- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Ja łączę pregabalinę od pewnego czasu z medyczną marihuaną i znacznie pomaga w zasypianiu (obniżenie wieczornego stresu i pomoc w zasypianiu, zwłaszcza w połączeniu na 1-2h przed snem z Tritico).
Btw.: Witam wszystkich na forum ;)
Jeśli chodzi o mix
Zacząłem na szybko o 22
(2-3 normalnej długości paski speeda) w odstępach 1-1,5 h
Koniec był koło 2
Były 2 piwa i 200
Około 5 wjeżdżam do zioma na kwadrat i tam jeszcze jeden pas plus jedno piwko.
5:30 zapijam pręge browarkiem ale tylko do popicia. Faza???
Slow mo. Trochę nieogar. Ale bardzo spokojny, czuły i otwarty. Spać się nie da. Gdy się kładę i zamykam oczy to dosłownie czuję świat. Ciężkie ciało.
A no i 16 godz i poprawiałem Finlandia (3 łyki z gwinta) chyba wolałbym prexa bez alko ale to każdy musi zobaczyć jak na niego wchodzi
od kilku dni biore preganaline na stany lękowe (50mg) i zastanawiam sie czy moge napic sie alkoholu i czy jest to rozsądne? A jak tak to w jakiej ilosci?
Pozdro
a dla mnie taki miks ( nawet z jednym piwem, np. 300mg i jeden browar) oznacza bardzo WYRAZNY chód pijaka. naprawde , nigdy tak sie nie gibalem a kilka razy w zyciu sie solidnie najebalem.. wgl pregabalina to dziadostwo. po 2 latach 2-3 x w tyg od 300 do 450 mg stalem sie
- gupi ( trudno skupic uwage jak ci sie cos tlumaczy)
- ciamajdowaty ( wieczne cos m zi łap lecialo, kilkanascie x na dzien to telefon, to butelka, to pet)
- leniwy pozbawiony checi do zycia, zero mitywacji.
jak db ze od pol roku juz tego nie biore.
SYF
03 sierpnia 2026nanekbru7 pisze: Siema,
od kilku dni biore preganaline na stany lękowe (50mg) i zastanawiam sie czy moge napic sie alkoholu i czy jest to rozsądne? A jak tak to w jakiej ilosci?
Pozdro
najpierw prega,
poczekaj az sie zaladuje,
wtedy 2-3 piwa beda mialy moc 4-5.
.......
PROFIT!!!
Empiryczny anegdotyczny dowod bo badan na ten temat chyba nie bylo, ale wszyscy znajomi ktorzy pregi ode mnie dostali (5-6 osob) wlasnie tak twierdzili
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.