Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
70
27%
Thioco
187
73%

Liczba głosów: 257

ODPOWIEDZ
  • 17 / / 0
Co sądzicie o stosowaniu węgla aktywnego na problemy z trafieniem po thio? Próbował ktoś? Czy są jakieś przeciwwskazania o których nie wiem przy okazji thio i węgla aktywnego? Jeśli coś wiecie podzielcie się wiedzą i doświadczeniami ;))
  • 104 / 25 / 0
Chyba trawieniem. A co węgiel w tym pomoże jak to nie jest substancja wspomagająca trawienie tylko bardziej wiążąca różne środki chemiczne w jelitach stosowana przy zatruciach jako odtrutka na choćby cyjanek.
Na problemy z trawieniem przestań wpierdalać garściami tableteczki z kodeiną to nie będziesz miał problemu to takie proste.😂
  • 17 / / 0
Tak, trawieniem.Auto korekta mojego nowego telefonu mnie dobija :((
Spróbowałem wczoraj 2 razy w odstępie godziny po pół kapsułki i jestem w stanie powiedzieć, że pomogło dosyć dobrze.
No jest to substancja pomagająca w trawieniu bo może i sulfogówna nie zwiąrze ale inne szity które są w jelitach już tak i dzięki temu poprawi trawienie ogólnie . To prawda ,że wiąże różne rzeczy ale z tego powstaje efekt który pomaga jelitom. A tabletki wpierdalam i będę wpierdalac, przynajmniej dopóki nie dostanę benzo bo wolę od czasu do czasu benzo niż kode ze względu na sólfogówno + tymianek (dawka 440 = 200 z Neoazariny + 240 z thio).
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :D
  • 24 / 4 / 0
Przy problemach z trawieniem ja osobiście stosuję ocet jabłkowy oraz różne naturalne probiotyki. Chociaż to też bardziej taka suplementacja, jednym z głównych efektów kodeiny jest spowolnienie perystaltyki, więc naturalnie będzie to wpływało znacząco na trawienie. A jeśli u kogoś występują bóle brzucha to zalecam regularnie pić len mielony, bardzo dobrze wpływa na ochronę błony śluzowej żołądka i jelit.
Tak z innej beczki, czy ktoś stosował regularnie wzmacnianie kodeiny przy pomocy pieprzu? Ile trzeba tego przyjąć, żeby odczuć wyraźny efekt i czy taka zabawa nie jest jednak zbyt szkodliwa w porównaniu do potencjalnych korzyści?
  • 19 / 4 / 0
@Incognitus3107 Próbowałem kiedyś wzmacniać kodeinę pieprzem. Robiłem to wyjątkowo nieudolnie, tj. ładowałem połowę łyżeczki pieprzu do gęby, zapijałem wodą, i ponawiałem procedurę parę razy do osiągnięcia określonej dawki pieprzu. Przy takim podejściu nie polecam pakować więcej na raz do ust, bo jest ryzyko wciągnięcia pieprzu do płuc, co kończy się kaszlem i dusznościami, podobnie jak w niegdyś popularnych wyzwaniach z cynamonem. Z perspektywy czasu, dużo lepszym podejściem by było robienie bombek, np. zawijając pieprz w bletkę.

Czy warto? Według mnie nie za bardzo, chyba że spożywałem za małe dawki (z tego co pamiętam to najczęściej ze 2-4 łyżeczki), albo w złym czasie (kilkanaście-kilkadziesiąt minut przed wrzuceniem kodeiny). Jedyne pozytywne działanie to uczucie ciepła, które miało jakąś synergię z kodeiną. Ze skutków ubocznych pamiętam lekkie mdłości, zapewne związane ze smakiem pieprzu, który lubi się odbijać. Czasami miałem wrażenie jakbym podrażnił sobie żołądek, ale większych szkód sobie tym raczej nie zrobiłem. Po jakimś czasie eksperymenty z pieprzem sobie po prostu odpuściłem, bo uznałem że to nie ma większego sensu. Faktyczne problemy ze strony układu pokarmowego pojawiły się kilka lat później, po długoterminowym spożywaniu thiocosyfu :mniam:
  • 7 / / 0
Czy wie ktoś po jakim czasie od odstawienia fluoksetyny (seronil 20mg z rana przez 6 miesięcy) kodeina zacznie działać, tak jak powinna działać? Ewentualnie tramal. Bo to i to w trakcie "leczenia" fluo nie działało tak jak kiedyś, jedynie oksykodon sniffowałem i było czuć to opiatowe działanie.
  • 160 / 18 / 0
Jebane swieto. Kurwa.
Zasiedzialem sie w pracy i chcialem na styk przed 21 zdazyc do swojej apteki zeby kupic paczki na 31 i na swieto i kurwa chce wejsc o 20:58 i chuj, zamkniete.
Ja pierdole, myslalem, ze cos rozkurwie. No czlowiek ma ochote sie w takich chwilach pojsc i wyhustac.
Jest 5 rano, ja wczoraj nie wzialem i juz jestem na skrecie, juz zdycham jak smiec,a jedyne co mnie dzisiaj czeka to 1 opakowanie z dyzuru, bo tam wiecej nie dostane. Ja pierdole.
Laska mnie zapraszala dzisaj na chill, ale nawet nie oddzwonilem, bo juz frustacja i lek przed skretem mnie przytloczyl.
Jedyne szczescie to ze miesiac temu ograniczylem branie do raz dziennie, czyli do 1g, bo wczesniej bralem 2g dziennie. Wowczas bym chyba w swieto jechal 3h do duzego miasta, bo tam kilka dyzurow jest. Tak to jakos te kolejne jeszcze 30h wytrzymam.

