Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5246 / 942 / 0
Różnie to działa na ludzi, kiedyś jak brałem stała dawkę dobowa 2x300mg to wypilem max 5-6 piw i musiałem iść spać taka bomba. A jak zaczynałem, miałem jeszcze dziewicze receptory nie przetyrane benzo to 150mg pierwsze dawki w życiu pregabaliny działały uspokajająco w podobny sposób mocno do benzodiazepin, aktualnie takich dawek 150mg-300mg nie odczuwam, natomiast od 600mg wzwyż u mnie pojawia się aktywizacja a nie sedacja, kasuje lęki. W mixie z alko, kofeina czy stimami to już w ogóle godmode. Nie biorę już 3 tygodnie ponad, mam jednak recke na 3 paki co 2 miesiące więc zamierzam magazynować.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 904 / 159 / 0
wczorajlondon5 pisze:
Widocznie nie masz lękow.
Malinko.
Jakbym nie miała to bym nie leciała na alprze.
Malinko.

Stosowałam to teraz w oczekiwaniu na reckę na alprę, bo zaczął się u mnie silny syndrom odstawienny, więc brałam co miałam, byleby tylko jakoś załagodzić ten stan, i właśnie każda próba wzięcia pregi kończyła się zasypianiem.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 9 / 1 / 0
To po prostu skutek uboczny. Mnie parę razy też zmuliło. Raz wypiłem 1,5g na czczo i poszedłem za dwie godziny w kimę. Raz nie pamiętam jaką dawkę wziąłem, coś około grama, może mniej. Strasznie męczyła mnie dodatkowo alergia, więc wziąłem tabletkę na nią i też musiałem się przespać. Tu akurat mogły one na siebie jakoś wspólnie oddziaływać.

W piątek dla przykładu 1,8g w dorzucie (1,35g rano + 450mg po południu) i cały dzień aktywnie na nogach. Prega raz nakręca do działania, raz wjeżdża sedacja, a czasami po prostu zabije wszystkie lęki i życie jest normalne.

Moje pierwsze tygodnie z pregą były zajebiste, ale dziwne. Działała tak pobudzająco, otwierała chęć do gadania z ludźmi w necie (z czym też mam problem), na żywo, no po prostu się zakochałem. Jednak kręciło mi się strasznie w głowie, błędnik wariował. Czasami jak się odchylałem do tyłu to miałem wrażenie, że całe ciało cofa się z opóźnieniem. Do teraz zdarzy mi się to odczuć czasem. Takie uderzenie w klatce piersiowej i głowie, po zamknięciu oczu. Po paru godzinach to musiałem patrzeć w telefon z jednym okiem zamkniętym, żeby cokolwiek skalibrować i widzieć obraz. %-D

Tak więc jak już było tutaj pisane wiele razy, przede wszystkim kawa. Jak nie chcesz się tym naćpać, tylko bierzesz w potrzebie, to podziel sobie dawki. Powinno pomóc. Nie wiem jakie masz tabletki, ale jak brałaś 300-450mg, to rozbij sobie np 3x150, co 3/4h jedna tabletka. Przyzwyczaj organizm, bo zwyczajnie to mogły być dla Ciebie zbyt duże dawki, stąd ta senność.
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2026 przez sweezy, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.