Zastanawialam się też czy nie pomogłoby wlanie do kubeczka wody tzn rozcieńczenie moczu z wodą albo (chyba najgłupszy pomysł, nawet nie wiem nic o tym czy to zadziała) wlanie zielonej herbaty. Fakt czy te testy wykrywają czy płyn to rzeczywiście mocz czy nie np kwasowość danego płynu w kubeczku etc.
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi, a w witaminę C na pewno się zaopatrzę. Powiedzieli że jak nie odstawię tego sama (brałam 0,5mg dziennie a teraz schodzę do 0,25mg dziennie) to albo mnie gościu wyśle na odwyk w Świeciu (podziękuję, mam inne ambicje niż leżenie w jednym miejscu) albo mnie wywali z programu. Mam jeszcze ostateczną opcje, jak mi się nie uda odstawić to po prostu od psychiatry będę to brać ale to jest bardzo duży koszt na który niezbyt mnie stać
W tym czasie ciągle brałem leki antydepresanty, diazepam oraz pregabaline.
Miałem 2 tygodnie na oczyszczenie organizmu z trawy oraz spida, piłem też kilka piwek codziennie w tamtym czasie. Leków nie odstawiałem.
Zależało mi bardzo na tej robocie. Wszystkie badania u lekarzy wyżej wymienionych miałem pozytywne ale.. przez te 2 tygodnie nie tykałem żadnych używek, zrezygnowałem nawet z wieczornego piwka. 5 dni przed wyjazdem do Lublina na toksykologie, krew, mocz itd zrobiłem sobie test z apteki na mj i spida. Wyszło mi że trawa nadal występuje w moczu.. byłem w szoku..
Pojechałem na te badania, lekarz się przyczepił do mojej wątroby pamiętam oraz wysokie ciśnienie tętnicze.. powiedziałem że stresuję się zawsze jak widzę lekarza.
Do Lublina przyjechałem oczywiście na czczo i pierwszy poranny mocz nalałem w pojemnik. Mocz oddałem jakieś 4 godziny przed badaniem na toksykologii. Mocz był zimny. Ja nadal nie pewny czy jestem czysty czy nie.
Pani doktor kazała mi coś tam wypełnić i dała mi nowy pusty pojemnik na mocz. Ja wyjąłem z plecaka ten mój mocz i mówię jej że oddałem go 4 godziny temu czyli przed przyjazdem, na czczo po przebudzeniu. Pani się uśmiechnęła do mnie takim lekko podejrzanym wzrokiem i powiedziała : "Fajnie, że pan oddał mocz i pan go przywiózł... Jednak wie pan ? Proszę za kotarę, tu jest pojemniczek, stary mocz proszę wyrzucić bo ja lubię tylko gorący mocz :) a jak Pani się siku nie chce.. żaden problem, ja mam czas, poczekam aż się panu zachcę :)"
Ogólnie dostałem się do tej pracy. Więc najwyraźniej mocz był czysty. Zdziwiło mnie również to że byłem na lekach ssri, prega i Diazepam :)
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.