Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
"sadzonki"
jak sie chce w kukurydzy, to jasne= mozna
kilka stron wczesniej jakies wiesniaki opisywali jak sie z tym pierdolić, by to wyrosło
Moje już puszczają 1 parę listków musiałem poprzerywać bo rosły gdzieniegdzie jak rzeżucha :D Na skraju pola bardzo ładnie rosnął tylko muszę tam odchwaścić.
Uważaj na chwasty na moim poletku rosły z prędkością błyskawicy więc poświęciłem stare nożyczki wbijałem w ziemie przy samym chwaście i ucinałem go jak najbliżej korzenia wtedy trochę mu zajmie odrastanie. Wyrywanie chwastów narazie nie ma sensu , za dużo maczków koło nich a są słabo ukorzenione , jak wyrwałem 1 uciążliwego chwaściora automatycznie unicetwiłem kilka maków.
.
Nawet gdyby jakimś cudem wiedzielibyśmy już wcześniej, że na danym obszarze będzie rosła kukurydza, to i tak tam nie możemy siać maku w tym samym czasie co kukurydza, bo mak rośnie dużo szybciej i doszło by do takiej sytuacji, że na polu wyrosły by okazałe krzaki maku z wysokimi i z dużymi białymi kwiatami widocznymi z daleka, a wokół rosła by kukurydza wielkości trawy.
Obecnie na skraju pola rosnął bardzo ładnie tylko nie wiem co jest tam zasiane. W miejscu gdzie wysiałem najwcześniej już są ładne 3 - 4 cm roślinki niektóre wyglądem przypominają już dorosły mak.
Na głównym spocie mniejsze ale pare zwyrodniałych gigantów się trafiło dałem im nawozu mam nadzieję że nie za dużo i nie spaliłem ich to by było straszne :( Jutro skontroluje skutki mojego nawożenia.
Czy rośnie kukurydzaczy czy coś innego można łatwo sprawdzić , rozgrzebać trochę ziemi na polu i widać co zasiane ziarna kukurydzy chyba każdy rozpozna.
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.