Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 457 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mnichu11 »
a nawed gdybyś robił teledysk dla jakiegoś rapera popalającego ziułko
no i robiłem teledyski kilku reperów poznańskich i oni akurat są za legalizacją i nie potrzebuje podawać im żadnych argumentów.
czy komu przedstawaiłeś ten scenariusz co powiedział "poco robić film o czymś co jest nielegalne?"
producentowi w firmie rzecz jasna chyba, producent decyduje po przeczytaniu scenariusza i rozważeniu aspektów ewentualnej produkcji. Szefów jest 3 więc wszyscy czytali scenariusz który zresztą nie jest łatwo napisać. ja napisałem dokument.
zawsze chyba sie znajdzie jakaś telewizja co by to kupiła, chodziasz nie wiem bo nie jestem z tej branży. Pozatym można użyć jakiś innych ziuł, a jak byłby to filmdokumętalny, to nic sie nie stanie jak by sie ściągneło z neta jakieś całe roślinki do filmu, no chyba ze nie szło by tak to sie jakieś sztuczne to zrobiło by.
pewnie i by sie znalazła ale robiąc film (jakikolwiek) idą za tym duże pieniądze które muszą sie zwrócić a sam film musi jeszcze zarobić! nikt za darmo pracował nie będzie, a koszty nawet krótkiego filmu są ogromne. ze ściąganiem z netu filmików można zapomnieć
1- napewno nie będzie to format w którym będzie nagrywany film i nie da się tego zmontować jakoś sensownie
2- prawa autorskie. cokolwiek chcesz wstawić w film (wstawka z innego filmu, muzyka) musisz mieć na ten materiał prawa autorskie które trzeba wykupić co również tanie nie jest.
a to z kąd mają "czerpać RZETELNE informacje" by zmieniła się mentalność ludzi, jak dzienikarze boją sie powiedzieć prawde bo zostaną zruzgani obelgami
z tym sie zgodzę boją się poprostu
z takich znanych ludz teledyski: Mezo, Góral, Peja, 52 Dębiec, Szcześniak, Maleńczuk, Bobik, Werba, Andzejewicz, Bad Boys Blue, Jet Set i jeszcze kilku ... bylo tego sporo
co do firmy to nazwy nie podam ale jest to duże studio, najwieksze chyba z wielkopolsce
a co jesteś chętny do współpracy merytorycznej jak by doszło kiedyś do tej produkcji?
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
pewnie i by sie znalazła ale robiąc film (jakikolwiek) idą za tym duże pieniądze które muszą sie zwrócić a sam film musi jeszcze zarobić! nikt za darmo pracował nie będzie, a koszty nawet krótkiego filmu są ogromne. ze ściąganiem z netu filmików można zapomnieć
Zawsze można poprosić ludzi z http://www.wolnekonopie.pl/ poprosić o pomoc, i ufam, że w tak słusznej sprawie nie chciali by zapłaty, no ewentualnie jak będa jakieś zyski to sie podzili to między aktorów (jeżeli jakiś masz w tym dokumęcie) i innych pracowników.
prawa autorskie. cokolwiek chcesz wstawić w film (wstawka z innego filmu, muzyka) musisz mieć na ten materiał prawa autorskie które trzeba wykupić co również tanie nie jest.
no i robiłem teledyski kilku reperów poznańskich i oni akurat są za legalizacją i nie potrzebuje podawać im żadnych argumentów.
...
z takich znanych ludz teledyski: Mezo, Góral, Peja, 52 Dębiec, Szcześniak, Maleńczuk, Bobik, Werba, Andzejewicz, Bad Boys Blue, Jet Set i jeszcze kilku ... bylo tego sporo
góral peja dębiec i reszta są za legalem, to może oni nam dadzą za darmo te prawa (nie śmiej sie może coś dadzą), a bosko też by było gdyby większość raperów spotkała się i razem zrobiła by jakiś nowy kawałek o legalizacji specjalnie do filmu? :cheesy:
a co jesteś chętny do współpracy merytorycznej jak by doszło kiedyś do tej produkcji?
mama mi zabroniła mi gadać z obcymy facetami i przyjmować od nich cukierki... %-D a tak na serio to co ja miałbym robić? nie znam sie na produkcji, móegbym jedynie jako "przynieś podaj pozamiataj"

http://zakonmarii.pl/ mogom sie zając charakteryzacją ;-) jak to dziewczyny
http://www.spliff.pl/ cicho o tym filmie nie będzie!
http://www.hemplobby.info/ a nawed lobbować będą dla idei

edit: aby mnie źle nie zrozumiano, chciałbym pomagać w jakikolwiek sposób w produkcji tego "śmiesznego" dokumętu.
Ostatnio zmieniony 30 września 2008 przez Pan Prezes, łącznie zmieniany 1 raz.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 457 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mnichu11 »
nikt za darmo pracował nie będzie, a koszty nawet krótkiego filmu są ogromne. ze ściąganiem z netu filmików można zapomnieć