Ja jebe :/ Kiedys skrety miewalem przez czasami brak kasy, teraz przez moje wlasne spierdolenie.
  • 104 / 25 / 0
Idź wylewać swoją frustrację gdzie indziej opiowraku to wątek tematyczny nikogo nie interesuje, że apteka była zamknięta i dzisiaj będziesz zdychał bo jedno opakowanie ci tylko sprzedadzą, jakbyś miał mózg to byś sobie zawczasu załatwił na zapas a sory zapomniałem, że ty tak nie umiesz bo pewnie od razu byś wszystko wpierdolił aż tabletki by ci odbytem wyszły wtedy w końcu byś był dobrze zrobiony. Szkoda, że nie znam tej twojej "laski" to bym jej powiedział, żeby trzymała się od ciebie z daleka bo ty nie jesteś taki naprawdę tylko po kodeinie a bez niej wychodzi z ciebie samo zło.
Albo wiesz co weź ją za rękę i idzie do apteki zawsze to będziesz miał 2 opakowania albo lepiej namów ją żeby się komuś oddała wzamian za kupno ci 3-ciego opakowania już prawie gram będzie to już ci powinno wystarczyć wytrzymać do jutra.

WARN - byłeś wielokrotnie upominany i warnowany ze względu na niepotrzebne inwektywy i brak kultury wypowiedzi, 72h odpoczynku @V44
  • 29 / 3 / 0
Coś strasznie agresywni jesteście, a słyszałem że po opio to człowiek ma luz albo i euforie.
Z mojej strony pytanie: czy mogę sobię dodać antka/thioco do benzo? Czy to grozi niewydolnością oddechową tak samo jak przy 'zwykłych' silnych opio na rpw?
  • 160 / 18 / 0
XD niesamowite, nie sadzilem, ze w aktualnym stanie znajde wiekszego frustrata niz ja.
mimo zem na skrecie to rozbawilo;
Widzisz - ja jutro pojde elegancko do aptek, ogarne sie i procz tego wyjatkowego dnia dzisiejszego bedzie jak zawsze - przyjemny wieczorek.
Laska ma czas sie stesknic i ma czas na rodzine dzieki mnie. A nawet jakby miala problem to nie jest moja kobieta, tylko gowniara do spedzania czasu.
Nastepnie pojde popracowac, dzis tez bym poszedl na chwile gdyby nie skret. Zarobie kilka twoich dniowek kolchoznianych i po moich troskach.

Ty zostajesz frustratem bez podstawowej empatii na forum dla cpunow.

Ostrzeżenie słowne - skończ z niepotrzebnymi inwektywami, nie musisz się zniżać do jego poziomu. @V44
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana zmniejsza grubość kory mózgowej – mówią badania na temat wpływu konopi indyjskich na mózg

Kanadyjskie badania dotyczyły wpływu używania konopi indyjskich na strukturę mózgu u młodzieży. Prace badawcze, prowadzone przez zespoły Gracieli Pineyro i Tomasa Pausa, wykazały, że stosowanie THC (tetrahydrokannabinolu – organicznego związku chemicznego z grupy kannabinoidów, głównej substancji psychoaktywnej zawartej w konopiach) przez nastolatków prowadzi do zmniejszenia grubości kory mózgowej. Zaobserwowano, że THC powoduje zanik dendrytów – struktur neuronowych niezbędnych do komunikacji międzykomórkowej, co może skutkować atrofią określonych obszarów kory w okresie krytycznym dla rozwoju mózgu.

Ta pizzeria odniosła gigantyczny sukces. Polegał na sprzedawaniu pizzy z… kokainą

W Duesseldorfie policja rozbiła dużą sieć dilerów narkotyków. Wszystko zaczęło się od zaskakujących wyników rutynowej kontroli żywności w jednej z pizzerii. W lokalu sprzedawano nie tylko pizzę, ale i narkotyki. I to w bardzo kreatywny sposób. Klient, zamawiając pizzę numer 40, otrzymywał dodatkowo małą paczkę kokainy. Pomysł był skuteczny, bo czterdziestka jako pizza z kokainą szybko stała się jedną z popularniejszych pozycji w menu.

Ministerstwo Zdrowia zmienia przepisy. Recepta na te leki tylko po wizycie u lekarza

Środki odurzające lub psychotropowe będą mogły być przepisane jedynie po obligatoryjnym osobistym zbadaniu przez wystawiającego receptę. Nie będzie możliwości wystawienia jej za pośrednictwem teleporady. Nowe przepisy mają wejść w życie od czwartku 7 listopada.