Nikotyna pod każdą postacią. W tym dziale odbywa się dyskusja o jej efektach i skutkach ubocznych (w tym: odstawienie).
Więcej informacji: Nikotyna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
Rzucam fajki drugi raz w ciągu 6 lat palenia. Jak jeszcze siedzę w domu to jest okej, ale jak gdzieś wyjdę zaczyna mi brakować czegoś w dłoni. Poprzednim razem nie paliłem trzy miesiące, pierwsze dwa tygodnie są najgorsze, po miesiącu już nawet się o tym nie myśli. Nawiasem mówiąc tytoń nie był pierwotnie używany tak jak dziś powszechnie się go używa, polecam poczytać o mapacho.
  • 3065 / 1040 / 0
ja dzisiaj zacząłem "kurację" preparatem Recigar zawierającym cytyzynę i pokładam w nim spore nadzieje - być może uda mi się choć na chwilę rzucić palenie, bowiem obecnie przebywam na oddziale detoksykacyjnym i niezbyt można tu palić, poza urządzeniami elektronicznymi.

przez pierwsze dni, według ulotki, winno się stosować jedną tabletkę, co dwie godziny i tak zamierzam robić. z urządzenia elektronicznego muszę przestać korzystać do pięciu dni od rozpoczęcia stosowania.

jednak pewnie i tak, jak to zwykle u mnie bywa, życie mnie zdradzi i nastąpi powrót do nałogu. szczególnie, że po odtruciu szpitalnym zamierzam dalej używać opiatów, a one bez papierosów nie są tym samym...
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.