Zawsze można poprosić ludzi z http://www.wolnekonopie.pl/ poprosić o pomoc, i ufam, że w tak słusznej sprawie nie chciali by zapłaty, no ewentualnie jak będa jakieś zyski to sie podzili to między aktorów (jeżeli jakiś masz w tym dokumęcie) i innych pracowników.
no ok a Ekipa?? a Paliwo np. ?? sprzęt jest ... może być za grosze ... sprawa wygląda od środka takiej produkcji nieco bardziej skomplikowanie niż się wydaje. bardziej chodzi o sponsora. :wall:
a tak na serio to co ja miałbym robić? nie znam sie na produkcji, móegbym jedynie jako "przynieś podaj pozamiataj"
Tak naprawdę to tak właśnie zaczęła się moja przygoda z filmem i nie żałuje ... mam bardzo oryginalną i dobrze płatną prace :diabolic:
góral peja dębiec i reszta są za legalem, to może oni nam dadzą za darmo te prawa (nie śmiej sie może coś dadzą), a bosko też by było gdyby większość raperów spotkała się i razem zrobiła by jakiś nowy kawałek o legalizacji specjalnie do filmu? :cheesy:
Bardzo ciekawy pomysł i myślę że do realizacji
w produkcji tego "śmiesznego" dokumętu.
to Bardzo poważny film o bardzo ważnym temacie i przesłaniu >>> LEGALIZACJA TAK!!! <<< :-D
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zoladz »
Ja się piszę, mogę nawet lolki kręcić ;] a bletki i młynek przyniose swoje, także już mniej kasy na produkcje trzeba ;]

Ale tak na poważnie, jakbym się tylko mógł w jakikolwiek sposób przydać, to bez krempacji ładować do mnie
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
bardziej chodzi o sponsora
abonament radiowo-telewizyjny :-p %-D
mam bardzo oryginalną i dobrze płatną prace
a czym dokładnie sie zajmujsz i ile lat w mediach pracujesz?
Bardzo ciekawy pomysł i myślę że do realizacji
no to o problem mniej :-)
to Bardzo poważny film o bardzo ważnym temacie i przesłaniu >>> LEGALIZACJA TAK!!! <<<
to nie mozę być aż tak powiażne, przeciesz mówimy o trawce :cheesy: a o tym ze warto rozmawiać o tym to jest oczywiste, mam nadzieje, że dzięki temu filmowi (i małą pomocą tego filmu o ganji z kronik filmowych) przełamiemy tabu w mediach! :-D
Ja się piszę, mogę nawet lolki kręcić a bletki i młynek przyniose swoje, także już mniej kasy na produkcje trzeba
nie... my narkotyków nie będziemy brać!... podczas kręcenia fillmu oczywiście! :-p
Ale tak na poważnie, jakbym się tylko mógł w jakikolwiek sposób przydać, to bez krempacji ładować do mnie
trzabyło by zrobić jakąś liste hyperrealnautów (co za słowo %-D ) kto by cchiał pomagać w filmie
Ostatnio zmieniony 01 października 2008 przez Pan Prezes, łącznie zmieniany 1 raz.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 39 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: aoxomoxoa »
Pan Prezes pisze:

Przy depenalizacji (czy jak to sie tam zwie) jak by policja by znalazła coś przy kimś, to by miała prawo wźiąść na komisariat, wypytać z kąt to ma (poszukują dilera aby go dać do pierdla za handel), i mogą wbić na hate jak nie wskarze dilera, czy przypadkim on sam dilem nie jest, jeżeli będzie miał w domu sporo narkotyków, wage i wogule do mu dadzą dilerstwo, a jak nic nie będzie (okarze sie, ze to zwykła płotka, konsument) odda mu towar i da mu spokuj

a co do wsypywania dilera to nie będzie sie go na komisariacie wsypywać, tylko sie jakiś kit wciśnie...

co myślicie o takim czymś?

PS. nie wytykajcie błędów ortograficznych bo i tak mam na to wyjebanie
mysle ze to jest normalne. tylko tu normalnie nie jest :/
The Sailor leaned forward and put a finger on the boy's inner
arm at the elbow. He spoke in his dead, junky whisper. "With veins like
that, Kid, I'd have myself a time."

('Naked Lunch', by William S. Burroughs)
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: roy4 »
ja mysle ze jak dopalacze podbija rynek i każdy bedzie palił legal zioło to i mj bedzie lajtowsza a psy nie beda sie czepiac bo po co zamykac jak ktos ma spicea ino
jak w czecha za 2 lata - jaka szansa na spełnienie marzeń? widzi ktoś przyszłośc?
jakis ciula mnie zabanował i nie odbanowuje bo jest cwelisko
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.