Jeśli chodzi o działanie, to deza jest dosyć mocno sedatywna, bardzo podobnie do dihydrokodeiny i/lub do dihydromorfiny. Ładuje się powoli, ale bardzo szybko występuje głęboki efekt uspokojenia, sedacji i relaksu, następnie pojawia się euforia, która moim zdaniem nie była silniejsza od tej po fentanylu, aczkolwiek siła działania dezy faktycznie porównywalna do pierwszego razu z fentem. Po krótkim czasie od zażycia pojawiły się mdłości i senność, które zmusiły mnie do spania, ale zamiast snu miałem noddy, które były dosyć nieprzyjemne, gdyż przyjąłem zbyt dużą dawkę.
Ogólnie dezomorfina jako całokształt w działaniu jest bardziej sedatywna niż euforyczna, co wynika z budowy zbliżonej do dihydromorfiny i dihydrokodeiny, prawdopodobnie dihydromorfina i dihydroheroina mają taki sam profil działania jak deza.
Pełnego czasu działania niestety nie zanotowałem, gdyż po prostu zasnąłem, aczkolwiek przyjmując deze po godzinie 21 działała tak do 1 w nocy, jeszcze wtedy miałem noddy i czułem się przeopioidowany.
Droga podania była donosowa, śmiało mogłem to podzielić na dwie porcje, ale ciekawość działania i siły związku wzięły górę i gdyby nie tolerancja na opioidy, to prawdopodobnie mógłbym przedawkować. Zrobię jeszcze kilka prób, żeby ustalić konkretne dawkowanie plus powstałą dezomorfine można jeszcze zacetylowac, uzyskując jeden z najsilniejszych opioidów.
Syntezę opiszę w najbliższym czasie na forum, żeby każdy mógł ją wykonać w sposób prawidłowy i bezpieczny włącznie z doczyszczaniem, uważam że wszystko jest dla ludzi i skoro mamy podwórkowego metkata, to dlaczego nie podwórkowa heroina, która jest i mocniejsza i tańsza. Pozdrawiam
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.