Koniecznie również przeczytaj FAQ Hyperreala: https://narkopedia.org/FAQ:Hyperreal
Jeszcze tekst, że jak się odwołam to dostanę perma, a tak to odbanuje mnie za tydzień XD
02 kwietnia 2026Abstynecjaxx pisze: Siemanko. Z góry proszę o przeniesienie mojego wątku do działu dedykowanego jeśli ten jest zły.
Wracając do tematu, dostalem bana właściwie nie wiem za co, nie podałem nazwy sklepu, nie proponowałem nikomu żadnej wymiany, sprzedaż etc. Nic nie sugerowałem o jakimkolwiek handlu.
A user @amf który pełni funkcję moda na czacie wstawił mi bana za w/w wykroczenie. Uważam, że dał go bezpodstawnie. Zamieszczam screeny, dzięki którym wyłapałem w/w bana, proszę o jakiekolwiek wyjaśnienie.
teleport do wlasciwego watku /mx
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.