbym widział siebie. Po 9 latach brania STOP :yay: Rok czysty... Pewnego dnia kumpel posypał mdpv i... nie odmówiłem... po przejściach ze spidem :blush: ...
P.s. Dla wyjaśnienia: nie mam obecnie problemu z nałogiem. Pracuję, dbam o rodzinkę etc. Norma. Tylko czasem urobię się jakimś rc.
Uwaga! Użytkownik lucash81 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 49 / / 0
lucash81 pisze:
Po 9 latach brania STOP :yay: Rok czysty... . Tylko czasem urobię się jakimś rc.
Sory, ale przypadkiem nie oszukujesz samego siebie? Jak można być czystym rok skoro od czasu do czasu walisz to gówno RC :-) (sam je biore, żeby nie było).
Uwaga! Użytkownik shinowski nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 174 / / 0
walenie waleniu nierówne ;-)
niektórzy robią zaczynają z tym dzień, zamiast porannej kawy
inni robią to co sobotę zamiast alkoholu
a jeszcze inni raz w miesiącu, bo po prostu lubią ;-)
  • 3449 / 122 / 8
shinowski pisze:
Sory, ale przypadkiem nie oszukujesz samego siebie? Jak można być czystym rok skoro od czasu do czasu walisz to gówno RC :-) (sam je biore, żeby nie było).
Widocznie nie byłeś nigdy od niczego poważnie uzależniony, skoro stawiasz znak równości między tymi sprawami. A roku czystości koledze gratuluję.
  • 984 / 5 / 0
Czesław, trafne spostrzerzenie. ja po nastu latach dopiero od pół roku czuje się wjebany w b-k wynalazki. ile czasu sie utrzymuje to spranie psychiczne? ten dół, nieład, bezslilność itd?
głupio wyszło...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.