Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1066 / 158 / 0
no tak prasa francuska jest idealna dla Ciebie @Ankaaa

w saszetkach nie kupuj bo to syf :d

napiszę ci Yerby które faktycznie działają reszte omijaj szerokim łukiem :

1. Taragui
2. Rosamonte
3. Pajarito
4. Amanda
5. Cruz De Malta

reszta to praktycznie działające na placebo bynajmniej na mój hardcorowy mózg ;p

no i pamiętaj żeby na "głodnego" nie pić no i te 0,5 litra wody nie gazowanej na godzinę wypij (btw podobnie zresztą jak przy MDMA)
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 525 / 55 / 0
Ja kupiłem pierwszą lepszą z marketu o pojemności chyba 600 ml.
  • 47 / 8 / 0
Yerba w saszetkach to w zasadadzie sam smak yerby.Tak żeby sie tylko napić zamiast sagi
Uwaga! Użytkownik Arek1212 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1928 / 191 / 0
Mnie to zastanawia dlaczego czasem Yerba mnie dość mocno pobudzi, a czasem w ogóle. Temperatura ta sama, ilość ta sama, gatunek ten sam, a działanie całkowicie inne.
Take DXM and Be Happy
  • 1066 / 158 / 0
a wtedy jak słabiej zadziałała nie byłeś przypadkiem lekko odwodniony ?

ona lepiej działa jak organizm jest dobrze nawodniony i najedzony

jak mało się piję wody przez cały dzień nie wystrzeli tak jak powinna :)

piję yerbę już 10 lat i piszę ten post na podstawie swoich doświadczeń

zauważyłem również, że jeśli piję kubeczek mini mini łyczkami ( koło 20 - 30 minut jeden kubek)
to działą jakieś 30 % lepiej niż gdy wypiję duszkiem
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 1928 / 191 / 0
@eiffel65, dzięki za odpowiedź!
Być może masz rację. Że jestem mniej nawodniony i mniej najedzony. Chociaż zazwyczaj piję z rana i na co dzień staram się utrzymać odpowiednie nawodnienie. Jeśli chodzi o inne używki to nie biorę, więc stan organizmu też nie powinien być w najgorszej kondycji. Nie mniej jednak spróbuję przetestować to pod kątem jakim mówisz :)

Edit: Wypiłem Yerbę po dobrym nawodnieniu się i z pełnym żołądkiem. Faktycznie - jest lepiej :)
Take DXM and Be Happy
  • 45 / 3 / 0
Drodzy forumowicze chciał bym się dowiedzieć od podstaw jak w czym gdzie i z czego pić parzyć, kupić yerbę raz tylko miałem okazję tego spróbować było okropne w smaku i zapachu ale jednak chciał bym spróbować bo wszyscy znajomi mówią że super sprawa.
  • 977 / 221 / 0
Wszystko można nabyć chociażby na allegro. Potrzebna Ci w zasadzie tylko bombilla, a jak chcesz żeby było klimatycznie to jakieś ceramiczne matero sobie kup (chociaż równie dobrze można pić z kubka, szklanki, słoika czy czego tam chcesz).
Jak było okropne w smaku to możesz spróbować argentyńskich albo brazylijskich odmian (np Rosamonte, Cruz de Malta, Amanda). Paragwajskie są zazwyczaj znane z tego że mają mocny, dymny smak i nie każdemu podchodzą. Możesz też spróbować odmian Suave (jeszcze słabsze w smaku) albo jakiś smakowych, np CBSe.
Parzysz w temeraturze ok 70 stopni, a od biedy gorąca na oko też będzie spoko albo nawet zimna, byleby nie parzyć we wrzątku, bo wychodzi niesmaczna.
  • 45 / 3 / 0
I to wszystko, co jest mi potrzebne na start a dalej to metoda prób i błędów degustacji i wszystkiego, co z tym związane? A jak mówisz 70 stopni to korzystasz z jakiegoś termometru czy jak to wygląda? Chciałbym do tego przysiąść, ale z miejsca profesjonalnie, bo znając mój zapał to jak mi raz się nie uda to będę w stanie rzucić to wszystko w cholerę.
  • 525 / 55 / 0
Możesz kupić termometr albo na oko odczekać po zagotowaniu te kilka minut, na wyczucie jak przypasuje (innym słowy, jak smak będzie za mocny to dłużej).
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.