Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Dawniej pamiętam tripy na LSD były mega piękne, trwające po 7-8 godzin.
Dawniej jeszcze na alphabay można było zakupić 5 sztuk 115ug po 30 zł,
wystarczyło na 3 miesiące i za każdym razem był mega trip, fraktale, wirowanie,
extra nastrój, muzyka jakbyś pierwszy raz naprawdę słuchał, uczucie: "o ja pierdole..."
Teraz na polskim forum jest dużo ofert ale przeważnie trzeba kupić za 200 - 300 zł
i wychodzi, że kupujesz 20 szt i o ile pierwsze sztuki, krótsze ale jako tako działanie
(choć do tego sprzed kilku lat to i tak chujnia z grzybnią) a po miesiącu to w ogóle
moc spada kilkukrotnie.
Mam wrażenie, że od kiedy jeden ze znanych vendorów zaczął robić freebase
to teraz wszystko co tam jest dostępne do freebase i moc oraz efektywność leci w dół bardzo szybko.
Nie wiem, czy ktoś ma podobne odczucia, czy to już mój zryty beret tak reaguje?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.