Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 1472 / 197 / 0
Kreatyna bezpośrednio w mózgu nie działa, nigdy tak nie twierdziłem.

Jak napisałeś, zwiększa możliwości treningowe, ale i utrzymuje dłużej "napompowanie" po treningu + odżywia fizycznie mięśnie, co daje odczucie siły, braku zmęczenia fizycznego, a co za tym idzie pośrednio i psychika lepiej pracuje.
Tyle, że u mnie takie poczucie "siły" po kreatynie i treningach objawiało się właśnie nadmierną agresją, chęcią spożytkowania tej fizycznej energii gdzieś jeszcze poza treningami, bo to nie jest takie odczucie jak przy fizycznej stymulacji przez OUN.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 469 / 29 / 0
^testosteron
  • 200 / 3 / 0
Tyle, że u mnie takie poczucie "siły" po kreatynie i treningach objawiało się właśnie nadmierną agresją
Widzę, ze uparcie nie chcesz zrozumieć. W takim razie 2 kwestie:

1) Jak duży staż w ćwiczeniu na siłce bez kreatyny miałeś?
2) Podziel się namiarem na dostawcę tej "kreatyny" ;)
  • 2 / / 0
Hehe agresja po kreatynie ? :-D ciekawe ciekawe , ja odnotowalem jedynie wzrosty sily I masy oczywiscie z dieta .
  • 1081 / 32 / 0
Pamietam ja mialem schizy po kreatynie i obnizenie nastroju, nie wiem dlaczego cos wiazanego z receptorami Tyler?
  • 1893 / 182 / 0
Blair0: wypróbuj, bo moim zdaniem ten stack (właściwie "pre-workout booster" :-) ) jest nie do pobicia w tej kategorii cenowej, przy takim składzie. Bardziej opłaci się wziąć puchę 820g. Ogólnie Scitec robi bardzo dobre suple.
Trzeba tylko uważać na pikawę jeśli bierze się w większej dawce niż zalecana, no i trochę ciężko zasnąć jesli się późno wzięło. Jedyny mankament to niska (500mg / porcja) zawartość beta-alaniny, ale są tam składniki pełniące podobną rolę.
  • 1472 / 197 / 0
kiper pisze:
Obecnie suplementuje się witaminą b6 w dawkach ~150 mg i chciałbym się dowiedzieć z czego wynika ten niesamowity wpływ na sny, no dosłownie bardziej realne niż rzeczywistość. Prócz tego zauważyłem, że alkohol mnie upija szybko, ale za to dużo bardziej energetycznie.
Z alkoholu :P Co jeszcze bierzesz prócz kreatyny i B6?
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 469 / 29 / 0
duże dawki C (3 x 1g), w ogóle kawa też zajebiście na mnie mocno działa, gdzie miałem dosyć tolerkę wyrobioną. Myślę, że b6 i c w srogich dawkach znacząco pobudza produkcję neurotransmiterów. Nie wiem, czy do takiego witaminowego "zaplecza" lepiej się nada selegilina czy metylofenidat?
Żeby przywrócić cykl spania naturalny nada się melatonina?
  • 3363 / 355 / 0
B6 zdecydowanie wplywa na sny. Odkad biore ZMA (cynk, magnez, b6) to pojawiaja sie dziwne sny.
  • 200 / 3 / 0
Jesteś pewien, że to B6? Bo ja jakiś czas temu przez kilka dni ostro pojechałem z cynkiem (300mg w 4 dni) i sny zmieniły się diametralnie. Przestałem suplementować i wszystko wróciło do normy.
Zablokowany
Newsy
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.