Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 3215 / 416 / 0
spryskiwać 2 razy dziennie i wachlować 1 dziennie pojemnik w którym to trzymasz
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
Zebralem swoje pierwsze plony z growkita Hawaii +, wyszlo nieco ponad 100g. Pozostaje kwestia suszenia, i teraz - mam suszarke spozywcza MPM, ile czasu powinny suszyc sie grzyby w takim urzadzeniu? Z gory dzieki
Where do you keep your casserole dishes? The cat wont fit in the toaster
  • 3215 / 416 / 0
Nie wiem jaka jest moc takiego urzadzenia i osiagalna temperatura ale znajdz po prostu w instrukcji czas dla normalnych grzybow. Istotne jest to zeby grzyby byly po suszeniu zupelnie suche - odrobina wilgoci i plesn gwarantowana
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
W takim razie przy okazji jeszcze pytanko - growkit stal na macie podgrzewajacej, doplyw swiatla wystarczajacy ale nie bezposredni. Niestety kapelusze zaczely sie otwierac dosc wczesnie jak na te odmiane. zebrałem plon, jednak w kwestii nastepnego rzutu zastanawiam sie, czy jest sens usuwac egzemplarze na granicy otwarcia a reszte zostawiac by jeszcze urosła? Czy jednak nalezy zrobic harvest calego growkita?
Where do you keep your casserole dishes? The cat wont fit in the toaster
  • 3215 / 416 / 0
Najlepiej, ażeby przed kolejny rzutem poczekać aż dorosną wszystkie egzemplarze i zebrać zarówno dojrzałe grzyby jak i te które postanowią na stałe zatrzymać się we wzroście
  • 5 / 1 / 0
Hej, mam pytanie odnośnie swojej kolekcji. Zauważyłem, że kapelusze zaczynają pękać i się strzępić, oraz że jeszcze nie do końca rozwiniętym grzybkom pękają te błonki. Macie jakieś pomysły?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3215 / 416 / 0
Wydaje mi się, że może wynikać to z minimalnie zbyt dużej wilgotności, ale wolałbym gdyby wypowiedział się ktoś jeszcze bo u siebie widzialem to tylko kilka razy i nie mam pewności.
Wg mnie nie ma się czym przejmować - bardzo ładny rzut
  • 5 / 1 / 0
Tylko szkoda, aby zaczęły zrzucać zarodniki. Więc trzeba będzie je zebrać przed czasem - a mogły jeszcze trochę rosnąć :)
  • 3215 / 416 / 0
Grzyby u których pękają przedwczesnie zasnówki zwykle zrzucają zarodniki dopiero po pełnym otwarciu jakoby niezależnie od błonki. Na twoim miejscu poczekałbym ze zbiorem na moment w którym u najszybszego z kapeluszy zaczną ciemnieć blaczki
  • 1 / / 0
Po jakim czasie powinny pokazać się pierwsze osobniki? Mam growkit tydzień i trzy dni, na razie jedyne co wyrosło to jakby biała narośl podobna do pleśni, rodzaj grzybów to psilocybe golden teacher.✌🏻
ODPOWIEDZ
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.