Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 172 / 53 / 0
@lukashererra
Mam wątpliwości, czy to dobry pomysł. Kratom to raczej zamiennik opioidów. Za to z pregabaliną występuje pewna synergia. Żebyś się nie obudził wjebany zarówno w pręgę jak i kratom. Pregabalina ma za to zastosowanie przy odstawianiu kratomu, ale to raczej dla osób nie mających predyspozycji do uzależnienia od niej. Sam się do takich osób zaliczam, co jest o tyle dziwne, że GBL był kiedyś jednym z moich drugs of choice. No ale może jest tak dlatego, że porównanie pregi do GBL/GHB to jak porównanie jazdy Cinquecento do jazdy Ferrari.
  • 2915 / 971 / 0
zgadzam się z obserwacjami przedmówcy oraz jego sceptycznym nastawieniem do tamtego pomysłu, którego skutkiem może być potencjalne wyrobienie zależności krzyżowej od obydwóch substancji. natomiast jeśli chodzi o mnie, to eksperymentując niedawno z kratomem, zauważałem właśnie te jego synergiczne działanie w połączeniu z jednoczesnym braniem niewielkich dawek pregabaliny (75-150 mg), które głównie polegało na potencjalizacji efektów anksjolitycznych aktywnych alkaloidów naszej zielonej "herbatki", czyli mitragyniny oraz 7-hydroksy-mytragininy. staram się z reguły stronić od przyjmowania dwóch różnych środków jednocześnie, ale jako osoba zmagająca się z umiarkowanie silnym lękiem socjalnym wyraźnie dostrzegłem w/w wzmocnienie i postanowiłem wspomnieć jak to u mnie wyglądało. mimo faktu, iż ów połączenie, zrealizowane z zachowaniem odpowiednich praktyk tzw. harm-reduction, jest stosunkowo bezpieczne, to prewencyjnie odradzam takich praktyk. samodzielne wypity kratom także redukuje poziom lęku.

ja jednak postanowiłem przetestować go w innym celu, przez co rozumiem krótkotrwałe zmniejszenie natężenia i częstotliwości zażywania leków narkotycznych (tramadol, dihydrokodeina, buprenorfina, które na przestrzeni ostatniego miesiąca stosowałem zdecydowanie zbyt często. niemniej tolerancja była wystarczająco niska, aby kratom mnie zaspokoił oraz zredukował głody opiatowe, choć co jest prawdą, musiałem pijać go dosyć sporo, ale dzięki temu nawet całkiem silnie czułem agonizm jego alkaloidów na rec. opioidowe. jest to ciekawa, stosunkowo małoinwazyjna alternatywa w porównaniu do standardowych substytutów znajdujących się w powszechnym obrocie farmaceutycznym, takich jak przykładowo metadon. zrozumiałym jest oczywiście to, że skuteczność kratomu w tymże zakresie jest bezpośrednio zależna od poziomu zaawansowania fizycznej lekozależności osoby, która miałaby go spożyć.

ja na tę chwilę zakończyłem już dalsze eksperymenty z tą substancją i w ogólnym rozrachunku jestem zadowolony z jej działania, co szczegółowo opisywałem wcześniej w tym właśnie wątku. być może wrócę do niej, gdy będę po dłuższym okresie abstynencji mając zerową tolerancję, czego efektem będzie możliwość doznania jej działania w całkowitym zakresie po spożyciu najniższych, aktywnych dawek. obecnie jestem na farmaceutycznych opioidach, ale dawki są nieco niższe niż wcześniej.

pozdrawiam, przodownik
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 88 / 2 / 0
Witam jakie są wasze odczucia w stosunku mocy liści kratomu do standardowej wersji prochu jaki można zakupić w czechach lub holenderskich smart shopach (polecam kratopia red maeng da), oraz jak u was sprawdza się połączenie kratomu z paleniem. Ja pale zawsze na peaku i bardzo dobrze i szybko mi się zasypia ale jak nie usne to czuje zmniejszenie działania kratomu, biorę czerwony tajski i pale lemon haze z cbd w proporcji 50/50. Proszę o opinie
  • 201 / 42 / 0
Pamiętajcie że alkaoidy zawarte w kratomie rozpuszczają się w tłuszczach, tak więc zjadając jakiś tłusty posiłek (np. garść orzechów) 45 min przed lub po spożyciu Kratomu, może podbić/wydłużyć fazę, czasem stosuje ten sposób pod koniec dnia kiedy już któraś polewka z kolei słabiej klepła.

Można też podbic działanie przy pomocy Kurkumy+Piperyny.

Ponadto kratom w momencie metabolizmu działa wyjątkowo dobrze, uwielbiam sobie zarzucić Kratom po treningu... albo chodząc po górach czy przy innej aktywności fizycznej, zawsze w takim momencie mega dobrze działa.
  • 40 / 3 / 0
01 października 2024dasmoker pisze:
... jak u was sprawdza się połączenie kratomu z paleniem. Ja pale zawsze na peaku i bardzo dobrze i szybko mi się zasypia ale jak nie usne to czuje zmniejszenie działania kratomu, biorę czerwony tajski i pale lemon haze z cbd w proporcji 50/50.
Ja osobiście polubiłem połączenie kratomu z sativą - red no 2 z polskiej apteki, ale jak za dużo buha to ciut mnie zamula, MJ zagłusza mi faze kratomową. Kratom zmieniam, np 100g zielonego, dwa, trzy dni przerwy i 100g białego i przerwa :) Mam wysoką tolerke na opio, więc tak 6-8g kratomu jednorazowo delikatnie mnie połechta ale jak dorzucę sativki to jest całkiem spoko :) Rozwiązanie dla mnie na codzień :) Do pracy czy na jakieś terenowe akcje z dzieckiem :)

Palenie przed wejściem kratomu nie ma u mnie sensu, mam wrażenie, że kratom się gorzej ładuje, więc palenie na peaku/zejściu wydaje się mieć sens - a przynajmniej u mnie jak i u @dasmoker . Ewentualnie ze dwie małe chmurki :) na rozluźnienie :)

Próbowałem DXM przed kratomem wrzucić, ale nei wiem czy podbiło jakkolwiek działanie kratomu. A przynajmniej chyba tego nie zaobserwowałem, ale myślę, że skupię się bardziej na tym w przyszłości :)

ZDrówka all
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 20 / 1 / 0
Próbował ktoś tych vape'ów z kratomem i może się wypowiedzieć?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Praga Północ walczy z handlem narkotykami. Dzielnica zabezpieczy pustostany

Władze dzielnicy wspólnie z Komendą Stołeczną Policji ustalono, że zabezpieczony zostanie dostęp do pustostanów, w których może odbywać się handel narkotykami. Newralgicznym miejscem na praskiej mapie jest ulica Inżynierska.

Pojawił się postulat wprowadzenia ceny minimalnej za alkohol. Rząd pracuje nad nowymi rozwiązaniami

Ostatnia afera z alkotubkami może mieć znacznie poważniejsze skutki niż wycofanie feralnego produktu ze sklepów. Okazuje się bowiem, że rząd rozważa wprowadzenie ceny minimalnej za alkohol. Taką informację przekazał na antenie Programu Pierwszego Polskiego Radia wiceminister zdrowia Wojciech Konieczny.

Stan Massachusetts chce zalegalizować psychodeliki. Co to oznacza?

Massachusetts dąży do legalizacji psychodelików w 2024 roku, co może uczynić go trzecim stanem USA, który wprowadzi takie prawo. Jakie zmiany czekają na pacjentów?