Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1486 / 19 / 0
24 kwietnia 2024freezin9moon pisze:
@Non Inhibitor CYP2D6 zmiejsza poziom enzymu, więc efektywnie masz dokładnie odwrotnie niż piszesz, tj wydajność konwersji kodeiny do morfiny spada. Aby wzrosła potrzeba albo inhibitora CYP3A4 (posrednio), albo induktora CYP2D6 (np glutetymid, heh). difenhydramina, owszem moze dac wrażenie podbicia dzialania kodeiny, ale nastepuje to wskutek nałożenia się dzialania obu substancji, a nie poprzez zwiększenie o-demetylacji. Co latwo sprawdzic, bo po kilku dniach stosowania difenhydraminy, koda będzie dzialac coraz słabiej.
Przepraszam, chodziło mi oczywiście o indukcję, nie inhibicję!

Odnalazłem tu coś z odmętów hajpowych mądrości, zostawiam dla tęższych głów, ja już nie mam takiego warsztatu (talent a i owszem) do badań organoleptycznych.

Poza tym, byłbym niemiarodajną grupą badawczą, co podbija enzymy, co działa synergicznie sedatywnie, a co ma coś wspólnego z receptorami H1.

Jednocześnie jem benzo (3 różne), oxy, kodę, przeciwhistaminy i czasem wrzucę pregabę. A, no i palę tytoń oraz mj. Zaburzę wszystko, nawet kurwa na stole operacyjnym jestem w stanie się obudzić po midasie i fencie, więc coś tu kurwa ostro mocno poszło w tolerkę, zamiast w 6 stóp pod ziemię... XD
  • 11 / / 0
hej mam pytanie. ostatnio trochę nadużywałam difenhydraminy i strasznie mi sie rozjebala cera, schudłam, mam czerwone plamy na brzuchu i ciągle sikam. mysliscie ze takie mogą być tego skutki uboczne i jak sie odstawi to powinno wrócić do normy?
  • 36 / 5 / 0
@natrose36

I jak, przeszło? Jakie dawki leciały?

Sam właściwie jestem w trakcie lekkiego nadużywania (dawki od 100mg do max. 250mg) któryś dzień z rzędu, leci wieczorowo druga paczka Luminastilu przed spaniem do tego nieco tehace.

Z kolejnymi dniami działała coraz słabiej delirycznie mimo zwiększania dawki za to coraz bardziej nasennie. Dlatego zrobiłem dwa dni przerwy po tej ostatniej, najwyższej dawce - jednak trzeba dojść do siebie. Zobaczymy jak dzisiaj (150mg)

Strasznie toksyczne gówno, z jakimś takim leciutkim potencjałem uzależniającym (nie zgłębiałem za młodu dość deliriantow, raz bieluń, za to dużo gałki, która w wysokich dawkach też jest niby deliryczna, stąd jakiś pociągający sentyment do choć godzinki "halónów" przed snem ;) ).

Oczywiście z każdym kolejnym dniem po coraz wyższych dawkach jest się coraz bardziej strutym dzień po.
  • 698 / 74 / 22
22 maja 2024245trioxin pisze:

Chyba będę musiał poszukać czegoś innego :(
Może polecilibyście mi coś na sen?
Spróbuj glicyny - działa jako neurotransmiter hamujący, dzięki czemu wykazuje działanie uspokajające oraz wspomagające zdrowy sen. Jechałem trochę na difenhydraminie nasennie, ale glicyna to dla mnie strzał w 10-tkę. Preparatów z nią jest fhooj. Łącze ją z neuroleptykiem (Sulpiryd) i jest OK. Dorzuć jeszcze tryptofan.
  • 698 / 74 / 22
Łyknąłem na raz 250 mg i działało spoko, ale miałem ogromne kłopoty z pamięcią. Pomyślałem o tym co mam zrobić za chwilę i błyskawicznie zapominałem. Nie nadaje toto do nauki, czy oglądania filmów. Też tak macie po dużych dawkach?
ODPOWIEDZ
Newsy
Polska spółka ma zgodę na import dużej ilości marihuany medycznej

THC Pharma - spółka zależna od Cannabis Poland - otrzymała z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego pięć pozwoleń na zsumowaną ilość 249,99 kg na import do Polski surowca farmaceutycznego jakim jest marihuana medyczna.

Francja: Minister: narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach

Minister transportu Francji Philippe Tabarot powiedział w piątek, że narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach w tym kraju. Dzień wcześniej w wypadku autobusu szkolnego zginęła 15-latka, a wstępne badanie kierowcy na obecność narkotyków dało wynik dodatni.

Narkotyki z Ameryki Południowej i Europy warte blisko 9 milionów złotych przechwycone

Policjanci ze Śródmieścia zatrzymali 37-latka w jednym z mieszkań na warszawskiej Woli. Mężczyzna podejrzany jest o posiadanie blisko 25 kilogramów narkotyków, o łącznej wartości blisko 9 milionów złotych. Sąd przychylił się do wniosku Prokuratury Rejonowej Warszawa-Wola, stosując wobec podejrzanego tymczasowe aresztowanie na okres trzech miesięcy.