...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1000 / 269 / 0
Eh a ja bym se poszedł teraz na tydzień na nawrociki bardzo chętnie, to brak hajsu i chęci eh.
  • 19 / 3 / 0
Ja za 3 tygodnie ide drugi raz na Tramwajową w Toruniu, 8 miesięcy, 3 lata temu po miesiacu wyszedlem. Teraz jestem zdecydowany na terapie i bardzo sie ciesze, ze ponownie ide tam. Warto czekac w kolejce 3-4 mięsiące. Tylko trzeba przeżyć czas oczekiwania.
  • 1000 / 269 / 0
@Mefesionata

Toruń jest bardzo polecany, tam się leczył terapeuta z Poradni w Tarnowie i chcieli mnie tam wysłać, jak mój odwyk z przełomu 2018/2019 spalił na panewce.

Tylko nie wychodź znowu po miesiącu, bo to strasznie chujowe zachowanie.
  • 784 / 445 / 0
Najlepszy ośrodek to Nowy Dworek.
Zero dociazen, mnóstwo czasu wolnego na rozwijanie swoich pasji. 3 godziny pracy dziennie. Małe grupy 3 razy w tygodniu, duże grupy 2 razy w tygodniu.
Po 6 miesiącach na filii wiejskiej zostajesz przeniesiony do miasta Świebodzin do innej filii ośrodka. Dostajesz własny ekwiwalent pieniężny za który musisz przeżyć i się wyzywic. Do tego musisz ogarnac pracę tzw stanowisko rehabilitacyjne 3 razy w tygodniu, które również jest płatne. Ja skończylem roczną terapię, byłem czysty jakieś 6 miesięcy po zakończeniu.
  • 19 / 3 / 0
11 listopada 2024GermanskiOprawca pisze:
@Mefesionata

Toruń jest bardzo polecany, tam się leczył terapeuta z Poradni w Tarnowie i chcieli mnie tam wysłać, jak mój odwyk z przełomu 2018/2019 spalił na panewce.

Tylko nie wychodź znowu po miesiącu, bo to strasznie chujowe zachowanie.
Wiesz, po 3 tygodniach covid sie pojawil w osrodku. 25 z 35 osob bylo zarazonych w tym ja i tragilismy na tydzien na izolacje do innej placówki.
No i tam sie rozne rzeczy działy…
Ja sie przyznalem do jednego bledu i stwierdzono ze musze opuscic osrodek. Oprócz mnie, wtedy jeszcze wiele osób musiało opuscic osrodek. Dosc nietypowa i nieprzewidywalna sytuacja.
A swoją drogą czy ktoś wie jaki jest czas oczekiwania do Nowego Dworku?
Zacząłem czytać o tym osrodku i mnie bardzo zaciekawił. Nie ukrywam, ze tam pacjent ma duzo wiecej mozliwosci do wykonywania roznych czynnosci niz na Tramwajowej.
  • 17 / 2 / 0
Wyjebali mnie z ośrodka 'monar' po 9 miesiącach za złamanie AS'a. Co mam teraz zrobić? Polecacie ośrodek w milejowicach?
Jestem częścią niczego.
  • 19 / 3 / 0
Kurde masz 9 mięsięcy trzeźwości, to juz jest narawde sporo! Moze pomysl o indywidualnej terapii teraz? I zacznij zyc jak normalny czlowiek. Zycie narkomana nie moze trwac w nieskonczonosc w osrodku. Ja za chwile ide na 8 miesiecy do Torunia i tak to dla mnie bardzo dlugo, po wyjsciu zamierzam kontynuowac indywidualną terapie a także podjąć pracę bo będę miał bardzo dużo długów do spłacenia, niestety jak wszyscy wiemy ćpanie kosztuje bardzo dużo. Pozdrawiam i życze powodzenia! 👋
  • 17 / 2 / 0
Chodzi o to, że nie będę miał gdzie mieszkać. Potrzebuję możliwości pójścia na hostel. Co mam robić?
Jestem częścią niczego.
  • 14 / / 0
Cześć. Czy ktoś z Was w ostatnim czasie leczył się w OTOU Toruń przy Tramwajowe j, bądź zna kogoś, kto kończył tam ostatnio leczenie? Czy ośrodek nadal jest polecany ze względu na kompetentną kadrę i ludzkie traktowanie?
  • 48 / 4 / 0
Ja tam byłem dość niedawno na Tramwajowej. Co prawda całego pobytu, który trwa ok. 8-9 miesięcy nie skończyłem, ale i tak polecam to miejsce. Kadra faktycznie kompetentna, podejście myślę że takie jak należy, do człowieka uzależnionego, jeśli faktycznie chcesz pomocy to ja tam otrzymasz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.