Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Heemskerk, NH
  • 5 / / 0
Witajcie !

W tym tygodniu planuje małą wycieczkę do Maastricht (przy granicy Belgijskiej). Planuje zakupić kilka ciekawych roślin ale słyszałem, że w pociągach Maastricht->Bruksela są często kontrole. Wiem, że za <3g marihuany nic nie robią więc planuje zadeklarować, że przewożę zioło na własny uzytek. Później sprawa się komplikuje, planuje przewieźć 10g szałwi, ekstrakt x10 i x20 i ayahuasca (ewentualnie kilka innych rzeczy). Czy psy wyczuwają szałwie i ayahuasca ? planuje schować szałwie do paczki chipsów po pringlesach a dokładniej pomiędzy dwoma warstwami chipsów coś w tym stylu:
|chipsy|szałwia+ekstrakty|chipsy|
Nie jestem pewien czy ayahuasca jest legalna w Belgii więc szaszetki planuje schować pod podkoszulkiem na czas kontroli.
Myślałem także nad schowaniem saszetek z ayahuascą gdzieś w pociągu co o tym myślicie ?
Cały towar plan7uje schować w torbie kumpla który wygląda jak kujon więc chyba nie będą go tak kontrolowali jak mnie :D
Pozatym kontrol wygląda prawdopodobnie tak:
Celnik: Dzień dobry, paszport lub dowód proszę.
---sprawdza czy jesteś poszukiwany itp---
Celnik: Czy przewozi pan jakieś narkotyki
I tu planuje powiedzieć, że posiadam pewną ilość marihuany na własny użytek.
Czy według was bedą kontrolowali plecaki, otierali paczki chipsów, butelki po napojach itp ? IMO sam fakt, że deklaruje, że posiadam zioło na własny uzytek powinien wystarczyć ? Najbardziej boje się psów bo jak wyczują szałwie i ayahuasca to przeje****.

Thanks,
  • 334 / 13 / 0
Moim zadaniem jak się od razu przyznasz, że masz małą ilość to Cię już przetrzepią dokładniej. Poza tym skąd masz pewność, że Cię akurat potraktują łagodnie. Przewożenie najmniejszej ilości marihuany przez granicę jest przestępstwem i jeśli pechowo trafisz na jakąś parówę może Ci utrudnić życie, choć rzeczywiście zazwyczaj przymykają na to oko.

Wątpię czy gdziekolwiek na świecie szkoli się psy na wykrywanie szałwii lub składników ayahuaski. Nie opłaca się.
  • 5 / / 0
Jak się nie przyznam i znajdą to mam jeszcze bardziej prze****. Pozatym planuję kupić fajke wodną więc i tak na 90% będe kontrolowany :( najgorsze jest to, że nawet jak nie jestem na high'u to i tak wyglądam jakbym był więc kontrol pewna. W Belgii posiadanie szałwi jest gorsze od zioła, za <3g zioła nic nie robią a za <100g najwyżej kara pieniężna. Czy szałwia/ayahuasca ma tak mocny zapach jak marihuana ? sami wiecie o co chodzi, wystarczy dotknać zioła i na 90% psy wyczują. A co z szałwią ? Jakieś sposoby na zamaskowanei zapachu ? Wyjazd będzie we wrześniu więc mam dużo czasu.

Pytanie numer 2:
Jakie są najmniejsze (wysokość) odmiany marihuany (seeds) dostepne w holandii. Najlepiej żeby cena nie była zbyt wysoko (to moja pierwsza uprawa więc...góra 30-40 euro)

pytanie numer 3:
Znacie jakieś dobre smartshopy w maastricht ?
Czy mogę kupić fajke wodną (bong) i zwykłą fajke w coffee shopie ?
Może zamiast marihuany lepiej kupić haszysz ? chyba psy mają więcej problemów z wyczuciem haszu i wtedy może wystarczyła by zwykła foliowa saszetka w środku 2g haszu, wsadzamy to do drugiej szaszetki z kawą i na końcu to trzeciej saszetki do której planuje włożyć karton 3cmx3cm nasączony mocnymi perfumami. Co o tym myślicie ?

Thanks,
  • 145 / 2 / 0
W Maastricht na przeciwko coffeeshopu jest skelp z nasionami i bongami, ja znalazlem tylko jeden kofik.
MAXCY'S COFFEE SHOP. Sklep ze sprzetem na przeciwko wygladal tak; http://i50.tinypic.com/2vi1ikl.jpg
  • 627 / 7 / 0
Zdarza się ze jak coś wali mocno perfumami to psy tez o tym informują. Tak samo bywa ze wszystkie pachnące mydła w płynie, plyny do kąpieli są obczajane, jak butelka nieprzezroczysta to wylewane :)
  • 14 / / 0
witam

mam następujące pytanie planuje przewieśc ok 10g marihuany z Holandii do Polski . Wracał będę busem polskiego niezbyt komercyjnego przewoźnika, podróż będzie w nocy. Jak jest szansa kontroli? Czy ktoś wie jak wyglądają takie kontrole, oraz jaki jest według Was najlepszy sposób przewozu zioła do Polski? na uwadze mam kilka pomysłów:
- w bagażu w butelce zatopione w worku i foli z szamponem lub żelem pod prysznic
- zatopione w sok kartonowy, który wkładam gdzieś pod siedzenie w razie kontroli i znalezienia go nie przyznaje się, że jest mój
- pod czapą (wiadomo)
- w majtkach
- w poduszce, którą dam pod siedzenie
A może lepiej nie rezykowac? co o tym myślicie? za pomoc w góry dzięki
  • 627 / 7 / 0
@Koniu69

butelka z mydlem - najmnejsza szansa na wyczucie przez psa, praktycznie zerowa. Podczas kontroli dokładnej znajda wszystko praktycznie.
Opcja z sokiem jest super - bo co? Bo nie Twoje. Tylko odciskow palców na nim nie zostaw :P

wymoderowano OT o swastyce. dziękuję za uwagę -p. Ł.K.
  • 14 / / 0
a czy wiesz może czy często takie kontrole mają miejsce?
  • 3362 / 350 / 0
koniu69 pisze:
a czy wiesz może czy często takie kontrole mają miejsce?
moze cos dorzuce od siebie.
kiedys jechalem przewoznikiem z belgii do polski i chcialem wziac troche slodkiego belgijskiego towarku, ale uznalem ze 2 tygodnie to nie az tak duzo, wiec zostawilem. jechalismy takim malym busem, cos a'la m-des vito. nagle ni z gruchy ni z pitruchy policja nas zatrzymala. 2 psy wparowaly, weszyly, kazdego dokumenty pytali. przesrane bylo. i tak kazdego busa po kolei kontrolowali podobno.
a wiec:
mozesz zaryzykowac. z szamponem male ryzyko, ale zawsze jest.
powodzenia. :]
ODPOWIEDZ
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.