Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 49 / 17 / 0
Benzo to w ogóle dziwna sprawa, bo dużo osób spodziewa się po alprze jakiejś „euforii”, a finalnie kończy się na byciu sennym i wypranym z emocji XD

U mnie np. po dłuższej przerwie nawet 0,5 potrafiło zrobić bardziej zombie mode niż jakikolwiek chill. Człowiek niby spokojniejszy, ale jednocześnie zamulony, bez motywacji i z pamięcią jak złota rybka.

I ciekawe czy popularność alpry wto efekt mocnego marketingu xanax'u, bo dla niewtajemniczonych ludzi to synonim benzo coś jak adidasy dla butów sportowych.
  • 7 / 5 / 0
Mam jakieś doświadczenie z alprazolamem i jestem niemal przekonany, że on jest dobry w przerywaniu ostrego, i to ważne, napadu! lęku, wręcz paniki. Wówczas naprawdę daje uczucie dużej ulgi. W innych sytuacjach, np. ogólnego, stałego pobudzenia nerwowego, owszem, nieweluje je, ale daje też często nieprzyjemne uczucie przytępienia, które nie ma nic wspólnego z radością, bardziej ze stanem subdepresyjnym. To są moje refleksje, w jakiś sposób sprawdzone. To w ogóle odmienny profil działania od lorazepamu, który dawał mi na przykład poczucie fajnego flow na co dzień. Jednak teraz też już jestem za starym wyjadaczem, i wszystko może się mieszać, receptory są pozmieniane albo nawet pouszkadzane, wiadomo - alkohol też narobił swoje, aczkolwiek pamiętam te czasy "początków", to była bardziej zabawa, choć lekkomyślna. Niemniej nadal doceniam benzo za to, że hamują natrętne myśli. Właściwie to mnie przy nich trzyma.
Buźka
  • 172 / 18 / 0
Znalazłem w szafce alpre niby ważną do 03/26 ale wiadomo jak to jest, myślicie że jest jeszcze dobra?
  • 49 / 17 / 0
Oczywiście, przecież to chemia, a nie związek organiczny.
  • 7 / / 0
Nawet jakby to było 03/20 to bym się długo raczej nie zastanawiał, o ile nie zmienił koloru etc
Ostatnio zmieniony 28 maja 2026 przez xnevermindx, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1024 / 313 / 5
28 maja 2026OjciecPio2 pisze:
Oczywiście, przecież to chemia, a nie związek organiczny.
Alrpazolam to ponad wszelką wątpliwość związek organiczny. Ale nawet parę lat przetrminowany będzie działa. Chociaż tutaj zależy dużo od warunków przechowywania, ważne aby był przechowywany w suchym miejscu, poniżej 25℃, żeby żadko zmieniał temperaturę i żeby nie był na słońcu. Jeżeli leży w dobrych warunkach to długo po dacie na opakowaniu będzie normalnie działał.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 318 / 75 / 0
Chyba ci się z dizapemam pojebało ziom. Gzie alpra organiczna pokaż mi znaleziska
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 1024 / 313 / 5
@PolskiLen Związki organiczne to związku posiadające węgiel z wyłączeniem dwutlęku węgla (tlenku węgla IV) oraz węglanów. Alpracolam to C17H13ClN4
Mam nadzieję, że wzór strukturalny rozwiewa tutaj wszelkie wątpliwości.
A diazepam to oczywiście również związek organiczny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.