Edit : przerzuciłem sie z suszu na elektryczne bo raz że nie jebią na 5 metrów, a dwa wydaje mi sie przynajmniej że mniejsze ryzyko przypałowe mając przy sobie, no chyba że kundle też już znają temat w kwesti elektryków z THC
teleport do ogólnego /Merx
ps.
do moderatora: zgłoszone niechcący.
Ale też w sumie jestem ciekawy, co można dziś dostać i za ile.
mógłbyś podać jakieś uzasadnienie o wyższości metalowych nad plastikowymi?
Miałem kiedyś 54mm dwuczęściowy młynek od Santa Cruz Shredder, zrobiony z anodowanego aluminium. Konstrukcja solidna i dobrze mielił, ale cały, włącznie z wnętrzem jest pokryty farbą/lakierem. Po czasie ta powłoka odpadała drobinkami i wtedy ten syf dostawał się do suszu.
Aktualnie mam 59mm czteroczęściowy młynek ze stali nierdzewnej i po 2.5 roku, nadal sprawdza się zajebiście. Jest znacznie cięższy i trwalszy niż młynki aluminiowe, co naprawdę bardzo mi się podoba. Jego rozmiar też znacznie ułatwia mielenie.
Nie bierz plastikowego, ani żadnego młynka z jakąkolwiek powłoką w postaci farby/koloru, które mogłyby po czasie odpadać i przedostawać się do suszu. Rozmiar, rodzaj metalu i ilość części to kwestia twoich preferencji oraz potrzeb. Chcesz zbierać kief? - wybierz młynek czteroczęściowy z sitkiem. Mielisz duże ilości na raz, bądź mocno zbite tłuste topy? - im większy młynek tym lepiej.
O elektrycznych młynkach się nie wypowiem.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.