...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Hej
Czy ktoś z was korzystał z zasad HALT?
Hungry-pilnowanie,żeby nie dopuścić do poczucia głodu i irytacji
Angry-rozładowywanie tłumionego gniewu
Lonely-unikanie izolacji
Tired-dbanie o sen
Niby wszystko okej ale umówmy się,tak można żyć przez jakiś czas. Konsekwencja nie jest mocną stroną narkomanów chyba,że chodzi o narkotyki. Ale może ktoś orientuje się i zna sprawdzone hacki jak trzymać się tych zasad?
Ja mam problem z regularnym jedzeniem(jak nie jestem głodna to nie potrafię się zmusic,żeby coś zjeśc)
Jak jestem zła to średnio widzę bieganie czy inne aktywności(no może seks ale to działa na chwilę)
Męczą mnie ludzie i społeczne interakcje wiec izloacja jest dla mnie idealna ale przez to zataczam koło w poczuciu osamotnienia.
Sen nieregularny.
Oczywiście,że trzeba się trzymać założeń ale...ciężko.
Może znalazł ktoś złoty środek?
Pozdrawiam

zmieniono nazwę wątku na bardziej szczegłową.

Sero

• 367 / 92 / 0
Nie ma złotego środka, to co cię pcha w ćpanie to właśnie twoje zaburzone życie, schematy etc, halt jest taką cegiełką do zmiany, do startu w ten generalny remont
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.