Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 70 / 5 / 0
Witam jako iż wygoglowalem ze jest nowy lek który jest zarejestrowany w polsce , ale nie ma go w fabrykach . Jego nazwa to Quviviq (daridoreksant). 
W Niemczech jest on dostępny dzwoniłem do ciotki , lekarz  wypisała mi receptę( chociaż też nie słyszała o nim)  i wysłałem jej , i ma mi wykupić. Ponieważ nadużywam zolpidemu i za cholerę nie mogę jego rzucić żadne ketrele i neurolepty nie pomagają. Czy ktoś wogole słyszał o tym leku? Czy może czytał o nim na zagranicznych stronach i ktoś zna angielski ? Ja nie znam . 
z góry dziękuję za odpowiedź zapraszam do dyskusji 

Przeniesiono z działu GABA @V44
  • 2365 / 481 / 0
Po pierwsze, to nie modulator gaba, tylko antagonista oreksyny.

Po drugie, żyjemy w dobie rozwiniętej technologii i dwoma kilknięciami możesz sobie ustawić tłumaczenie strony z języka angielskiego na polski.

Po trzecie, jako iż to nie jest modulator GABA, to najprawdopodobniej po odstawce zolpidemu i włączeniu tego leku nadal będziesz miał efekty odstawienne, ale jest to ogromna nowość, więc na pewno każdy tutaj doceni Twoją relację ze stosowania tegoż leku.

Ile za niego zapłaciłeś?
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 233 / 95 / 0
"W badaniu podatności na nadużywanie daridoreksantu (50, 100 i 150 mg), przeprowadzanym u osób
używających narkotyków w celach rekreacyjnych, u których nie występowała bezsenność (n = 72),
daridoreksant (100 mg i 150 mg) wywoływał podobne „odczuwanie przyjemności w związku z
przyjmowaniem leku” jak zolpidem (30 mg). Pacjenci nadużywający lub uzależnieni od alkoholu lub
innych substancji w wywiadzie mogą być narażeni na większe ryzyko nadużywania produktu
leczniczego QUVIVIQ, dlatego należy ich dokładnie monitorować.
Z CHPL.
Podejrzewam, że może to być zamiana zolpi, na inny lek, ale problem pozostanie ten sam.
Z tym, że jak napisano wyżej, lek dopiero wchodzi w ostatnią, IV fazę, badań klinicznych i wszystko się dopiero okaże.
A sam lek w Polsce pojawi się dopiero w 2025 roku najprawdopodobniej, bo on owszem, jest dopuszczony, ale w ramach procedury centralnej, czyli producent może go sprzedawać też w Polsce, ale kiedy zacznie to robić rzeczywiście, nie wiadomo.

Na razie w grę wchodzi tylko import docelowy.

I tak, te wszystkie informacje znalazłam na polskich stronach, także kolega na łatwiznę poszedł %-D
  • 2768 / 357 / 0
11 października 2024powerade33 pisze:
Witam jako iż wygoglowalem ze jest nowy lek który jest zarejestrowany w polsce , ale nie ma go w fabrykach . Jego nazwa to Quviviq (daridoreksant). 
W Niemczech jest on dostępny dzwoniłem do ciotki , lekarz  wypisała mi receptę( chociaż też nie słyszała o nim)  i wysłałem jej , i ma mi wykupić. Ponieważ nadużywam zolpidemu i za cholerę nie mogę jego rzucić żadne ketrele i neurolepty nie pomagają. Czy ktoś wogole słyszał o tym leku? Czy może czytał o nim na zagranicznych stronach i ktoś zna angielski ? Ja nie znam . 

Naprawdę w dobie internetu i smartfonów nie potrafisz włączyć w przeglądarce automatycznego tłumacza ? To zajmuje mniej czasu niz pisanie tutaj posta no offence oczywiście ale to nie są lata 2000 ..
  • 70 / 5 / 0
11 października 2024Vetulani44 pisze:
Po pierwsze, to nie modulator gaba, tylko antagonista oreksyny.

Po drugie, żyjemy w dobie rozwiniętej technologii i dwoma kilknięciami możesz sobie ustawić tłumaczenie strony z języka angielskiego na polski.

Po trzecie, jako iż to nie jest modulator GABA, to najprawdopodobniej po odstawce zolpidemu i włączeniu tego leku nadal będziesz miał efekty odstawienne, ale jest to ogromna nowość, więc na pewno każdy tutaj doceni Twoją relację ze stosowania tegoż leku.

Ile za niego zapłaciłeś?
Dopiero zapłacę bo ciotka dowiadywała się jak to ogarnąć w aptece niemieckiej i jest ten lek aptekarz powiedział że polska recepta wystarczy . Wczoraj wysłałem pocztą Polską także tydzień pewnie list będzie szedł później zanim ciotka wykupi i wyślę pewnie drugi tydzień , no ale zobaczymy jest nadzieja na rzucenie zolpidemu , chociaż dziś będę próbował z mirtagen , bo już ten zolpidem czuję że mi rozregulowuje gaba i mam napięcie w dzień od niego , chociaż pregabaline też biorę i też z niej powolutku schodzę
  • 3 / / 0
Quviviq to nowszy lek, który działa jako podwójny antagonista receptora oreksyny, co może pomóc promować sen bez niektórych problemów związanych z tradycyjnymi środkami nasennymi. Chociaż może nie być jeszcze dostępny w Polsce, obiecujące jest,Slope Game że Twoja ciocia mogłaby pomóc Ci uzyskać do niego dostęp z Niemiec.
Ostatnio zmieniony 30 października 2024 przez feydrautha, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2 / / 0
11 października 2024powerade33 pisze:
W Niemczech jest on dostępny dzwoniłem do ciotki , lekarz  wypisała mi receptę( chociaż też nie słyszała o nim)  i wysłałem jej ,Geometry Dash Lite i ma mi wykupić. Ponieważ nadużywam zolpidemu i za cholerę nie mogę jego rzucić żadne ketrele i neurolepty nie pomagają. Czy ktoś wogole słyszał o tym leku? Czy może czytał o nim na zagranicznych stronach i ktoś zna angielski ? Ja nie znam . 

Quviviq został zatwierdzony w Stanach Zjednoczonych i niektórych krajach europejskich, w tym Niemczech, ale jak wspomniałeś, może być trudno dostępny w Polsce. Z tego co wiem, w Polsce jego dostępność może
  • 482 / 107 / 0
Muszę przyznać, że nazwa leku naprawdę z dupy, jakby sobie ktos jaja z ludzi robił :DDD
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP

Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Narkotyki wysyłane pocztą na cały świat. Policja zatrzymała Polaka

Portugalska policja zatrzymała obywatela Polski podejrzanego o wytwarzanie na masową skalę różnego rodzaju narkotyków — poinformowało radio publiczne RTP. Organy ścigania skonfiskowały m.in. kilkadziesiąt kilogramów marihuany, ecstasy i LSD, a także grzybów halucynogennych.