Wpis z PIHKAL:
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
jeśli tak to poza byciem ciekawostką nie widze przyszłości dla 2c-g-5. Mogliby sie powrotem do tryptamin zająć a nie ciągle odgrzewanie jakichś chujowatych fenylek typu 2c-ef
e ban is split up in to parts, those based on 2-phenethylamine AND has structure element A and B. Structure element A (the phenyl ring on phenethylamines) only includes the following: phenyl-, naftyl-, tetralinyl-, methylenedioxyphenyl-, ethylenedioxyphenyl-, furyl-, pyrrolyl-, thienyl-, pyridyl-, benzofuranyl-, dihydrobenzofuranyl-, indanyl-, indenyl-, tetrahydrobenzodifuranyl-, benzodifuranyl-, tetrahydrobenzodipyranyl-, cyclopentyl-, cyclohexyl.
Now you may have realised, 2c-g-5 does not have any of the above substituted phenyl groups, instead, it is a norbornyl- group. This makes it not fall under the phenethylamine ban.
The norbornyl group also doesn't fall under any of the R-substituted groups that are also in the ban, those being hydrogen, fluoride, chloride, iodide, alkyl (groups up to C6), alkenyl (groups up to C6), alkinyl (groups up to C6), alkoxy (groups up to C6), carboxy, alkylsulfanyl (groups up to C6) or nitro groups.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"
W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.