Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1740 / 277 / 0
@mietowy3 a o chuj tobie chodzi? Co ci nie pasuje z fluoksetyną?
  • 1973 / 207 / 0
@zburzony nie zawsze więcej znaczy lepiej. Skoro już brałeś taki miks, a nadal musisz się leczyć, to może nie warto wracać do czegoś co niekoniecznie się sprawdziło? Jeżeli Twój lekarz ma łeb na karku to mu zaufaj i tym razem spróbuj współpracować zamiast samemu ustawiać sobie leczenie. Pamiętaj też, że same leki raczej niewiele pomogą. Ważna jest też praca nad sobą, jakaś terapia czy wizyty u terapeuty / psychologa. Jak to się mówi - leki same z domu za ciebie nie wyjdą.
Take DXM and Be Happy
  • 1740 / 277 / 0
@Demis ale kto mówi że fluoksetyna się nie sprawdziła? Kilkukrotnie ją brałem i może na lęk się nie nadaje ale potrafi aktywizować a tego mi teraz potrzeba. Leki zamierzam brać do końca życia bo nigdy nie dopuszczę żeby było to źle jak przed nimi.
Terapia, psycholog? To nie dla mnie. A próbowałem. Pozostaje mi niwelowanie zaburzeń osobowości lekami, na ogół całkiem dobrze się to sprawdza. Ale dziękuję za troskę;)
  • 7 / / 0
po ajkim czasie znika u was lęk indukowany przez fluo? ja czekam 2 miesiąc i nie chce ustąpić, czy olanzapina w niskiej dawce może pomóc, tak proponuje lekarz
  • 1740 / 277 / 0
@olanzapina12345 u mnie minął po paru tygodniach, ale nadal spinam się bardziej niż bym chciał przy ludziach. Tak samo było kiedy brałem dawno fluoksetynę solo, objawy fobii społecznej zwiększone. Ale takiego stałego niepokoju nie odczuwam.
  • 1 / / 0
Hej,
Biore fluoksetynę jakies 4 - 5 tygodni.
Czy mogę łączyć ją z suplementem GABA z firmy NOW?
Pytałem psychiatry, ale on nie tego nie zna, jak stwierdził.

Przy okazji:

Na ten moment straszny leń w ciagu dnia. Zajadam guaranę, by nie leżeć w łóżku cały dzień.
Brak motywacji do pracy. Czy jest szansa, że ten leń się skończy, jak lek się rozkręci?

nie zakładaj osobnego tematu bez potrzeby @V44
  • 296 / 92 / 0
@Thand1967 szanse są nikłe. Serotonina to uczucie zadowolenia i akceptacja obecnego stanu - "jest dobrze, już mi wystarczy" w kontraście do dopaminowego "jest dobrze, chcę tego więcej".

Co do pytania o suplement to możesz, tylko nie wiem po co skoro GABA przyjęte w tej formie nie przekracza bariery krew-mózg.
  • 103 / 7 / 0
seronil (fluoksetyna) uzaleznia? xD

przeniesiono, uprasza się o używania nazw substancji miast nazw handlowych - detronizator
  • 73 / 11 / 0
@rumcajs123 oczywiście że nie, ale ci młodzi lekarze są jacyś dziwni i tak gadają. Ja dam paradoksalny przykład, z mają, byłem u lekarki (młoda jest dość) POZ przez to, iż mój lekarz był na urlopie, chciałem dostać receptę na Celekoksyb - Selektywny inhibitor COX2. Lekarka nie przepisała - powiedziała że boi się, że się uzależnie i, że uzależnia oraz kazała iść do lekarza który mi to przepisał bo nie będzie ryzykować, gdy mój lekarz był na urlopie o czym wspomniałem (a mi się lek już skończył), nie wspomnę już o podważeniu opinii lekarza specjalisty który mi to przepisał mówiąc mi "nie jest to lek który jest stosowany w Pana chorobie, więc nie rozumiem dlaczego to pan bierze". Po chwili rozmów, przepisała nimesulid, który jest jeszcze bardziej szkodliwy (+ wiemy co robi z wątroba). Byłem u niej wielokrotnie w tej sprawie, i ma moją całą dokumentację medyczną, oraz zalecenia innych lekarzy ale postawiła na swoim.

przeniesiono - detronizator
  • 4 / / 0
Jaka dawka fluo działa na was najlepiej? Ja jestem od paru tygodni na 40 mg przerzuciłem się z serty i mirty ale na razie jakoś nie czuje efektu.

edytowano na prośbe autora /Devixo
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.